Första advent

Idag är det första advent och ÄNTLIGEN har jag fått julpynta! Nu är det så mysigt här hemma så det är inte klokt ;) Massa ljus, ljusstakar och lite pynt. Dagen till ära har Selma badat och fått på sig sin Burberrypyjamas. Hon är så gullig när hon badat med olja i vattnet, hon får en helt galen frisyr som mamma älskar då!



I helgen har Emma och Martin varit här, det har som vanligt varit jättetrevligt. Selma passade då på att sova från 00 till 08 natten mellan fre och lör och sedan från 01 till 08.30 natten mellan lör och sön, underbart!!! Duktiga, duktiga semlan. Det blev visst lite sent i går eftersom vi började baka saffransbullar med mandlmassa nån gång efter kl 22... ha ha!

I morse tittade Selma på Martin och skrattade högt för andra gången i sitt liv. Första gången hon skrattade så att det lät var den 11 nov, då var vi ensamma hemma hon och jag, så det var kul att även pappa fick höra det underbara lilla gurglet denna gången. :)

Här kommer lite julpyntsbilder!

   

Kram!

Fredag igen

Hej! Idag är det fredag igen, tänk att veckorna bara flyger förbi på detta vis. Jag tycker det går superfort och Selma växer så att det knakar i samma takt. Ikväll kommer Martin och Emma från Örebro och ska stanna över helgen, ska bli jättekul!

I förmiddags satt semlan i babysittern och var en glad bäbis i cirka två timmar i streck. Hon satt och tittade på allt och man riktigt såg hur hon bearbetade en massa nya intryck hela tiden. När jag stod i duschen och hon satt bredvid tvättmaskinen på badrumsgolvet så var det lite extra mysigt med alla ljud så då tog hon en powernap i en kvart ungefär :)

Igår kom vårt nya svarta fina kylskåp. ÄNTLIGEN har vi lite mer plats. Skönt att rensa ur kylskåpet på massa burkar osv också, det gör man alldeles för sällan. Blev en halv ica-kasse med sylt och soja och annat som sett sina bättre dagar ;) Det gamla åker ner i källaren nu och får agera back up. Kan behövas med tanke på att vi ska fira jul här i år. Blir svårt att få plats med julmat för 10 pers i ett halvt kylskåp... (Hade bara ett kombinerat kyl/frysskåp innan.)

Nej, nu kom min man hem så nu ska jag äta en mumsig biskvi som han hade med sig. Han är fin han... ;)

Puss!


Fint exemplar

Idag har vi varit på BVC och träffat läkaren för rutinkontroll, samt vägt och mätt lillsemlan igen. Läkaren sa att det var ett fint exemplar vi hade och allt såg bra ut. Supermysig läkare som gullade massor med henne och gjorde roliga ljud i stil med "bogga-bogga-bogga". Ha ha! Nu är hon för övrigt 58 cm lång och vägen 5070 gram! Hon har växt 8 cm på två månader!! Det är ju inte klokt... Jättestor nu :)




Nä nu ska jag försöka baxa in mysungen i bilen och ta mig till Ingelsta för att köpa en julklapp. Bäst att börja i tid så man slipper trängas i det Zoo som blir i affärerna om ett par veckor.

Puss!

Solsken

Hallå där - kött och blåbär (som Sean Banan skulle ha sagt)! Idag har vi varit ute på promenad i solskenet, vilken skillnad det gör när det är lite sol, man blir så himla mycket gladare! När det är så fint väder måste man passa på att vara ute lite så jag bylsade på min lilla groda en massa kläder och gav mig ut på en promenad tillsammans med Tesan och djuren.



Just nu längtar jag massor till helgen när det är dags att julpynta! Älskar att sätta upp en massa ljusstakar och annat som lyser, blir supermysigt. Till helgen kommer även Martin och Emma från Örebro och det ska bli jättekul! De har inte träffat Selma ännu så det var dags. :) Idag är hon för övrigt exakt två kalendermånader gammal. Stor tjej.

Nu smattrade det rejält i den lilla blöjan så nu blir det ett besök hos mumin på skötbordet.

PUSS!

Jönköpingstripp

I helgen var vi i Jönköping hos familjen Protiwa i deras nya supermysiga hus. Vilken underbar helg med massa barnmys, god mat, fika, glögg och häng. Längtar redan tillbaka! Det var Selmas första övernattning borta och det gick jättebra. Tur att man har en förhållandevis stor kombi och en takbox, annars hade packningen ALDRIG fått plats. Speciellt då vi passade på att handla ett gäng julklappar på t.ex IKEA när vi ändå var där. Så här såg det ut tidigare idag när vi skulle åka hem. :)



Dorken myser med Selma i Jönköping


Vi har även varit på glöggmys hos Nicke och Lotta i Söderköping i eftermiddag. Härligt att träffa släkten Thorell lite och äta massa goda julbakverk och julgodis. Vi rullade därifrån när vi var klara... ;)

Imorrn är det måndag igen, men det gör inget, vi tänker ändå sova till klockan 9.00. MINST ;)

KRAM

Som ny!

Japp, då har man varit på återbesök på MVC och min BM sa att jag var som ny :) ha ha! Fantastiskt vad kroppen kan gå igenom, för att sedan återställa sig i princip helt. Man blir nästan lite religiös ;) ha ha. Fast bara lite! Apropå religion, nu har vi börjat planera för dop av lilltjejen. Det blir i januari har vi bestämt, men datum beror lite på när kyrkan är ledig och när prästen kan. Vi vill ha samma präst som vigde oss, Tesans mamma Maria, hon är supermysig och anpassar ceremonin helt efter ens önskemål och känslor. Jätteviktigt tycker vi!

Tar en liten lur på Tesans axel igår :)


Nu ska jag plocka lite här hemma innan älsklingen vaknar. PUSS!

Hugo-besök!

I lördags var Hugo och hälsade på Selma. Så himla mysigt!! Han tog med mamma Camilla och pappa Daniel också :) Här är hela familjen Wiktorsson/Carlsson (förutom lurvige Leo):


Hugo har redan hunnit bli ett halvår, stor kille! Lite skillnad mellan snuttisarna:


Idag har Tesan varit här och fikat och snackat skit. Härligt med lite sällskap om dagarna. :) Imorrn är det dags för återkontroll hos BM. Ska bli intressant att se om allt är som det ska och ser ut som förut... ha ha! Men det känns brs så det ska nog inte vara några problem. Nu ska jag ta hand om min trötta griniga bäbis som vägrar sova någon annanstans än på mamma.

Puss!

Mammas starka bäbis!

Igår skrattade Selma för första gången så det lät!! Blev helt paff när det supersöta ljudet bubblade ur min underbara bäbis. Jättehärligt var det och mitt mammahjärta smälte givetvis. Hon ler som svar när man pratar med henne nu också, känns så roligt att få lite mer kontakt med henne. Nu är hon superstark i nacken dessutom och kan hålla upp huvudet så här fint när hon ligger på mage:



Jättekul att se alla framsteg hon gör. Det går så fort! Hon springer väl runt här hemma innan vi vet ordet av kan jag tro. :)

Idag har Tesan varit hos oss och fikat. Vi knallade ner till centrum i det härliga höstvädret och köpte en jättegod brownie på konditoriet. Sen har vi snackat skit i fem timmar och Selma har sovit på mig. Man blir trött av att träna nacken! Snart kommer pappa hem så jag ska väl börja laga mat här så smått.

Hörs snart! PUSS

Kompis

Idag har vi varit i Pryssgården hos Wille och Jessie och fikat och promenerat lite. Stadig kille den där Wille (ofrivilligt rim), de såg inte riktigt jämngamla ut med hans 6 kilo och 60 cm!! :) Men killar ska ju vara större än tjejer så det är ju en bra början. ;) Kul med en kompis tycker Selma (och mamma).! Tyvärr glömde jag kameran så jag får fota nästa gång vi ses. Här kommer en bild på semlan när hon ligger i pappas knäveck så länge (ni får ursäkta hans fantastiska klädmatchning).



Nu ska jag göra mitt bästa för att hålla lilla fröken vaken så att hon kan somna i kväll sen. Min gissning är att de söta ögonlocken kommer att bli tunga vid 23-00 inatt eftersom hon sovit i princip hela dan... Tur att det är mycket bra på tv ikväll!

Puss och kram

Fars dag

Igår var det fars dag och efter att ha uppvaktat pappa med simpsonstrumpor och lite "lukta gott" så badade pappa med semlan och det var såklart tvunget att förevigas! De hade sååå mysigt. När semlan var ren så fick hon hoppa i sin söta pyjamas med äpplen på och sitta i babysittern medan mamma och pappa bubblade i nya badkaret. Hon var jätteduktig och satt där och tittade och pratade lite i säkert 20 min. Mammas duktiga tjej! :D

Mina älsklingar.



Imorrn ska vi på Selmas första playdate hos Wille som är tre dagar äldre än henne. Ska bli kul!

PUSS

Knak!

Hon växer så det knakar den lilla semlan. Var nyss på BVC och hon är nu 55 cm lång och väger drygt 4500 gram. JÄTTESTOR tycker jag, och inser sen att många bäbisar faktiskt föds i denna storlek! Aj säger jag bara... ha ha! :) Har plockat undan alla kläder i stlk 50 och nu är pyjamaserna i stlk 56 korta i benen. Här går det undan!

Idag har jag en smula tråkigt. Helst skulle jag fika loss hämningslöst med någon likasinnad, dessvärre kryllar det inte av sådana i min umgängeskrets vid denna tid på dagen en torsdag :( Så himla dåligt att de inte har mammagrupper på BVC här! Får väl ta tag i tråkiga saker som att lägga in mammadagar på förseningskassans hemsida osv istället. Först ska jag sätta på en balja kaffe och micra en bulle och mysa i min ensamhet medan Selma sover babysittern.

Siktet inställt på katten Jansson i babygymet :)


Puss!

Selma it is.

Nu har vi bestämt oss. Igen... ha ha! Det går inte att byta namn även om vi velat har jag märkt. Det är jättesvårt att tänka om när man väl kallat henne en sak i några veckor. Hon är redan en semla och att "provkalla" henne Lily några dagar vägrade Fredrik så nu får vi stå vårt kast känner jag. Så Selma it is. Namnvåndan är alltså officiellt över. Typ... ;)

Nu har mamma och syster (mormor och moster) precis åkt hem till Halmstad igen. De kom i söndags för att hjälpa mig lite när Fredrik är på kurs i Göteborg och för att kela massor med Selmisen. Vi har haft 3 mysiga dagar tillsammans med massa mys och shopping och fika :) Var tex på IKEA igår igen (utan att snatta något denna gång... ha ha!) och igår kväll fångade jag mamma på film när hon lekte "baka, baka liten kaka" med Selma. Underbart! Vad som inte är riktigt lika underbart är den oreda som nu råder i huset. Har X antal härliga timmar av plock och städ framför mig nu. Fy...

I måndags var även Tesan här och åt tacos med oss, mums. Här kommer en bild på Selma och Tesan från i torsdags.


Bilder på syster och Selma finns i mammas kamera, ska försöka lägga rabarber på dem framöver!
Nu väntar verkligheten, dvs städning. Om nån känner för att hjälpa till så vet ni var jag bor!

PUSS

RSS 2.0