Bad och sommarhäng i Pryssgården

Idag åkte vi till Jessie och Wille i Pryssgården för att umgås lite. Selma fick en röd fin balja fylld med vatten och satt sedan där i den på altanen och tuggade badanka för hela slanten. När Wille vaknat ville inte han vara sämre så han tog över baljan och var överlycklig när han skvätte ner hela golvet och hela mamman. ;) Det var 30 grader varmt ute! Phu... svettigt...




Så här arg blir Wille när han inte får stå upp. Och så här oberörd är Selma när en kille är gnällig ;) ha ha!


Nu har jag packat det mesta inför resan imorgon. Vi ska åka till Göteborg för att fira midsommar hos Sini och hennes familj. Har inte setts på 7 år så det var på tiden tyckte vi... ha ha! Delta och York blev upphämtade för några timmar sedan, de ska bo hos farmor och Stig sålänge och gotta sig på landet. Fredrik kommer hem igen på söndag eftersom han måste jobba, men vi åker vidare till Halmstad från Göteborg på lördag och jag och Selma ska vara där tills på torsdag nästa vecka. Ska bli mysigt! Hoppas bara att alla bilresor där emellan kommer gå bra. Jag vet ju en viss liten dam som tycker att det är SÅDÄR roligt att sitta fast på ett och samma ställe några timmar... Men vi är optimistiska. Detta blir eldprovet inför en planerad roadtrip till Trondheim i sommar! Det kommer att avgöra den resans vara eller inte vara helt enkelt. Vi hoppas på VARA. :)

KRAM!

Öronfästing :S

I fredags fick vi besök av familjen Lennestedt. Mysigt som vanligt. ;) Vi grillade och åt Cims mumsiga brownie till efterrätt. I vanlig ordning blev det massa kaka över så den har vi ätit på i tre dagar nu... ha ha. GOTT!

Magnus, Henric och Selma.


I lördags var vi på IKEA och handlade matta och gardiner till gästrummet i källaren, ååååh va mysigt och fint det är nu. Handlade även barnspärr till lådor och skåp, lite krukor och växter osv. Sen stannade vi på lite kaffe hos Lennestedts och kollade på bröllopet en stund. Åh va fint det var när Victoria fick sin prins Daniel. Är nog en smula royalist. ;)

Sen igår åkte vi ner en sväng till Kärnhult för lite fika och mys. Hundarna sprang runt och var överförtjusta och Selma satt och lekte i en liten vadderad lekage som Fredriks mormor gjorde till honom när han var bäbis. Perfekt!




Vi var ute och gick en sväng i solskenet också.


Besöket på landet avslutades dock med att jag upptäckte en fästing som kom krypande ut ur Selmas öra!? Jag darrade när jag ytterst målinriktat fick tag på det äckliga fasansfulla förpestade lilla krypet med pefingernageln och kunde "gröpa" ut den ur hennes lilla öra. TÄNK OM DEN SATT SIG INNE I HENNES ÖRA?Fyyy va vidrigt och otäckt. Usch, kan inte ens tänka tanken. Tack gode Gud att jag fick syn på den och fick tag på den helt enkelt.

KRAM!

Sommaren är här!

Oj, nu var det alldeles för länge sedan jag bloggade. Allt rullar på och sommaren är äntligen här! Selma sover jättebra nu och äter för det mesta inte alls på nätterna längre. Oftast så vaknar hon vid 6-7 och då får hon mat, men sen vill hon inte sova mer (dessvärre... ZZzzzz).

Förra helgen var jag på möhippa för Camilla i Örebro och åkte upp för att sova hos Martin och Emma redan på fredag kväll. Selma sov själv med pappa och det gick jättebra. Hon fick välling på morgonen och åt det så snällt. När jag sedan sprang runt på diverse aktiviteter hela dagen och kvällen (samt halva natten) så var pappa och Selma på kusin Livs dop i Valdemarsvik, innan de åkte upp till Örebro de också. Så på natten när jag kom tillbaka till Martin och Emma så låg min fina familj där och sov. Gud va bra man har det. Fin familj, fina vänner, fint väder... :)

I tisdags var jag och Selma, tillsammans med Elisabeth och Moa, hos Teresia och lilla Emma i Linköping. Jättetrevligt, även om alla tre små damer visade lite av sin tjuriga sida ;) God kaka och gott sällskap iaf!

I går köpte vi en ny bilbarnstol till Selma. En Maxi Cosi Mobi som går att tilta så att hon han sitta upprätt och leka och ligga i lite mer bakåtlutad ställning när hon ska sova så att hon inte "tappar" huvudet framåt. Tror det blir kanon, men hon ser jättepluttig ut i den än så länge. Ska ta en bild och uppdatera i helgen!

Nu ska jag ut och promenera med Selma och hundarna i det fina vädret.
Kram!


Simavslutning

Idag var det avslutning på babysimmet. Pappa och Selma simmade och busade och hade jättekul. Den 25/8 börjar fortsättningskursen. Selma längtar redan ;) Här kommer lite bilder!











Natten till idag sov Selma bättre än någonsin. Hon somnade för natten vid kl 20 och sov sedan oavbrutet till kl 6 då hon fick lite mat. Sedan sov hon vidare till kl 8. Sen vaknade båda mamma och Selma utvilade och glada. Forsätt så hjärtat! :)

Kram!

Familjesim

Igår var tant Lisa och tant Jennie här och åt lite mat och umgicks med oss. Jättetrevligt! Fick fina rosa rosor också. Älskar snittblommor, det är ju så fint :) Selma var lite trött och grinig och somnade som en stock vid 19.30. Sen bjöd hon mamma och pappa på en helvetesnatt el grande. Vaknade kl 12 och härjade och somnade om - vaknade - somnade om - vaknade osv. Sen kl 2.50 vaknade hon igen. Då fick hon mat (alldeles för tidigt). Sen tyckte hon att det var morgon 4.30 och det var helt omöjligt att söva om henne då. Kl 5 gjorde jag välling (ja just det, hon drack 100 ml välling ur NAPPFLASKA igår för första gången ever! Hoppas hoppas det inte var en engångsgrej), men det ville hon inte ha. Hon var inte hungrig utan ville bara leka. Fredrik gick upp med henne då eftersom jag hade migränliknande huvudvärk och mådde illa av trötthet. Usch, fy och blä för de nätter när hon tycker att sova är överskattat. Nu sover hon däremot som ett litet barn i vagnen utanför huset.

Idag var pappa Fredrik med på babysimmet. Vi var båda två i vattnet och Selma tyckte det var jättekul. Imorrn ska pappa bada själv med Selma och jag ska ta kort så att jag kan lägga upp här på bloggen! Fortsättningskursen i höst ska Selma och pappa gå tillsammans. Det blir mysigt för dem. Selmas kompis Moa och hennes pappa ska simma i samma grupp. :) Pappa hade dock inte stenkoll på Selma hela tiden utan kollade på instruktören och gav sin plaskande dotter både en och två kallsupar. Men lika glad för det var hon! Tror att det är bättre i längden att hon simmar med Fredrik eftersom han är mycket mer bekväm i vatten än vad jag är. Har alltid varit en badkruka och doppar helst inte huvudet... ;) Det skulle hon säkert känna av när det blir lite mer avancerade övningar sen framöver och jag vill verkligen inte att hon blir som jag!

Nu ska jag vika tvätt. Alltid lika roligt...

Kram!



En härlig helg

I helgen har vi haft besök av Martin och Emma från Örebro. Vi har ätit en massa gott, fikat, gått på stan och Selma har sällskapat pappa och Martin på en uteservering där grabbarna tog en varsin öl i solen medan Selma drack vatten ur glas med sugrör. Jätteroligt tyckte Selma och slurpade allt vad hon hade! :) Under tiden Selma, Martin och Fredrik förfriskade sig så shoppade jag och Emma lite. Supertrevligt!

Här sitter vi på Wayne's uteservering och dricker latte och äter kladdkaka.


Idag har vi undersökt kakelutbudet på Bauhaus inför uppdatering av kakel i köket. Hittade inte ett skvatt! So the search goes on. Dagen till ära hade Selma tofs för första gången, så jäkla söt så att jag dööööööör.


Just nu sitter hon under vardagsrumsbordet och leker. Solen skiner utanför och livet är allmänt underbart. Har inte ens söndagsångest! :) Ska äta lite ungsfärskt bröd och dricka ett glas rosé med min fina man nu. Kram!

Datorsladd

Skönt att man fått en dotter som är billig i drift. Hon har en hel låda leksaker till sitt förfogande, vad väljer hon då att leka med? Datorsladden förstås! Och den är helt omåttligt rolig ska ni veta... ha ha!




Imorrn är det helg igen, underbart!
Kram


En ny era

Min älskade fina Selma sover toppenbra i sitt nya rum! Första natten var lite orolig och hon har vaknat ett par ggr som snabbast första timmen efter nattning några kvällar, men nu sover hon mycket bättre än hon gjort på länge! Hon vaknar en gång vid 12-01 och då buffar pappa lite på baken så somnar hon om, sen vaknar hon vid 03.30-05 och får mat av mig. En nya era har tagit sin början! :) Ska lägga upp bilder på rummet när vi fått det färdigt. Nu ska vi möblera om lite, köpa gardiner, fixa lite bättre förvaring och få upp lite bokstäver på väggen. Sen är det klart.

Idag och igår simmade vi på Tummelisa babysim för andra veckan av tre. Det går framåt med vattenvanan, nu plaskar hon och har sig som om hon aldrig gjort annat än att bada. Totalt orädd! Underbart att se. Inte ett missnöjt litet pip har hon gett ifrån sig, medan vissa andra bäbisar kan bli lite trötta, ledsna och osäkra emellanåt. Idag anmälde vi oss till fortsättningsgruppen som börjar v. 35 och då ska pappa simma med Selma 15 ggr med bäbisarna som simmade hela förra terminen och redan dykt osv. Det skulle inte vara några problem tyckte instruktören. Tror Selma kommer tycka att det är superkul. ;)

Nu på eftermiddagen har vi varit ute en massa och bl.a. gungat för första gången. Så här roligt var det tyckte Selma:


Delta och York tyckte det var skönt att ligga i skuggan (är 21 grader varmt i skuggan utanför huset just nu).




Har även hunnit plantera lite sommarblommor i krukor utanför huset. Dock har en av krukorna spruckit av kylan i vintras så Fredrik ska åka förbi Plantagen och köpa en ny på hemvägen från jobbet. Ska bli MYCKET intressant att se hur det går... ha ha! Kram

RSS 2.0