Plusgrader

Jahapp, då var det plusgrader för första gången i år. Vatten ÖVERALLT och då är det ändå ofantliga mängder snö kvar. Senast det var så här mycket snö i Norrköping var visst 1979 sa de på nyheterna. I söndags såg det ut så här på vår baksida (och för er som inte varit hos oss så är det ca en meter ner till altantaket utanför detta fönster):



Fredrik gjorde en insats på altantaket och skottade det i princip helt rent. Det var nog tur eftersom snön skulle vägt en himla massa mer idag när den blivit blöt. Jag hängde dock mest ut ur fönstret och gormade att han skulle gå ner eftersom jag var rädd att taket inte skulle bära honom. Han menade att han bara klev på balkarna och att han låg på balkarna och skottade det han inte nådde liggandes... ha ha. Han var rätt matt när han var klar.



Nu har Emil och Malin precis åkt hem efter att ha varit här med sina tvillingar Sam och Hugo som är tre veckor yngre än Selma. Söta var dem :) En stor eloge till alla tvillingföräldrar där ute, vilket jobb ni gör! Selma ligger och sover sedan kl 20. Hon har aldrig somnat för natten så tidigt förut! Antar att killarna körde slut på henne... ha ha.

Apropå slutkörd så fick Selma feber efter vaccinet i går kväll och var jätteledsen hela kvällen och till och från hela natten. Trots panodil så hade hon 38,5 graders feber och hon vaknade en gång i halvtimmen ungefär och gnydde och ville vara nära. Till slut fick hon sova i sängen med mig och Fredrik gick in i gästrummet för at få några timmars sammanhängande sömn. Själv fick jag inte mer än tre timmars sömn totalt. Känner mig ganska mosig idag.

Fredagsmys på er! :)

Två sprutor till

Idag har Selma fått sitt femmånadersvaccin. Två sprutor, en i varje ben. Sist grät hon så att hon tappade andan av den sista sprutan, men idag gick det jättebra! Hon gnydde lite bara, inga tårar alls! Mammas duktiga duktiga tjej! Plåster fick hon också. Titta va gulligt:




Nu väger stor-semlan 6800 gram och är 66 cm lång. En ökning med 3 cm och ett halvkilo på en månad. Bra jobbat!

Här kommer lite fikabilder från Halmstad som jag missat lägga upp.





Kram!

En grötpuss

I söndags bar det av hemåt från Halmstad igen. Väglaget var inte mycket roligare då eftersom det kommit ca 3 dm snö över hela den delen av landet som vi skulle köra igenom. Visst var det plogat, men snön var hårt packad och glashal på den största delen av vägen ändå och mitt hjärta satt i halsgropen nästan hela vägen. Selma var jätteduktig och sov precis hela vägen som tur var. Det resulterade dock i att hon inte alls var särskilt trött på natten sen och hon körde slut på sin söta pappa fullständigt. tre timmar och 20 min fick han sova. Och det var inte sammanhängande... ha ha. Trodde att han bara skulle gå runt lite med henne i famnen så att hon skulle somna, men han hade gått ner och satt på tvn och lade henne i vagnen när hon till slut somnade vid 2 och sov då själv på soffan. Stackaren...  Vid 6 kom han upp med henne till mig så att han kunde göra sig klar för jobbet. Då tuttade hon lite och sov sedan som en prinsessa till kl 9.30.

Imorgon kommer Elisabeth och lilla Moa till oss och fikar. Ska bli kul! På torsdag är det sedan dags för sprutor i benen igen. Stackars lilla Selma, mamma fasar. Hoppas hon inte får feber och så denna gången för på fredag kommer Emil och Malin med sina tvillingpojkar Hugo och Sam. Ska bli så himla kul att träffa dem!

Grötpuss från Selma :)


Mmmm, älskar gröt.

Halmstad

Igår kväll anlände vi till Halmstad efter värsta mardrömsfärden i snöstorm med snörök där vi knappt såg vägen bitvis. När vi började närma oss Värnamo var det som att köra in i en vägg av snöoväder och jag satt i baksätet med Selma och svettades och var bra nära att börja gråta... ha ha. Jag är lite nervöst lagd i vissa lägen. Jag brås på min fina far :) Men vi kom fram till slut och Selma sov i princip hela vägen. Hon var vaken de sista två milen och när vi var två minuter från mormor och morfars hus så började det bli liiite gnälligt. Då hade hon inte ätit på 4,5 timme så hon var hungrig. Efter lite tutte och gröt var hon en pigg och charmig semla igen. Ända till kl 00.30... ha ha. Men det var väntat eftersom hon sov mellan 16.30 och 20.15.

Idag har vi varit på Eurostop och fikat på Espresso House. Ikväll ska vi till Jessica och Elias och fika och visa upp vårt lilla underverk. Ska bli kul!

KRAM!

Semlans dag

Idag är det fettisdagen. Semlans egen dag. Tänk att hon har en alldeles egen dag min lilla tjej! Söt som en semla är hon också. Mamma älskar dig Selma!



Måste bara lägga in denna bild på Selma och kusin Liv också, de gör samma min samtidigt. Riktigt kodak moment! Trots att bilden togs med en Canon Ixus. ;) Underbart! ha ha ha...



Gonatt!

I love skallror

I helgen var vi i Kärnhult och firade faster Annas 18-årsdag. Till kalaset kom även faster Zarah, hennes pojkvän Patrik och deras lilla dotter Liv - Selmas kusin. Kusinerna fattade tycke för varandra direkt! Tänk va kul de ska ha framöver, det skiljer ganska exakt 4 månader på dem. Jätteroligt! :)

Kusinmys


Idag plockade jag upp en massa skallror från källaren som Selma fått i julklapp av moster Elise när hon blivit trött på att äta på sina mjukisdjur. Då blev hon såhär glad:



Måste nog smaka lite på denna...


...och studera den näääära...


Hon beslutade sig för att de var färgglada och fina, lite hårdtuggade och mycket roliga att slänga i golvet så att mamma fick tinnitus light.

Älskade fina unge...

KRAM!

Årets reva

Igår skulle vi göra ett pass åt Selma. Det började med att hon sov 12 timmar med en enda matpaus och kl 8.30 när klockan ringde så vaknade jag och hörde att hon låg och jollrade så fint i sin säng. Jag reste mig upp för att plocka över henne i min säng och pussa henne från topp till tå när mitt leende stelnade till... UNGE! Hon hade rivit sig järnet över halva kinden precis lagom till sitt passfoto som hon ska dras med i fem år. Toppen! ha ha... Nåväl, jag täckte revan efter bästa förmåga hos polisen med lite concealer och torkade sedan bort det fort som attan så fort vi tagit bilden. Är säkert inte bra att ha sånt i ansiktet när man är 4,5 mån. Men det är bra grejer iaf - Make Up Store ;) Tror inte det är någon större skada skedd och passfotot blev dögulligt.

Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem med nya bilen som han hämtat i Göteborg idag. Då ska vi laga färsk lax i ugn med pressad potatis och romsås. Sen blir det en fredagssemla till efterrätt ;)

Fredagsmys på er!


Surfa bilar

Imorgon ska vi fixa ett pass till Selmisen. Tänk va gulligt med ett litet selmisansikte i ett pass. :)

I övrigt så har Selma en ny hobby, och det är att somna sittandes i pappas knä medan pappa surfar bilar på nätet. Så somnar hon aldrig på mig! Kolla stilen:



Så kul tycker hon att det är att surfa bilar... Ta det som en pik pappa! Dock bar bilsurfandet till slut frukt och på fredag hämtar vi vårt nya åk. Känns som ett bra köp! En Volvo V70 från 2008, en diesel med momentumpaket. :) 

  

Kram och gonatt!

New York

Igår bokade vi en resa till New York. Den 6:e april bär det av! 8 nätter stannar vi så vi är hemma igen den 14:e. Tanken var att vi skulle åka över min 30-årsdag den 3:e april men eftersom det råkar vara på påskafton i år så var det dubbelt så dyrt (ingen överdrift) att flyga dagen innan min födelsedag, som att flyga ett par dagar efter. Så då fick det bli den 6:e istället. :) Nu har vi en del att stå i inför resan. Först och främst ska vi fixa ett pass till Selma. Tänk va gulligt med det söta lilla ansiktet i ett pass... ha ha! Ringde även och försökte boka en babykorg på planet i eftermiddags, de skulle återkomma om tillgängligheten eftersom hon inte kunde ge svar direkt huruvida det fanns någon ledig. Kan bli liiite jobbigt att ha en sprattlig 6-månaders i knät i 8,5 timme annars... Håller tummarna! Som tur var så hittade vi ett hotell som fått superbra omdöme som ligger på 39:e gatan, som dessutom har ett litet pentry i varje rum med bl.a vattenkokare! Toppen för Selmismatberedning. :)

Idag var Jessie och Wille förbi igen. Nu är det bara en tidsfråga innan de små kottarna leker och stojar tillsammans. Än sålänge så nöjer de sig dock med att ligga och dregla i stereo på en filt på golvet. Mysigt det också för all del! ha ha.

KRAM!


Lilla Liv

I tisdags var vi och kelade med Selmas ursöta, superlilla, minikusin Liv. Fina fina Liv. Så himla mycket hår och bara så himla söt så man dör. Tänk att Selma var så liten för typ 5 minuter sedan. När jag hade burit på Liv en stund så kändes det ju som att man plockade upp en femåring när man lyfte upp Selma sen. Då blev hon helt plötsligt jättestor, min lilla tjej!

Tänk va tiden går fort... Selma är så himla stadig i nacke och rygg och sitter i sin barnstol och äter puré eller gröt varje dag. Jag älskar att se henne växa och utvecklas och det är så roligt att busa med henne nu när hon skrattar ljudligt och verkligen "är med". Att träffa Liv gav mig helt klart lite perspektiv på vilka otroliga framsteg Selma gjort på ynka fyra månader. Kul! :)

Nu räcker för övrigt snön på vårt altantak ända upp till vardagsrumsfönsterna! Det är MINST en meter snö på det! Hoppas hoppas det inte brakar ihop. Vore lite tråkigt med tanke på att hemförsäkringen inte täcker skador på altantak och/eller skador som ett rasat altantak orsakat...

KRAM!

En trött semla på dopet...


...och en hungrig...


RSS 2.0