8.17

Till kl 8.17 sov världens bästa Selma i morse, UTAN AVBROTT! Ingen välling, ingenting! Det är helt fantastiskt! :)



Ett framsteg som jag inte skrivit om är att hon numera (sedan kanske en månad tillbaka iofs) gör rörelserna till "Imse vimse spindel" när man sjunger den för henne. Så himla gulligt! Hon äter ganska bra just nu också, men det går lite i perioder från dag till dag. På denna bild äter hon favoritmaten Hipp 8-mån Pasta Bolognese hemma hos mormor och morfar i Halmstad.



Kram!

Halmstadmys

Igår kom vi hem efter nästan 6 dagar i Halmstad. Vi har hunnit träffa en del vänner, mysa med mormor, morfar och moster och vi hann även med en tripp till Ullared som i vanlig ordning blev alldeles för dyr.. Men mest har vi faktiskt bara varit hemma och tagit det lugnt (dvs, rivit halva möblemanget hos stackars mormor och morfar). Selma upptäckte ganska fort en relik som det fanns gott om hos mormor och morfar: VHS-band! Oj oj oj va roliga de var. Hon rev ut alla, staplade dem, tog ur dem ur sina fordral, hoppade på de tomma fordralen och lämnade sedan röran nöjd. Förlåt mamma.... ;)


Provar en mössa hon fått av Casper och Charlie som deras mormor Pia stickat. Tack! I bakgrunden skymtar VHS-djungeln i all sin glans! :)


Förra ägaren till fårmössan, sötaste Charlie!


Emilie och Erin trotsade regnet och kom på bullkalas. Selma och Erin hade jätteroligt ihop!

Innan vi åkte till Halmstad var vi på ettårskontroll på BVC och träffade Selmas BVC-läkare Kjell. Bästa bästa Kjell, vilken kille! Han gullar, kelar och berömmer och anstränger sig verkligen. Bättre barnläkare tror jag bestämt att man får leta efter! Allt såg bra ut och hon fick ett plus i kanten för att hon var så framåt och glad och orädd för främlingar. :) Hon är 77 cm lång och väger 9450 gram.

Idag har jag simmat med Selma på babysimmet eftersom Fredrik känner sig lite krasslig. Hon åkte vattenrutschkana för fösta gången och tyckte det var jätteroligt fast hon sjönk som en sten när hon åkte ner i vattnet så jag fick meta upp henne från botten på den djupa delen! Ha ha. Men hon var lika lycklig för det. :)

Nu ska jag ta tag i uppackning och tvättning medan Selma fortfarande sover.

KRAM!


Frankfurt del II

Nu är vi hemma igen efter fem underbara dagar med bästa Ximena och Christian i Frankfurt. Vi har blivit bortskämda, ätit och druckit gott, shoppat och bara myst. Här kommer lite bilder.


Christian, pappan och Telmis.


Grrrr...


Mmmm, Wienerschnitzel ;)


Det fina värdparet.


Ximena och Selma på glass/crépe/våffel-restaurang.


Pappan och Selma (flörtandes med pojken vid bordet mitt emot) på samma restaurang.


Munnen full av nutella-banancrépe.


Ingen kommentar... ha ha.

Flygresorna gick ok, Selma hade dock lite mer energi än vi önskade vid just de tillfällena. Såklart! Men jag måste säga att hon var duktig ändå. Var rätt glada att vi inte satt på ett plan till/från New York denna gången dock... ha ha! Vårt flyg blev dessutom inställt så vi fick platser på nästa flyg, vilket lyfte när vårt skulle ha landat i princip. Typiskt! Kom hem efter 1 någon gång på natten.

Nu ska jag sova för imorgon ska vi på ettårskontroll hos läkaren på BVC och sen bär det av mot Halmstad för en långhelg, bara jag och Selma! Gonatt!

Där uppe flyger flygplanen konstaterar Selma på Frankfurts flygplats. :)


Frankfurt!

Nu är vi i Frankfurt. Vi kom igår och resan gick bra, även om Duracellkaninen Selma inte förstod att det gick bra att sova på flyget förrän vi gick in för landning. Toppen. Hon slocknade ca 30 sekunder innan vi tog mark. ;) Då bar Fredrik henne av flyget och hon sov vidare i hans famn som en stock. Starka mamman tog hand om väskor och annat och Selmisen sussade stenhårt hos pappan. Skönt, det behövdes verkligen för hon var verkligen helt utslagen av trötthet framåt slutet av flygresan! För er som har inplanerade resor med en ettåring och undrar hur det funkade rent konkret; det gick bra, även om jag var sjukt tacksam att vi fick en hel sätesrad för oss själva så hon kunde stå och studsa i ett eget säte och att flighten bara varade ca 2 timmar. Framåt slutet räknade vi minuter... ha ha!
Idag har vi ätit härlig lång frukost med gott tyskt bröd, ägg, yoghurt, latte osv i casa Wörner och därefter gick vi ut på stan. Vi gjorde ett obligatoriskt besök i Louis Vuitton-butiken men de hade utsålt på de flesta modeller som tur var så jag "slapp" komma därifrån med en Speedy 25. ;) Han tyckte vi skulle komma tillbaka i mitten av december, då skulle de ha ett normalt lager igen? Ha ha, så snart?
Sen åt vi noodles på Moshmosh, sjukt gott! Selma tuggade mest på pinnarna. :)
Jag och fina Ximena.
Vi hann även med en fika på Starbucks innan vi begav oss hemåt igen. Vägen hem gick via en supermarket så att vi kunde handla sjuka mängder godis förstås... :) Ikväll har vi ätit pizza, godis och jag har duckit ett glas gott vin. Livet är underbart!
Kärlek från Deutschland!

Örongos

Ikväll kommer pappan hem från kursen i Stockholm! Vi längtar!

Igår tog faster Anna massa fina bilder på Selma när hon badade och sedan även precis innan hon skulle gå och sova. Hon är så söt när hon är trött, för då börjar hon gosa sina öron. Ger man henne nappen när hon är trött så åker händerna upp direkt. :)


Här kommer några badbilder också. (De röda prickarna runt munnen har kommit sedan hon började tutta nappen. Det leder ju till att det är en smula fuktigt runt munnen ganska ofta... Dregelfia!) På översta bilden syns även att Selma numera har sju tänder! :)



Fredagsmys på er!


Nanna och Nova was here.

Idag har Patricia åkt hem till Jönköping igen, och dessvärre tog hon med sig söta döttrarna också. Hade gärna sniffat bäbis ett tag till. Härliga goa lilla Nanna (Hannah heter hon egentligen, men kallas för Nanna) luktar ju så gooott och är så himla glad! Tyvärr är hon dock som gladast lagom när lättväckta Selma precis somnat och när Nanna är glad så berättar hon det. Högt och tydligt! Ha ha, herregud vilken volym den lilla plutten låg inne med. Men vad gör man åt en glad bäbis? Absolut ingenting för det är alldeles underbart! :)

Lyckades att inte ta ett enda kort dessa tre dagar de var här. Hur är det möjligt? Tog dock lite bilder på Selma när vi var på lekplatsen idag. Nu börjar hon nog snart få ut lite av att leka på lekplatsen tror jag. Mammas stora tjej!


Ha ha, underbar min!


Man blir trött av att gunga. Lika bra att lägga sig ner lite.



 

Nu ska Fredrik åka till Stockholm på kurs. Han kommer inte hem förrän på fredag. Tur att jag lejt faster Anna som nattsällskap så jag slipper sova ensam. Tycker inte om att sova ensam... Visst, jag har ju hundarna och fina Selma, men York är ju döv och Delta är rädd för sin egen skugga. Inte världens bästa vakthundar... ha ha!

KRAM


Årskort!

Nu sitter vi i soffan och laddar för årskortsshopping. Så fort Selma vaknar ska vi åka till Kolmården och köpa Wildcards för 2011. Oj va vi ska klappa minigrisar, titta på delfiner, rida kamel osv nästa år. Just idag säljs årskorten för nästa år ut till halva priset för de som prenumererar på Norrköpings Tidningar, och det gör ju vi. :) Toppen!

Så, alla vänner över hela landet (och även i utlandet förstås), nu är det bara att börja planera nästa sommars Norrköpingstripp. Vi har massa sovplats och är alltid redo för en sväng på Kolmården!


I torsdags var Zarah och Liv här för att följa med oss till öppna förskolan och sedan fika lite här hemma. Liv, som gjorde sin öppna förskoledebut, fick en liten pojke att börja gråta och därefter lekte hon mest med mammorna. Ha ha, hon charmade alla när hon använde dem som stöd för att stå. Att stå är nämligen Livs favoritsyssla just nu. Vi försökte få ett kort på kusinerna innan Liv och Zarah skulle åka hem, det var inte så lätt. Liv var helt fascinerad av sin dragkedja och Selma kröp runt i 190 km/h. Ha ha... På eftermiddagen blev Selma lite krasslig och blev jättesnorig och hostig. :( Gissar på förskolebaciller.


I fredags var vi hos farmor och Stig och åt gott. Fastrarna och kusin Liv var också där. Såhär glad vad Selma när hon busade runt i farmor och Stigs soffa med lådan som hennes paket legat i. Som vanligt var lådan och snöret roligast. ;)


Igår kväll var vi hos Cim och Magnus på fest, mycket trevligt. Men först var Selma såklart tvungen att ta sitt vanliga lördagsbad. :) Vi stannade på festen till runt kl 21 när vår duktiga fina dotter blev för trött för att orka festa mer. ;) Hon var så duktig, nöjd och glad hela festen trots snor och hosta. Hon somnade som en stock i bilen hem.

Ja, det var nog allt som hänt på sistone. Nej, just det! Fredrik har pimpat Volvon idag på förmiddagen också. Han bytte våra fälgar och däck mot fälgar och däck som är värda ungefär dubbelt så mycket. Behöver jag säga att han givetvis är i extas över detta? ha ha... söt. :)

FÖRE


EFTER


Kram!

RSS 2.0