Mer jul!

Nu har jag äntligen tömt kameran så här kommer ett litet galleri!

Uppesittarkväll och mys i "uppesittarjamasen" som moster köpt till Selma. Så himla söt med renar, julgranar, polkagrisar osv på! :)



Julafton och bus bland paketen under granen.


Sjunger i mormors knä.


En del av årets julklappar.


En glad skit i mosters famn.



Juldagen och bus i morfars knä.


Leker med Erin på annandagen.




Igår kom vi hem igen och även om borta är bra så är ändå hemma bäst! Idag har vi packat upp och tvättat och även hunnit med en vända på stan för att köpa ett par större vinterstövlar till Selma. Tycker de hon har är så fina så vi köpte likadana i en större storlek. ;) Mormor Linda fyller även år idag - Grattis!!

Nu sover Semlan sött och mamman och pappan har ätit oxfilé och druckit amoronevin. GOTT! Innan hon somnade så hjälpte hon dock till i köket med världens roligaste vante. Iförd mössa såklart, då det är hennes bästa plagg både inne och ute! Denna fina mössa har Protiwas skickat till Selma i julklapp - tusen tack! Så himla fin. :)


Kram!


GOD JUL!

Nu har det firats jul för andra gången i Selmas liv. Hon var en söt liten tomtenissa och lät luvan sitta på så snällt hela dagen. :)


Under granen fanns det en rosa Barbapapa-sackosäck, en Skrållandocka, duplo, en stor mjuk My Little Pony som pratar, en barnstol till Skrållan, en dvdfilm, stapelbägare, lite kläder m.m. Fina klappar tyckte Selma, men mammans ansiktstvätt och bodylotion var allt snäppet roligare. ;) Det mesta i min julklappshög är vältuggat nu.



Själv fick jag en jättefin ring av Fredrik, en svart diamant på 2,72 karat i vitt guld som jag designat (eller valt ringtyp och fattning) själv :), och av syster, mamma och pappa fick jag Clinique ansiktsskrubb, Chanel Mademoiselle bodylotion, tjocka svarta mönsterstickade strumpbyxor, stekpanna, mer ansiktsvård från Clinique och lite fler varma strumpbyxor.
 

Imorrn bär det av hemåt igen. Hoppas att det inte ska snöa mer innan dess... Fler bilder från julhelgen kommer när jag kan lägga in fotona som finns i vår kamera i datorn. Glömde som vanligt sladden. Men mamma har tagit lite bilder så det blev ju två stycken iaf! :)

KRAM!

(Jag och Selma julafton 2009. Det händer en del på ett år...)

Möbler

Oj, nu var det sådär längesen igen! Får skylla lite på att både jag och Selma varit sjuka. Feber och nästäppa långt upp i bihålorna på något konstigt vänster, vilket ledde till att snoret inte rann ut genom näsan utan ner i halsen. :( Så fort Selma lade sig ner så började hon hosta, harkla och klökas av allt slem/snor som rann ner i halsen på henne. Hon spydde slem varje natt fyra nätter i rad. Stackars lilla pluttan. Samtidigt var jag helt däckad av feber och halsont så det var en smula jobbigt att hålla Selmas tempo dagtid. Fick passa på att sova när hon sov. Men efter tre dagar vände det och sedan i lördags är vi friska! :)

Tur det! För i helgen var vi i Kärnhult och myste så det stod hrliga till! Kusin Liv var där på lördagen och trots att Selma fortfarande var en smula skruttig och därför även gnällig, så hade hon roligt. Vi åt kalkon och öppnade klappar. Selma fick en toppenfin fåtölj!


Hon fick även en stol till det bord hon önskat sig av gudmor Cim och farbror Magnus. Av Cim och Magnus fick hon även en gosig Paddingtonbjörn från självaste Harrod's i London när vi träffades och hade kalkonmiddag här hemma i Åby igår. ;)

Bordet och stolen (ska köpa en till stol och en pall så fort de får in stolarna på lager igen) ska stå på mattan på Selmas rum. Så himla fint!

Nu ska jag slå in Selmas paket medan hon sover. Ikväll bär det av hem till Moa och hennes föräldrar Elisabeth och Ralf för lite julpaella och glögg! Ska bli jättetrevligt!

Kram

Grötmys

I torsdags var det grötmys på öppna förskolan. Det var mammor, pappor och barn överallt och vi hade så himla mysigt! Gott med gröt och skinksmörgås och mycket trevligt sällskap. Fredrik var med på öppna förskolan för första gången och hade snart barn klättrande på sig. Tror han ser fram emot att gå där med Selma när han ska vara ledig i februari och mars. :)

Igår kom faster Anna hit och lekte med Selma och höll pappan sällskap när jag var ute och drack vin och dansade disco med jobbarkompisarna. Hade mycket trevligt! Även om det blev en smula senare än tänkt... Tur att jag har världens bästa man som lät mig sova bort hela förmiddagen idag, det var otroligt skönt!

 

När Selma sovit middag idag åkte vi till Linköping för att träffa Milad, en kund och numera även vän till Fredrik. Vi dreglade över alla fina smycken i affären (NicoBella Juveler) och köpte en finfin julklapp/bröllopsdagspresent till mig. Ni får veta vad efter jul. ;) Efter besöket i affären åkte vi hem till Milad, hans fru Cheryl och deras söta barn Nicholas och Isabelle. Där åt och drack vi sedan gott tills en bra bit efter Selmas läggdags, vilket inte var den lilla fröken emot då hon lekte och studsade allt vad hon hade. Eftersom vi inte tagit med någon pyjamas (trodde inte vi skulle stanna så länge) så fick vi improvisera lite med nattoutfit innan vi skulle åka hem eftersom vi visste att det skulle vara omöjligt att hålla henne vaken den dryga halvtimmen i bilen. Så nu sover hon sött i sin säng iförd linnebody och leggings. Tur att vi hade med en flaska och välling iaf så hon kunde få lite välling i bilen på vägen hem.

Nu ska jag sova, har fortfarande en del sömn från inatt att ta igen!

Kram!


Mulad

Idag har pappan mulat Selma så det stod härliga till! ha ha!! Men för att ta det från början så började det med att pappa köpt en pulka till Selma på vägen hem från jobbet. Det var ett lyxåk av finaste sort med lampor både bak och fram, bälte och dragsnöre med handtag förstås. Vi monterade ihop alla delar och satte en lycklig Selmis på färskinnsfällen i pulkan. Sen tände vi lamporna och begav oss ut. Wiiiie va roligt det var!

 

När vi sedan skulle gena lite över en kulle på en ganska smalt upptrampad stig full av snö så välte pulkan när pappan skulle dra Selma över en vall och Selmisen ramlade med ansiktet rakt ner i djup pudrig snö. Vi kastade oss fram och drog upp pulkan och henne (hon satt fastbältad i pulkan) och möttes då av ett stort leende. Mulad eller ej - Selma var precis lika glad för det. :) Därefter skyndade vi oss hem då hon var blöt i hela ansiktet och även fått in snö innanför mössa och ner i kragen. Hönsföräldrarna... ha ha!

När vi kommit in i värmen igen så kom världens bästa och händigaste Macke förbi med slagborren i högsta hugg för att hjälpa oss upp med bjässen på väggen. Och nu sitter den där! Som en smäck!! Titta så fint:


Nu sover Semlan sött och vi dricker lite kaffe och smygäter ur en Aladdinask. Ska strax bänka mig i soffan framför Desperate Housewives. Imorrn är det simskola igen, näst sista tillfället.

Kram!


Halmstadsbesök

I helgen har Jessica och söta Casper varit här hos oss för första gången sedan vi köpte huset. Åh va kul det var! Vi har haft en supermysig helg med shopping, mys och tavelmålande. Här är resultatet:


Det som inte syns på bilden är en hejdundrande mängd nackspärr och en hel del ont i armen, men det var det värt förstås. Den ser kanske inte så stor ut här, men den är 160 cm bred och väger 17 kilo! Den ska sitta över soffan i vardagsrummet, det kommer bli superfint! :)

Min vän sedan 28 år tillbaka, hennes son och lilla Selma med pepparkakan i högsta hugg. :)


Selma har på senaste tiden uppvisat en envishet som skulle få en åsna att blekna. Hon ska minsann inte vara i famnen, sitta i vagnen eller i barnstolen. Hon ska . Och därmed basta. När hon inte fick som hon ville tidigare idag, så kastade hon sig hejdlöst i kundvagnen på Maxi och grät så att krokodiltårarna sprutade, i hopp om att bli nersläppt på golvet. När hon efter en stund märkte att det tjänar ju inte så mycket till att skrika som en stucken gris, så slutade hon och började istllet tugga på diverse saker som inhandlades. Undra hur länge det kommer ta innan hon kan ta ett muntligt "nej" så man slipper denna typen av pärs när man ska handla... ;) Liiiite pinsamt. Ha ha!

Juliga andra adventskramar på er!

RSS 2.0