Snattare

Idag är vi i Kärnhult och myser. Faster Anna har tagit 2 miljoner bilder på Selma och jag sitter mest och dricker kaffe och har det bra medan Fredrik är ute med fyrhjulingen och kör i lera som ett litet barn. Han har redan stooora planer på köp av fyrhjuling till sin dotter så fort hon kan sitta typ.
Igår var Fredrik ledig från jobbet så vi tänkte passa på att åka till IKEA och köpa en ny matta till vardagsrummet (av nån anledning var mattan som låg där besudlad av två bajsamstaffars framfart) eftersom det var vardag och förhoppningsvis inte sååå mkt folk där. Mmmmm säkert - det var ju HÖSTLOV!!! Kunde inte nån ha sagt det?? ;) IKEA kryllade av folk och vi slet vårt hår.
När vi nästan var klara och skulle gå till kassan så ville lilla fröken inte sova längre och absolut inte ligga i vagnen, dessutom var hon jättehungrig så vi fick ställa ifrån oss alla varor och gå ut ur varuhuset och bege oss till amningsrummet. Väl inne i amningsrummet lade jag märke till att vi glömt ställa ifrån oss ramen som låg i korgen under vagnen. Shit, vi har snattat ofrivilligt sa jag till Fredrik!! Fast det hade vi ju egentligen inte eftersom vi skulle in i affären igen, så så fort vi kommit in i varuhuset igen så lade vi ramen i varuvagnen och drog en lättnadens suck att ingen sett oss. :) Sen fortsatte vi att fylla vagnen med småplock tills den var full och det sista paketet ljus fick då ligga under vagnen istället. Väl hemma märkte vi sedan att ljusen låg kvar under vagnen och att vi ofrivilligt snattat dem istället... "Jag tyckte väl att vagnen var tung när jag lyfte in den i bilen" sa Fredrik. Hur kunde vi missa det när vi precis gjort exakt samma sak 10 minuter tidigare?? Ha ha... Snacka om att huvudet är ganska rörigt när man är småbarnsförälder. PINSAMT och olagligt. :( Men nu har jag förhoppningsvis lärt mig min läxa och kontentan av detta är följande: Lägg ALDRIG något i korgen under vagnen när ni handlar!!! Åtminstone inte om ni är en bråkdel så förvirrade som jag och min man.
PUSS

Super-aj.

I söndags när jag stod i duschen sa det plötsligt "PANG" i vänster axel när jag schamponerade håret. Helt plötsligt kunde jag inte röra huvudet och inte vänster arm. Tårarna började strömma ner för kinderna som en reaktion på smärtan och Fredrik var givetvis ute med hundarna när det hände. Selmisen satt i babysittern utanför duschkabinen och tittade på tvättmaskinen (hennes favoritunderhållning) och jag ropade på Fredrik för att han skulle höra mig när han kom in. När han väl kom in kom han springandes uppför trappan när han hörde mitt förtvilade rop. Han fick skölja ur schampot eftersom jag inte kunde röra mig och sedan följde några timmar av obeskrivlig smärta innan jag till slut ringde sjukvårdsrådgivningen som fixade en tid på jourvårdcentralen åt mig. Läkaren konstaterade allvarlig sträckning och akut inflammation och konstaterade därefter att han inte kunde skriva ut en enda muskelavslappnande medicin åt mig eftersom jag ammar... Så jag skickades hem med voltaren gel på recept. Fick sitta och sova den natten...  Och natten därpå.

Idag var jag hos naprapaten (vilket läkaren avrådde mig från eftersom naprapater bara knäcker ryggar... nej herr läkare, det är kiropraktorn som arbetar så) vilken berättade att en sträckning innebär att muskeln brister på något sätt till viss del och det händer inte av schamponering. En inflammation, akut eller inte, syns dessutom absolut tidigast efter 24 timmar. Bra diagnos!! Ha ha. Nu har det dock släppt en hel del och efter en ordentlig genomkörare hos naprapaten så jag är snart som ny :)

Namnvåndan fortsätter, jag håller er uppdaterade!!

Kram

Vad heter du unge??

Jag lider av namnvånda. Grov sådan. Varje gång jag tittar på min fina dotter så tycker jag att hon ser ut som den finaste underbaraste lilla blomma, en liten Lily. Lily Thorell, visst är det fint? Jag "känner" mer för det namnet på något sätt. Selma är också jättefint, och jag vet ju att Fredrik egentligen gillar det namnet bättre och därför kompromissade jag, men jag "känner" inte lika mycket för det namnet. Jag kommer såklart tycka att det är världens bästa namn med tiden om vi behåller det, men en del av mig funderar STARKT på ett namnbyte. Fredrik hmmm:ar mest och lägger väl mer eller mindre beslutet i mina händer, men jag vet ju att han gillar Selma bäst. Varför ska det vara så svårt???? Hon ska ju heta detta resten av livet så det känns som ett ganska stort beslut! Det är verkligen jättejobbigt...

Hjälp mig nu, vad ska jag göra? Kan man byta namn på sin 1-månadersbäbis eller är det psykvarning på det? Rent lagtekniskt så kan man byta tilltalsnamn och följd på namnen så det är inget problem, idag heter hon Selma Linda Lily så hon heter ju redan Lily.

HJÄLP!


Semlan myser på pappa.

Bajs-amstaff någon?

I torsdags skulle vi åka och handla på kvällen och packade ihop Semlan och begav oss till Maxi i godan ro. En och en halv timme senare kom vi hem och möttes av vad man kan kalla ett absolut blöj-urk-kaos. York hade lyckats få ner blöjhinken från övervåningen (hur vet ni att det var York undrar ni nu - svar: vi bara vet det) till mellanplan och därefter öppnat den (den öppnas på mitten med en knapp, inte helt enkelt) och sedan dragit ur platsten som blöjorna viras in i och därefter fått ut alla blöjor (den var full såklart) och pulveriserat dem medan han ätit det som ätas kunde och kletat innehållet över precis hela mellanplan i processen. Delta har med all säkerhet deltagit i bajsfesten och båda har nu bajsat blöjrester i två dagar. Nån som vill ha en bajsamstaff? :) ha ha ha ha...

I torsdags var vi även på BVC och vägde och mätte Semlan. Hon hade gått upp ytterligare 400 gram och väger nu 4110 gram och mäter 53,5 cm över havet :) Stor tjej! Känns verkligen att hon vuxit när jag håller i henne och hon ändras hela tiden, hon blir mer och mer bäbis istället för spädis. Jättekul att se utvecklingen.

Nu sover hon bättre och bättre också. I regel sover hon rätt mkt under dan och sen försöker vi hålla henne lite vaken under kvällen så att hon ska va trött på natten sen. Somnar vi vid kl 23 så vaknar hon runt 5 och är hungrig, och sedan vid 8 - det kan jag leva med känner jag!

Idag har familjen Jansson-Larsson varit här och överöst Semlan med massa fina kläder och fikat och myst. Härligt med fikabesök, det är bara att komma! :)

Ha en underbar lördagkväll. PUSS!

Ett sjölejon?

Igår var det dags att bada den lilla Semlan. Inte för att hon någonsin känns smutsig, men ändå! Det var första gången hon inte grät i badbaljan och mamma blev helt till sig i trasorna och sprang och hämtade kameran när hon låg där och plaskade så fint i pappas händer. :) Åh va det är underbart att vara mamma till en sån underbar och fin liten tjej!



Efter badet var det dags att mysa lite i handduken på skötbordet.


Inatt sov hon för andra natten i sin egen säng, jag måste säga att det var en succé när hon väl somnade!! (Fick ta upp henne och gunga henne till sömns ca 10 ggr under en timme innan hon till slut däckade.) När hon till slut somnade vid kl 12 så sov hon ända till 5.30 i morse! Wiiiiie, vad underbart! När hon sedan ätit och fått ny blöja så sov hon vidare till kl 8. Tänk om alla nätter kunde vara så? Håller tummarna för att även hon tyckte att det var rätt nice och vara utvilad på morgonen...

Nej, nu ska jag ta hand om min lilla Semla som ligger här och sprattlar i babysittern på bordet.

P.S: Stort grattis till Sini som fick en dotter i natt! En liten Mira :)

Puss och kram från oss.

Hörseltest

Idag har vi varit på sjukhuset och gjort hörseltest på Selma. Hon hör alldeles utmärkt på båda öronen! Skönt! Hon fick massor beröm av audionomen för att hon var så stilla och tyst. Testet tog bara två minuter tack vare det, in och ut bara! Eftersom det gick så fort så hann vi även gå bort till vaccinationsavdelningen så att pappa fick en spruta med baconvaccinering. Han tillhör ju riskgruppen så det var lika bra att få det gjort så fort som möjligt.

Nu har Selma även fått en egen registreringsskylt. Lite töntigt, men när den fanns i rosa var man ju bara tvungen att slå till :) Den hänger på vagnen nu.


PUSS!

Första bortamatchen

I fredags var vi hemma hos Cim och Magnus på middag för att fira Henric som fyllde tre år. Han fick ett träpussel från Cars och en brandbil med syrener - alla föräldrars dröm :) Fast den lät faktiskt inte så högt, det kollade vi innan vi köpte den. Som vanligt fick vi supergod mat och efterrätt, Cim är grym i köket!



Det gick jättebra att spendera kvällen borta, hon var snäll nästan hela kvällen, men ville såklart äta i ca 30 minuter mitt i mammas middag så mamma fick äta kall mat. Men det gjorde inget, det var gott ändå ;) Allt för sin älskade lilla Semla.

Idag har vi varit på sjukhuset och fotat Selma för NT och Folkbladet. Gick supersmidigt och hon var både vaken och glad på bilderna. Hoppas det blev nån bra bild - håll utkik i tidningen nu!

Nu ska jag gå och mata min dotter som febrilt letar efter mat på sin pappa.
PUSS!

Bullbak och gudmorsmys...

Jag har redan blivit bullmamma. Jag har aldrig bakat bullar förut (förutom som barn ihop med mamma förstås) och nu har jag bakat två ggr inom loppet av två veckor! Faktum är iofs att min kära man varit initiativtagare båda gångerna, men jag är inte sen att hänga på. Nu passar jag dock på att blogga lite medan han kavlar ut den sista degbiten eftersom jag misstänker att min älskade lilla semla kommer att vakna när som helst. Idag har hon inte varit vaken många minuter nämligen.

Igår var gudmor Frida och hälsade på Selma för första gången. Det var jättemysigt och vi fikade och umgicks hela eftermiddagen innan det var dags för Fridis att åka tillbaka till Örebro. Kom snart igen tant Frida säger Selma! :)
Kolla in Selmisens sovstil, man måste ju vara fierce även när man sover säger hon och strikar en pose! Ha ha! Mammas tjej :)



Förutom att baka så har vi varit på en långpromenad i det underbara höstvädret i förmiddags, samt varit på Ingelsta på jackjakt till pappa Fredrik och byxjakt till mig. Kul när största storleken på jeans sitter som ett ålskinn, jättekul verkligen. Väntar nog några veckor till innan jag ger mig ut på seriös klädjakt. Tills dess myser jag vidare i mammakläderna och tröstar mig med en bulle ;)

Puss och kram på er!

Första veckan som mammaledig på egen hand avklarad

Jaha, då har jag avklarat första veckan som hemmamamma utan Fredriks hjälp. Måste säga att det gått ganska bra. Hade en liten svacka i tisdags kväll när Fredrik var i Stockholm och jag inte fick äta eftersom hon började gråta så fort jag lade ner henne. Det var en smula frustrerande, men i övrigt har det bara varit mysigt! Det är lite svårt att ha rutiner redan nu eftersom ingen dag är den andra lik. Ibland sover hon nästan hela dagen och ibland gråter hon en gång i timmen, medan hon andra dagar är vaken och glad flera timmar i stöten. Rutiner kommer väl efter hand senare kan jag tro.

Ikväll ska vi hem till Cim och Magnus och fira Cims son Henrik som fyller 3 år. Det blir Selmas första vistelse utanför hemmet (förutom en sväng till affären och till BVC), det ska bli trevligt att vara någon annanstans än hemma några timmar! ;)

Just nu ligger hon och sover så sött i min famn. Vänster arm har domnat bort för länge sen, men hon är ju bara sååå söt när hon ligger så, så att flytta på henne är ju inte ett alternativ ;)

Så här ser Selmisen ut när hon är trött:


och så här ser hon ut när hon är arg:


Fredagsmys på er!!


Fasterbesök

Idag var faster Anna och hennes pojkvän Linus här och åt lite och tittade på Selmisen. Anna skrattade sig halvt fördärvad åt alla miner Selma lyckades få till i sömnen och tyckte hon liknade en pytteliten gammal gubbe!? ha ha, tack för den!!! I övrigt har vi bara myst i soffan och sängen hela dagen, Semlan och jag. Hon har varit så snäll och glad hela dagen, älskar de dagarna när det bara är jättehärligt och mysigt att vara mamma.

Igår matade pappa Selma med nappflaska för första gången och det gick jättebra, hon tog flaskan direkt utan problem så nu vet vi att även det funkar. Skönt!

Myser i babysittern med gullegrisen.


Puss och Kram

Första besöket på BVC

Idag har vi varit på BVC för första gången. I Åby ligger BVC i direkt anslutning till öppna förskolan och vi kom mitt i Baby Cafét vilket verkade jättemysigt så det ska vi prova snart! :) Dagen till ära hade Semlan på sig sin nya lille skutt-outfit med matchande katten Jansson-strumpor.



Vågen visade 3715 gram så ytterligare en ökning på 300 gram sista veckan! Dessutom hade hon växt 3 cm sedan hon föddes så nu är hon 53 cm lång. Stora tjejen! Det är helt ofattbart vad snabbt de växer. Idag har mamma samlat bröstmjölk hela dagen så ikväll ska vi prova att ge det på flaska för första gången. Får se om hon köper det. Rapport kommer imorrn! ;)

KRAM

Första dagen som mammaledig

Hej!
Idag har jag varit mammaledig helt själv med Semlan för första gången. Började med att ligga i sängen och titta på nyhetsmorgon, prata i telefon och bara mysa till efter kl 10. Sen placerades Selma i babysittern på badrumsmattan och satt och sprattlade där medan jag duschade. Gick jättebra! Sen åt jag kombinerad frukost och lunch och tittade sedan på lite talkshows med Selma sovandes på min mage. Supermysigt ;) Efter det gick vi på en härlig promenad som avslutades med kaffe och bulle för mig. Sen kom pappa hem! Tänk att man kan längta så mycket efter sin man... ha ha! Men det ska nog gå bra det här. Hoppas jag kan sysselsätta mig lite mer framöver bara, annars kommer det nog bli en smula långtråkigt att gå hemma i längden.

Imorrn ska vi till BVC och väga och mäta. Rapport kommer imorrn!

Puss och kram

Gullegrisen

Idag har det varit öppet hus i Åby. Har haft farfar Ruben och Catrin, sedan faster Malin och Macke och lilla Elin och därefter farbror Niklas och Lotta här på fika. Mysigt!!! Selma har fått massa fina kläder och en rosa gosegris med en ficka på magen att lägga nappen i! ha ha. En sån måste man ju ha ;)



Tror att lilltjejen börjar få lite ont i magen nu då hon gått från att vara hur snäll som helst till att vara vaken hela nätterna och gråta betydligt mer både dag- och nattetid. Stackars liten :( Ska köpa "magdroppar" på apoteket imorrn och kolla om det lättar lite. Man känner sig ju så maktlös när de inte kan tala om vad som är fel!

Imorrn är det sista dagen som pappa Fredrik är hemma med oss. Sen är det bara mamma och Semlan för hela slanten, lite nevöst... Men det ska nog gå bra :) Jag håller er uppdaterade!

Puss och kram

Sömn ljuva sömn...

Har verkligen fått en jättesnäll bäbis, men när ska hennes dygnsrytm ställa in sig? Sova hela eftermiddagen och kvällen, för att sedan vara klarvaken fram till 01.30 - vad är det för stil?? Sedan ska det dessutom ätas och bytas blöja X antal ggr per natt. Var så trött i morse att jag inte visste vad jag hette... Men det tog jag igen med en nästan 3 h lång powernap på eftermiddagen ;) Funderar på om man skulle försöka hålla henne vaken lite ikväll så att hon sover på natten sen. Men samtidigt känns det superelakt, de behöver ju sova när de vill sova när de är så här små. Oh well, det ger sig nog med tiden sen :)

Det har dessutom nu slagit mig - hon är brottsligt lik sin pappa och blir mer och mer lik honom för vaje dag som går, till hans stora förtjusning givetvis. Vad hände med Johansson-generna? Kom igen nu Semlan, bli lite lik din mamma också!!!

En pytteliten fot:


Fredagsmys på er! Puss

BVC-besök

Igår kom barnsjuksköterskan Lin Källström från Åby BVC hem till oss för att väga Selma och prata lite allmänt om bäbisar. Lillskruttan hade gått upp från 3175 till 3452 på en vecka, heja Selma!! :) Det betyder att hon får i sig tillräckligt med mat och växer ordentligt. Mäta ska vi göra på nästa besök om en vecka. Sen pratade vi lite om ärftliga sjukdomar och annat och konstaterade ganska snabbt att det finns en överhängande risk att Selmisen blir glasögonorm precis som sina föräldrar. Men det återstår att se med tiden såklart.

Så här fin var jag i min dress jag fått av mormor och morfar när vi fick besök igår:


Imorrn kommer tant Jennie och tant Lisa och hälsar på, ska bli så mysigt!!! PUSS

Pimp my baby, part II

Tack alla underbara vänner för alla fina gåvor ni skickat! Jag blir helt rörd... Här kommer ett urval av godbitar som skickats till lilla Selma så att hon kan börja sitt liv in style. :)

Burberry-baby!! Världens finaste Burberrykappa fick Selma av Ximena, Christian och Maria i Barcelona. Jag blev helt till mig när jag öppnade paketet, ha ha!! Den är så fin, kolla t.ex fodret på nästa bild, superlyxigt :) I paketet fanns även en jättegullig baddräkt, nu får beachboysen se upp i sommar, se bild nedan. :)


Nike-baby!! Denna tuffa dress fick Selma av Erla på Island, så himla söööt!!


Vintermys-baby!! En jättemjuk och fluffig söt vinterkappa kom med posten från Camilla i Jönköping, inhandlad INNAN Selma var född. Tur att det blev en tjej, kunde blivit lite konstigt annars... ha ha!! ;)


Det är alldeles för mycket, vi är oerhört glada och tacksamma för alla supergenerösa gåvor. LOVE YOU!!!
Puss


Say what?

Började fundera lite på varför BVC inte hört av sig än så jag bestämde igår att jag skulle ringa dem på morgonen idag. Givetvis missade jag telefontiden men jag lämnade ett meddelande på telefonsvararen till en barnsköterska. Efter det dröjde det inte länge innan telefonen ringde med en barnsköterska i luren som var såååå glad att jag ringt. De hade nämligen precis diskuterat den där familjen Thorell som skulle ha den 24:e men som de inte hört något om. De visste att hon var född, men de har inte fått några papper från BB?! De funderade på om något gått galet och om vi kanske låg kvar på BB så de ville inte ringa heller. Om jag inte ringt idag så vet jag inte hur länge det skulle tagit innan vi blivit upplockade från gapet mellan stolarna där vi nu tydligen låg. Man blir ju en smula trött...

Nu kommer iaf barnsköterskan imorgon med sin lilla våg och ska väga Selmisen och kolla så att hon går upp ordentligt och följder kurvan. Spännande :) Ha ha, jag insåg just va lamt det lät... Om man tycker att DET är spännande så har man inte ett skitspännade liv direkt. Men det ÄR spännande, så det så! Ha ha!

Så här söt är min lilla björnunge när hon åker bil (overallen är storlek 56, men det får plats minst 3 Selmisar i den, ser jätteroligt ut! ha ha):


Puss och kram

Mormor- och morfarmys

I går kom mormor, morfar och moster på besök till sitt första barnbarn (och syskonbarn). De smälte direkt när de fick syn på den lilla prinsessan så det har varit en enda mysorgie tills de åkte i förmiddags. Supermysigt!! :)

Igår var dessutom jag, mamma och syster en sväng på Ingelsta och köpte supersöta rooooosa kläder till Selmisen medan hon var hemma med pappa och morfar. Måste ju ha en outfit till fotograferingern till NT. Får se när vi ska åka och fota underverket, väntar nog någon vecka, håll utkik!

Igår invigde hon dessutom nappen. Hon gillade den direkt och snuttar järnet nu. Hellre napp än tumme, blir lättare att ta ifrån henne sen när det är dags. Dessutom är det ju rätt gulligt med en gigantisk napp i detta lilla ansikte, ha ha ha!! (Notera deer-in-head lights-blicken... ha ha)




Mammagos



Puss och kram!

Fredagsmys

Tänk att livet kan va så mysigt! En liten promenad i höstsolen, lite pyssel här hemma och sen pannkaka framför Idol. Riktigt fredagsmys!! Det enda som inte är så mysigt är väl bröstvårtorna som ömmar en del, men jag får skylla mig själv när jag inte orkar tjafsa med henne om greppet mitt i natten, ha ha! För det mesta tar hon dock ett bra grepp så jag har iaf sluppit blåsor och annat som smyga sig på annars. Man får va glad för det lilla ;) Är bara så glad att amningen fungerar bra. Har massa mat till lilltjejen.

Just nu ligger hon och filosoferar på pappas mage i soffan. Bra att hon är vaken en stund nu så att hon sover gott i natt. Här kommer världens gulligaste gäsp-bild:



PUSS!

Världens snällaste bäbis?

Jag tror att jag kan ha fått världens snällaste bäbis. Hon är glad nästan hela tiden, och när hon inte är glad så sover hon. Skrika ägnar hos sig åt MAX fem sekunder om dagen (än sålänge... ha ha). Det är så underbart att bara sitta och titta på henne när hon flaxar med ben och armar och gör 200 olika miner. Pussmunnen är min personliga favorit, den är ju sååååå söt!!

Hon sover i princip hela nätterna, är vaken 3-4 ggr för att äta och vill ha ny blöja ca 2 ggr, sen somnar hon om utan att bråka. Eller ok, om hon inte får sova nära så blir hon lite grinig, men så länge hon får vara nära så är hon nöjd. Det är så obeskrivligt mysigt så man blir helt salig. Det är nästan omöjligt att föreställa sig hur livet var innan hon kom redan nu.

Idag har vi varit på promenad i det härliga höstvädret och Selma har myst i sin nya pyjamas som mamma köpte igår hela dagen. Pyjamas måste vara det bästa babyplagget någonsin. Det ser så himla härligt ut att mysa i en "säck" med armar och ben! ha ha! Varför görs inte sådana för vuxna? ;) Ok, det kanske skulle vara en smula opraktiskt för en vuxen nu när jag tänker efter, men ändå!

Imorrn MÅSTE jag fixa lite här hemma för på lör kommer mormor, morfar och moster och ska gosa med sitt första barnbarn/systerbarn och det ska bli så mysigt. Imorrn kommer ny bild, jag lovar!

Puss och kram från mig och Selma!

RSS 2.0