Skrikmetoden?

Nu är det dags att Selma börjar somna in i sin säng har vi bestämt. Dels för att hon är så medveten nu och gärna bestämmer rutinerna kring hennes sänggående helt själv, dels då jag sover så uruselt när hon ligger bredvid mig eftersom hon då vill tutta stup i kvarten. Flyttar jag mig, så flyttar hon efter. BVC tror att anledningen till att hon är svårnattad, äter stup i kvarten på natten och att hon vägrar sin puré på dagen, hänger ihop.

* Eftersom hon somnar i vår säng bredvid nån av oss, och sedan vaknar på en helt annan plats, dvs i sin egen säng, så blir hon ledsen och lite "vilse" eftersom hon inte är där hon somnade in menar BVC.
* Då hon vaknar vilsen och ledsen vill hon vara hos mig och få tröst, vilket hon får genom att äta... Sen lägger jag tillbaka henne i sin säng när hon somnat. När hon sedan vaknar så är det klart samma sak igen. 
* Eftersom detta resulterar i att hon äter ca en gång i timmen på natten så är hon så mätt på dagen att hon inte behöver sin lunch och därför är helt ointresserad av sin puré...

Det är en ond cirkel helt enkelt. BVC tror att hon automatiskt kommer att sova bättre om nätterna om hon somnar i sin egen säng så nu är vi fast beslutna att prova den s.k. "skrikmetoden". När hon är mätt och belåten ska vi lägga henne i sin egen säng, kanske nynna lite och hålla handen. Om hon börjar gråta ska vi berätta för henne att nu är det dags att sova, stryka henne lite över håret och bara finnas där. Inte lyfta upp henne! Vi ska dock inte gå ut ur rummet och överge henne, utan hela tiden finnas där. Jag tror på det och känner mig redo och peppad! Hoppas det ger resultat snabbt!

Idag åkte Ximena och Christian hem efter att ha varit här sedan i måndags. Vi har haft det jättemysigt och mest bara ätit, fikat och pratat. Det slog mig dock just att jag inte tagit ett enda kort på hela tiden! Ska be Ximena maila över lite bilder så jag kan lägga ut på bloggen. Ni får hålla till godo med en bild från i lördags när vi fikade på Espressohouse sålänge.

KRAM


Mamamama...

Idag när Fredrik skulle trösta Selma och natta om henne efter att hon vaknat 40 min efter nattning nummer ett, så sa hon "mamamama" mellan snyftningarna innan hon somnade till lite. Det var nog inte meningen tänkte Fredrik. Sen vaknade hon till och var ledsen och sa "mamama" igen. Sen hände det även en tredje gång. Har tyckt att hon säger det vid 3 andra tillfällen också så nu är det bannemig bekräftat.

Min fina älskling säger mamma (typ) :)

Åh va jag älskar dig Selma!

Gonatt.

Halmstadtripp

I går kom Selma och jag tillbaka från vår tripp till Halmstad. Vi har haft det super där i södern med massa mys!

I onsdags var Susanne och hälsade på:


Och i torsdags kom Bonnie förbi och hjälpte till med matning av kvällsgröt:
 

Bonnie hade med sig den här "lilla" nallen till Selma... Den är nästan dubbelt så stor som henne! ha ha!


Där emellan hann vi även med ett besök hos Jessica och hennes ursöta grabbar (glömde kameran hemma :( )och sen gosade såklart även moster med Selma 90 % av all vaken tid ;)


Planerar in ett nytt Halmstadbesök redan i maj eftersom det är högsäsong på Fredriks jobb nu och han behöver jobba över massor. Då kan han jobba hur sent han vill och helt ostört, samt sova ostört. Tänk den dag man kan få sova igen, gud va jag längtar! Just nu är Selma inne i en supertråkig period och sover urdåligt. Hon är uppe en gång i timmen ungefär och vill inte alls sova i sin egen säng. Igår grät hos så hon kräktes när vi tyckte hon kunde sova i sin egen säng. Jättejobbigt :( Hoppas att det bara är en fas! Kanske är det de små risgryn som nu tittar upp i underkäken? Så himla söta!

Provade lite microsmå bitar macka med smör på idag. Inget vidare gott tyckte damen, men hon tuggade lite med de små gaddarna iaf. Mamma tycker att hon kan äta sin puré till lunch åtminstone, men det är också äckligt tycker Selma. Gröt och fruktpuré är det ända som funkar bra. Men det är, som så mycket annat, förhoppningsvis också bara en fas ;) ha ha!

Kram!

Underbara säng

Nu är den nya sängen på plats! En Ekornes by Svane norsk handgjord kontinentalsäng. Så otroligt skön! Ännu ett toppenköp måste jag säga. Nu ska jag bara jaga fatt i en uppsättning rosa lakan, eventuellt med vita och grå inslag för att matcha sängen. :)



Idag har semlan på sig sin turkosa luvtröja från Baby GAP som vi köpte i NY, så himla fin! Hon har ev vit pikébody under ;) Mammahjärtat smälter...


Här kommer lite fler NY-bilder också!

Selma leker med Ayo.


Besök hos familjen Somuyiwa/Pirjala på Staten Island.


Selma i en barnstol gjord för amerikanska XL-barn. Fick plats två selmisar i den!


Väntar på tunnelbanan.


Besök på FAO Schwarz, köpte leksaker till Semlan ;)


Mys i solskenet i central park.


Selma sitter i pappas flystol :)


Kram!

New Yorkbilder!

Igår kom vi hem från New York. Planet blev försenat i 2,5 timmar pga att en besättningsman blivit sjuk och sen fick vi flyga en dryg timmas omväg över Irland pga vulkanutbrottet på Island, men det gjorde inte så mycket eftersom vi ändå sov mest på planet. Selma sov i princip hela resan, men till skillnad från ditvägen så dög nu inte den lilla säng som satt på väggen, utan hon ville bara sova på mig. Fick hyfsat ont lite överallt, men det gick bra. ;)

Väl hemma var både jag och Fredrik obeskrivligt trötta, medan Selma hade aaaalldeles för mkt energi. Vi fick helt enkelt sova i omgångar för att försöka ta igen oss lite. Kl 00.20 inatt tyckte sedan Selma att nu var det morgon. Hon fick ligga bredvid mig och leka lite i en dryg timme, sen somnade hon som tur var om igen och sov till 10.30 imorse! :)

Nu ska jag lägga in de bilder jag inte kunde ladda upp i NY så ni får se lite vad vi gjort! Kram

Selma provsover nya vagnen, vilket fantastiskt köp!


Pizzastrut, dögott (och sjukt flottigt! ha ha).


Lite av semlans shopping.


Min fiiiiina väska.



Pannkakorna på Clinton Street Baking Company.


Pappa och Selma köar för att komma in på Abercrombie and Fitch.


Frulle på dinern vid hotellet.


Ett blommande vackert New York.


Selma äter lunch i China Town.


Semlans nya skor!



Mer bilder kommer framöver!

Monsterbarn

Efter att ha svettats i 30-gradig hetta i 2 dar så är det idag "bara" drygt 15 grader varmt. Vi började dagen med att traska till grand central för att ta tunnelbanan ner till the village. Där gick vi vidare längs East Houston Street tills vi nådde Clinton Street. Målet med resan var Clinton Street Baking Company, då de tydligen ska ha New Yorks bästa pannkakor enligt otaliga test, bloggar, matkritiker osv. Efter att Selma sovit hela vägen dit och varit en jätteglad bäbis utanför restaurangen de 45 minuter vi fick köa för att få ett bord så var det alldeles lagom dags att börja fullständigt GALLSKRIKA när vi satt oss ner.

Vi provade följande utan lycka:
*Bära runt på bäbisen.
*Sjunga för bäbisen.
*Låta bäbisen studsa i knät.
*Låta bäbisen tugga på ens bestick och servett.
*Leka med bäbisen med färglada skramlande skallror.
*Amma bäbisen ståendes på toaletten.
*Låta bäbisen sitta i egen stol och tugga på bordskanten.
*Ofrivilligt låta bäbisen ta en rejäl näve av pappas blåbär på pannkakorna.
*Tagit med bäbisen och tittat på färglada muffins vid bageridisken.

INGET FUNKADE! Hon gastade rakt ut allt vad hon hade - non stop!

Herregud va jag svettades, jag kastade i mig hälfen av mina jättegoda banan- och valnötspannkakor och svepte min latte varvat med besök på dass för att mata ungen. Under tiden log jag givetvis krystat och rodnade när folk stirrade. Fredrik kånkade runt på Selma varvat med att trycka i sig sina blåbärspannkakor. För att sammanfatta händelsen så kan jag bara säga; 40 dollar åt pipan för att stå i kö, trycka i sig pannkakor, svettas och ha hjärtklappning. Toppen! Ja, det är kul med barn nästan jämnt ;) ha ha! Jag tröstar mig med att vi kommer att skratta åt detta någon gång i framtiden...

När vi gått från Clinton Street Baking Company (eller rusat därifrån med hjärtat i halsgropen och en jätte-jätteledsen bäbis i vagnen) så somnade hon efter att jag burit på henne lite och sjungit för henne. Vi gick tillbaka till Bleecker Street och hoppade på tunnelbanan för att åka ett par stationer söderut. Vi hoppade av vid City Hall och vandrade till Century 21 för att köpa en present till min pappa som fyller 60 den 28 april, och för att kolla efter skor till Selma. Hittade ett par vit-silver-rosa-svarta New Balance sneakers för 18 dollar. Dösöta! Ska försöka hitta några tuffa Nike i någon annan affär också. :) Älskar att pimpa mitt lilla monsterbarn!

Efter Century 21 åkte vi hem med monstret för att mata och byta blöja på henne. Hon åt massor och fick ny blöja, sen var hon en glad skit och hoppade och studsade på sängen ett tag. Nu sover hon igen, bra att hon hämtar lite energi så att vi kanske kan få äta middag i fred ikväll åtminstone! Det blir mexikanskt från Qdoba som ligger runt hörnet.

Imorrn siktar vi på att strosa runt lite i Central Park och ett besök på FAO Swartz (gigantisk leksaksaffär) är också inplanerat. Om vi orkar så ska vi även till Toys R' Us på Times Square. De har ett pariserhjul inne i affären! Tufft... :)

Kram!


Viva New York!

I tisdags anlände vi till underbara New York efter en flygresa som gick oväntat bra! Selma sov ca 3 timmar av 8 och resten av tiden studsade i hon i våra knän eller gnydde lite så vi fick traska lite i gångarna. Hon var inte ledsen alls och verkade inte ha särskilt ont av tryckskillnaden i öronen eller liknande. 

Väl på plats så matade vi Selma lite med gröt, sen gick vi ut på stan för att hitta nåt enkelt att äta. Det blev en varsin pizzastrut :) Tufft och gott! Sen kämpade vi för att hålla oss vakna en stund för att komma i fas med tidsskillnaden och däckade till slut vid 20.30 lokal tid (halv tre på natten i Sverige!). 

Selma är snäll hela dagarna, men gastade så vi fick ta med oss maten hem från restaurangen igår kväll... ha ha. Hon var totalt övertrött efter alla intryck efter att ha gått på stan i 8 h antar jag, vi gick ända från hotellet på East 39th street till Wall street down town! Vi gick väl 50-60 kvarter + lite upp och ner på de olika avenyerna. 

Vi började dagen med att köpa en vagn till Selma, den är toppen! Kanonköp! (Tyvärr är det internet vi kapat här i fönstret på hotellrummet alldeles för svagt för att ladda upp bilder så bilder kommer när vi kommer hem istället, eller om vi hittar ett bättre nät nånstans innan dess.) Sen traskade vi neråt längs Broadway och stannade i China town och åt jättegod lunch. Därefter fortsatte vi mot min våta shoppingdröm - Century 21 som ligger vid ground zero. Där fyndades det hej vilt i vanlig ordning och jag har nu en jättefin topp från Marc by Marc Jacobs, en lång t-shirt från Ed Hardy, en t-shirt från Juicy Couture och en från Polo. Selma fick 5 bodys från Calvin Klein, en DKNY-body, Pumasockar och en supersöt polo-piké med lite krås framtill. :) Imorrn ska vi tillbaka dit för att ta itu med skoavdelningen, Selma ska få sneakers... ha ha!

Idag har vi traskat 5th avenue från 39:e gatan och upp till central park. Siktet var inställt på Louis Vuittonbutiken och Abercrombie and Fitch. Vi fick köa (!?) för att komma in på A&F och väl inne var det som att komma in på en hipp club. Döhög musik (vilken Selma sov sig igenom!!), dämpad klubbbelysning, och killar i bar överkropp som assisterade vid eventuella frågor. Mums :) ha ha! Fredrik hittade 2 superfina luvtröjor, en röd och en mörkgrå, och 2 tishor, en turkos och en limegrön. Nu får jag en sommarfin man. Jag köpte en cerise t-shirt.

Efter A&F-besöket kom dagens höjdpunkt. Jag skulle inkassera min 30-årspresent... EN LUIS VUITTON NEVERFULL! Jag är lyckligast i vääääärlden just nu! Nyp mig någon...! Den står här bredvid mig och luktar så gott. Den är verkligen superfin. Tack bästa älskling!

Nu matar pappa den trötta Semlan med gröt och därefter ska vi ge oss ut för att äta lite middag och traska runt på Times Square när det börjar bli mörkt.

Kram!

Radisson Blu - Arlanda

Nä, abstinensen blev för svår så datorn åkte ner i bagaget i sista sekunden! Ha ha. Vi får ju ändå ha 46 kg packning var. Nu kan jag blogga hela resan! :)

Nu har vi anlänt till Radisson Blu på Arlanda. Vi har precis avnjutit en delikat middag på påse (Mc Donalds) och Selma har ätit kvällsgröt i fåtöljen. Nu läser pappa och Selma tidningen och jag bloggar. På rummet finns en blå säng till Selma, bäbbad med lakan med såpbubblor på. Gulligt! Synd bara att allt inte är rosa tycker Selma.



Pappa och Selma i fåtöljen.


Nu ska jag hugga in på resegodiset. Tutti Fruttiringar, Tutti Frutti Smoothies och Marabou chokladkaka med daim. MUMS!

Kram!

New York - here we come!

Idag åker vi upp till SAS Radisson på Arlanda för att mjukstarta vår New York-resa med en hotellnatt följt av en gigantisk frukostbuffé. Att frossa är lite vår grej när vi är ute och reser... ha ha! Hotellet i New York serverar inte frukost så vi passar på att avnjuta en riktigt härlig svensk frukost med extra allt innan vi åker! ;) I New York satsar vi på att vräka i oss omåttligt mycket pannkakor på olika diners till frukost istället! Vi har även ett litet pentry på rummet, så om Fredrik får som han vill så kanske det blir lite färgglada sockerflingor till frukost nån dag också... ha ha.

Selma i sin nyinköpta jacka och tossar som hon ska ha på resan.


Tror jag har packat det mesta nu. Har dock precis plockat ur ett par skor (!?) och en tröj/kavaj. Jag är faktiskt lite chockad själv måste jag säga! Det brukar annars sluta med att jag stoppar ner "bara" det och "bara" det också i sista stund. Men nu är jag fast besluten att köpa lite nya kläder over there så det blir ju bara att släpa kläderna fram och tillbaka om man har med sig för mycket. Tror jag har 2 tröjor, 1 kofta, några linnen, 2 längre plagg att ha till leggings, 2 byxor, 2 leggings och 2 par skor med mig. För en resa på 10 dar! Jag är stolt :) Selma har utan tvekan mest packning som vanligt! Men halva hennes väska upptas av ett paket blöjor så det kommer finnas gott om plats i hennes väska för nyinköpta varor på hemvägen också. ;)

Jag har sån otrolig resfeber nu!!! Selma ser dock ut att ta det hela med ro. Hon ser ut såhär just nu:


Hoppas kunna uppdatera bloggen på något sätt när vi är där, I'll try my best!

Massa kärlek.

Födelsedag

Idag är det dagen D. Dagen då jag går över från ungdomens twenty-something till TRETTIO! Oh my God! ;) Nädå, skämt åsido så känns det faktiskt inte alls så illa måste jag säga. Jag känner mig lite vuxnare bara. Jag har allt i mitt liv som jag kan önska vid 30, en underbar dotter, en fantastisk man, ett hus, bilar, hundar, jobb, underbara vänner och familj, ja... you name it. Dessutom så åker vi ju till New York på tisdag! Så jag känner inte riktigt att det finns någon anledning att ha någon 30-årskris! :)

Vi har haft ett mysigt litet kalas här i eftermiddag och Cim hade gjort fantastiskt goda smörgåstårtor och en fin rosa tårta till mig. Tyvärr fick jag hjärnsläpp och glömde ta kort på tårtan, men smörgåstårtan förevigades iallafall!


Selma har varit duktig och snäll hela dagen (efter att ha varit en monsterbäbis och hållt oss vakna större delen av natten!), här sitter hon hos morfar.




Jag fick fina blommor, vas, armband, lotter, dushcreme som luktar choklad (!), klänning, dollar $$$, blomstercheckar (av jobbet), mm... :) Känner mig bortskämd och väldigt lyckligt lottad att ha så fina människor i min omgivning. Tack!

Selma avslutar mammas födelsedag med att stå helt själv för första gången!


Måste även lägga in lite fina vårbilder på mina underbara djur. Tidigare idag hjälpte York husse att dammsuga bilen. Mattes fina gamle man! Kan inte fatta att han fyller 10 år om tre månader!


Sen var djuren, Selma och pappa ute på promenad i det underbara vårvädret och Delta passade på att mysa lite i gräset. Nu har Delta följt med farmor hem till landet för att vara där medan vi är i New York. Jättetomt utan min randiga fina vovve!


Nu sover alla så jag ska passa på att försöka få lite sömn jag också.
Gonatt!

RSS 2.0