Dop

När semlan döpt. Selma Linda Lily fick det bli. Hon var så himla duktig, men gnydde lite vid ett tillfälle eftersom hon var lite trött. Efter att sedan ha sovit i bilbarnstolen på väg till mottagningen och en stund under själva kalaset så var hon den glada lilla semlan igen. Tack till faddrarna Frida och Cim och till alla andra som hjälpte till och som kom och förgyllde dagen med sin närvaro :) Här kommer lite bilder från dagen!











Selma fick massa fina presenter:


KRAM!

Potatis- och majspuré

Mmmmm va gott. Det tyckte iallafall Selma när hon provade mat för första gången idag. :) Hon gapade stort och smakade och var glad. Inget grimaserande här inte! Hoppas, hoppas det här kommer gå bättre än flaskmatning! Ha ha... Nu har vi varit och handlat mild havregröt dessutom så nu finns det massa smaskigt att äta för lilla semlan. 

Kram!




Runt, runt, runt...

I fredags var Tomas, Håkan och Cim här och åt thaimat och vit chokladpannacotta. Jättetrevligt! Selma passade på att sitta i knät hos alla och bli ompysslad...

 

Igår vände sig Selma för första gången helt från rygg till mage. Vips så låg hon på mage och kikade runt, fast jag la henne på rygg med sin leksak på magen... Efter det gjorde hon det fem eller sex gånger på raken så jag kunde ta kort på förloppet. Se nedan!

   

Det roliga är att när hon väl kommit runt på mage så blir hon ofta ganska förbannad eftersom hon kommer på att det inte alls är lika roligt att ligga på mage... ha ha! Så himla söt!

Idag var vi på BVC och mätte och vägde semlan. Nu är hon 63 cm lång och väger 6270 gram. Växer så det knakar! Nu har vi även pratat med barnsköterskan om smakportioner så imorrn ska här smakas minsann! Tror det blir potatispuré till en början. :)

Gonatt!



Selmisskalet är på!

Idag kom mitt mobilskal från Hong Kong!! :) Jättefint!! Förutom att Selmas namn blivit kapat i en skarv :(




Idag skulle vi prova ge Selma lite ersättning här på kvällen igen efter att hon vaknat redan vid 12-01 ett par nätter i rad nu och varit hungrig. Hon tvärvägrar verkligen att ta flaskan. Den första flaska vi provade med kom det så mycket ur på en gång så då bytte vi flaska och den störtgrät hon iallafall inte av när hon fick i munnen. Ett steg i rätt riktning? Det är något av ett orosmoment inför framtiden faktiskt. Hur ska hon äta välling t ex? Time will tell... Vi fortsätter väl att "öva" ett tag till.

Så här såg hon ut när det när pappa skulle mata henne för en stund sen.


Nä, nu är det dags att försöka natta min lilla tjej. Kram på er!

Barnstolsinvigning

Igår beslutade vi oss för att Selma är tillräckligt stor för att sitta i barnstolen :) Hon diggade den stenhårt och var nöjd en bra stund där hon satt med sin geting framför sig. Vi fick knöla ner X antal kuddar och filtar för att hon skulle få tillräckligt med stöd och inte glida ner. Det var dock svårt att få en bra bild pga blixten som lös i ögonen på henne, vilket resulterade i en ganska chockad uppsyn. Ha ha!



I morgon kommer prästen till oss för att prata lite om dopet. Nu är det inte länge kvar! Hoppas hon är snäll och tyst i kyrkan, hennes ljuva stämma kommer nämligen eka riktigt ordentligt med den ackustik som finns i en kyrka om hon beslutar sig för att vara på "det" humöret. :)

Nu ska vi gå upp och börja försöka natta det lilla livet. Kan bli en ganska långdragen process idag med tanke på hennes drygt tre timmar långa eftermiddagslur...

KRAM!

Flint

Jag tror jag håller på att bli flintskallig. Herreguuuuuud va jag tappar hår! Innan jag hoppar i duschen så borstar jag håret och rensar borsten och får en näve hår i handen. Sen tvättar jag håret och samlar upp en halv näve hår när jag schamponerar. När jag sedan borstar håret när det är blött och drar handen genom håret så får jag ytterligare en näve hår i handen och en massa hår i borsten. Det kan ju omöjligt växa ut ens en hundradel så mycket hår som jag tappar, så detta bådar inte gott... Jag var dock lite halvt förberedd på detta efter varningar från nära och kära, men detta känns ändå en smula extremt måste jag säga. Jag vill inte bli flint, jag är bara 29!!! Ha ha. :)

Igår var jag en sväng på Ingelsta med underbara Tina och shoppade en kavaj till min dopoutfit, samt en vit body till semlan att ha under dopklänningen. Sen blev det visst en jättesöt body från Lindex oxå. Älskar deras kläder med Bamsetryck, själv prenumererade jag på Bamse i massa år och tycker det är en supermysig serie med fina karaktärer. Här är en bild på bodyn:



Hittade även världens sötaste klänning till Selma som hon ska ha på dopkalaset. En rosa såklart ;) Men den får ni se på dopet först! Den fanns inte i rätt storlek på ingelsta så jag ska åka till Hageby och köpa den i eftermiddag. Den ligger undanlagd där och väntar på mig. Lika bra att köpa stlk 68 nu eftersom 62 förmodligen bara passar några veckor till.

Idag jobbar Fredrik hemma. Så himla underbart med lite sällskap fast han sitter vid sin dator och är helt inne i sina pärmar. Blir glad av att ha honom här hos mig.

KRAM PÅ ER!


Ensam

I torsdags och fredags jobbade Fredrik i Stockholm så jag och Selma hade FF (Fredrikfritt). Tycker att det är en smula otrevligt att sova själv, men jag fixade det. Tröstade mig med att det förmodligen inte är så många busar ute om nätterna när det är upp emot 20 minus ute... ha ha!

På lördag morgon åkte vi sedan till Martin och Emma i Örebro där det var 26 minusgrader! Vi åkte och fikade allihopa på Marieberg och sedan åt vi god mat och spelade spel på kvällen. Supertrevligt :) Helgen avslutades på söndagen med Pizza Hut... mmmmm, jag älskar Pizza Hut!

Idag jobbar Fredrik i Stockholm igen och kommer först vid kl 20 ikväll. Jag känner mig ensammast i världen idag om jag ska vara ärlig... Antar att man inte kan vara på topp jämnt. Tur att jag har min fina Selma åtminstone. Hon är mitt allt. Idag har hon dessutom på sig ljusrosa leggings med spets längst ner och det är så gulligt så jag dör på de där goa knubbiga små benen.

KRAM!


Mjölkstockning

Usch och fy, i tisdags fick jag mjölkstockning i vänster tutte. Det började med att Selma vaknade två ggr natten till tis och ville äta. Trött och borta som jag var så förstod jag inte att det inte kom någon mat när hon tuttade, utan jag tänkte bara att hon somnade ifrån maten helt enkelt. Egentligen var hon ju jättehungrig... På morgonen kändes det som om bröstet skulle sprängas och då märkte jag att det inte kom nåt när hon försökte äta på den sidan. Provade att pumpa lite men det var tvärstopp och varken värmekudde eller massage verkade hjälpa. Höll på hela förmiddagen utan framgång. När jag sedan på eftermiddagen ställde mig i en varm dusch och masserade stenhårt på den stackars jätteömma tutten så släppte det. Då fick hon maaaaassa mat. Trerätters :) ha ha!



I går kom Selmas kusiner Elis och Maiken och hälsade på. Vi fikade lite och fick veta exakt hur kul det kan vara att gömma sig på en toalett och springa runt, runt, runt en köks-ö. Svaret är: jättekul! Ha ha, härligt... :)

På kvällen designade jag sedan ett eget skal på nätet till min nya mobil htc Tattoo som nu kommer skickas från Hong Kong till mig. Det blev ett rosa skal med vita blommor och stjälkar/blad och bilden här ovan på baksidan. Vill att det ska komma NU! Kan inte vänta. Kommer ju bli så fint!! Lägger upp bild sen när det kommit.

KRAM

Shopping och benmärg.

Idag har jag shoppat en jättefin klänning att ha på mig på dopet. Den var dessutom på rea för halva priset så det var dubbel lycka kan man säga. :) Nu ska jag bara hitta nåt att ha på mig på armarna, något bolero- eller kavajaktigt har jag tänkt. Måste gå igenom skogarderoben och kolla vad som kan tänkas passa till också. Fötterna har ju blivit ca en halv storlek större sedan jag var gravid så vi får väl se vad jag får på mig...

Idag har Fredrik varit på hematologen och lämnat ytterligare ett benmärgsprov också. Nu hoppas vi att de kan få ordning på hans vita blodkroppar som är på semester och inte där de ska vara, dvs i hans blod. Dock så har värdena varit hyfsat stabila på sistone sa dr Ronald så det är ju bra iallafall!

Selma har börjat tycka om att sitta i knät nu. Hon blir stadigare och stadigare i ryggen och nu kan hon sitta upprätt i knät utan att luta sig mot ens mage om man håller i hennes händer eller i hennes ben så att hon inte välter. Mammas stora starka tjej!

Kram på er!


Gott nytt år!

Igår var det nyårsafton. Vi firade i Söderköping hos Niklas och Lotta och åt och drack gott. Hummer till förrätt, oxfilé till huvudrätt och vi stod för efterrätten som var vit chokladpannacotta med hallongrädde.

Här har vi kocken, pappa och Selma.


Selma vägrade att sova under hela kvällen, utan kämpade för att hålla sig vaken till 12-slaget. Kl 23.30 tog dock krafterna slut och hon slocknade som ett litet ljus. Därefter vaknade hon inte ens när vi plockade upp henne, klädde på henne ytterkläderna, tog ut henne i 10 minusgrader, åkte hem och plockade upp henne. Först när det var dags att byta om till pyjamas hemma på skötbordet slog hon upp de små blå... ha ha, riktigt trött tjej!



För ett år sedan var det lite annat nyårsfirande... Tack igen till alla som gjorde vår bröllopsdag så fin!! Nu har vi varit gifta ett helt år, tiden går så otroligt fort!

  

Idag var farfar och Cathrine förbi och fikade lite. Selma fick en jättefin dress från Villervalla i försenad julklapp. Mysig start på det nya året!



KRAM

RSS 2.0