Feber

Nu har Selma haft feber sedan i söndags. Tempen brukar ligga på 38,5 när hon vaknar och sedan stiga succesivt under dagen för att vara runt 40 grader på kvällarna. Mammas lilla plutta... Hon vaknar flera ggr per natt och är ledsen, troligen pga feberdrömmar. Detsamma under eftermiddagsluren. Alvedon biter inte på febern och efter att ha försökt dela iprensuppar (barn under 15 kg ska bara ha en halv) helt utan framgång igår, så fick det bli en alvedon även igår innan läggning. Fredrik var rosenrasande på iprenen som bara blev till miljarder bitar och smulor oavsett vilken typ av kniv man använde. Får se om jag lyckas bättre i eftermiddag, annars får det väl bli att försöka använda de små smulorna och försöka måtta på en höft vad som är en halv tablett. Gillar inte sånt där, vill veta exakt vad och hur mkt jag ger.

Men hon är tapper min lilla tjej. Äter och dricker duktigt trots den dumma febern. Hoppas att den avtar SNART!

Här hittar man Selma om man vänder bort huvudet i mer än 5 sek. Att stå på stolar är ju SÅÅÅÅ kul. ;)

 

KRAM!


Tjocktänder

Idag skulle vi ha åkt till Protiwas i Jönköping, men fick snabbt komma på andra tankar när Selma vips fick 39 graders feber i går. Febern har hållt i sig även idag, men jag hoppas innerligt att den ska gå över snarast. Bör bara vara pga tandsprickning (kindtänderna har kommit upp nu i helgen), men man vet ju aldrig. Vi stannar hemma och kurerar pluttan med Alvedon idag för säkerhets skull.

 

Igår var Selmas kompis Moa här på lite semmelfika. Hennes föräldrar följde också med. ;) Mycket trevligt som vanligt! I fredags träffade vi Wille och Jessie på stan för lite fyndning på slutspurten av Polarn o Pyrets rea, köpte en overall i stlk 92 till Selma som hon ska ha nästa vinter. En lila, jättefin! Hoppas att storleken blir bra, kan nog bli lite väl stort, men hellre lite stort än för litet, visst? :) Hon fick även ett par lila fordrade byxor. Efter fyndandet fikade vi på Espressohouse, mums...

Kort matrapport: Selma åt laxbiffar med sambal oelek i och risotto med vitt vin i och maaaassa parmesanost i lördags kväll. Jättegott tyckte hon! Fröken "jag-äter-bara-korvstroganoff-eller-spagetti-o-köttfärssås" chockade sina föräldrar rejält kan jag säga! Kul :)

Kram


Favoritpappan

Min man är så fin... Fick en Louis Vuitton Pochette Acessories av honom igår. "Till min bästa fru" stod det på lappen. :) (Undra vad hans nästbästa fru fick...? ha ha, gulle....) Kommer ju så himla passande till hands nu när jag ska ut med jobbet imorrn! Wiiie! Men han ger inte bara bort fina väskor, han skottar även altantak (för andra året i rad):



Och räddar vin som läckt ur bag-in-boxen... ha ha!!

Han gav dock upp ganska fort och beslutade att det inte var värt det. ;) Han är dessutom väldens bästa pappa... Det är underbart att se kärleken mellan honom och Selma. På måndag ska han flexa lite från jobbet och åka och bada med Selma på morgonen. "Hon vill simma med armringar" säger han. Mysigt!! Under tiden ska mamman och djuren gå på promenad och äta frukost ostört! Ibland är livet bara sådär fantastiskt underbart.

Kram!


Pottan!

Nu har Selma invigt pottan. Hon hade ro att sitta på den i ungefär 3 sekunder och ville mest stå med båda fötterna i den så något kissande var det inte tal om denna gång. Vet inte riktigt hur man ska få henne att förstå att man ska kissa när man sitter där? Tips? :)



I helgen var Martin och Emma här, åh va kul det var! Var så himla längesedan vi sågs. Ett något otippat par bildades under helgen, det var stor kärlek från första stund! Det gosades, busades och gräts en skvätt när den ena delen av paret gick på toa eller klev över grinden för att gå upp eller ner. BÄSTA FARBROR MARTIN!!



Selma var helt galet förtjust i Martin, så himla kul att se. :) Medan Selma hängde med grabbarna så shoppade Emma och jag loss på stan. Oj oj vad vi fyndade. Nu har vi båda köpstopp ett tag framöver... ;)

Idag har vi varit hos Cim och Magnus och ätit och fikat gott. Passade på att ta några bilder på Selma med deras kamera. Liiite skillnad på bildkvalité. Vill ha en systemkamera, NU!


Kram och gonatt!

Gott nytt år!

Igår firade vi in det nya året i casa Lennestedt med trevligt sällskap och fantastisk mat. Vi var sex vuxna och Selma och temat var glamour. Oj va glamourösa vi var! ;)

Delar av sällskapet. (Elin, Fredrik och Erik)


Värdinnan, tillika Selmas gudmor, Cim.


Herr Lennestedt.


Menyn bestod av skaldjursröra med färsk havskräfta till förrätt, oxfilé med potatiskaka, sparris, haricoverts, baconbitar och en sherrysås till huvudrätt och sedan tiramisu och cheese cake och ett dessertvin från 1984 till efterrätt. Åt ungefär dubbelt så mycket som egentligen rent praktiskt får plats i en magsäck. Det var så otrooooligt gott!





Selma busade mest med servettringarna innan det var dags för nattning mellan förrätten och huvudrätten.



Kollektiv posening i Cims hatt:
   

Det nya året skålas in!


Kram!

RSS 2.0