10.10

Idag vaknade jag kl 10.10. Som vanligt trodde jag att nåt måste ha hänt Selma eftersom jag inte hört henne så jag kastade mig hals över huvud in i hennes rum för att hitta henne sittandes i sin säng lekandes med sina nappar och mjukisdjur. Kärleken som blossar upp inom en vid dessa tillfällen är obeskrivlig. UNDERBARA FINA SELMA! Så himla snäll... Känner mig så oerhört tacksam för dessa nätter av fridfull sömn och känslan av att vara utvilad. Det behövs verkligen för att hålla hennes tempo under dagen sen! ;)

 

När vi vaknat blev det bråttom, skulle ju till öppna förskolan idag och jag brukar sikta på att vara där kl 10. Så det blev snabbt på med kläder, snabb ätning av välling och nerpackning av lunch i skötväskan, sen var det skjuts ut i en istäckt bil. 13 minusgrader var det dessutom, brrrr! Det var trevligt på öppna förskolan som vanligt och när vi kom hem fick Selma sova lite. Sen åkte vi till IKEA. Handlade bland annat en hylla till sovrummet och lite ramar till diverse foton och annat. Nu har sovrummet varit kalt och tråkigt länge nog! Nu ska det bli fint. :) Vi passade även på att äta middag där, 16 kronor för köttbullar, potatis och sås. Bra pris... ha ha!

Imorrn är det dags för Selma att simma igen. :)

Kram!


Nakenfisrymmare

När vi var i Halmstad utvecklade Selma en ny hobby, vilken går ut på att springa ifrån mamma när kläderna åkt av och pyjamasen ska på (eller tvärtom för den delen). Hon gillar att vara nakenfis den lilla skruttan. Mammas finaste...

På flykt!




Jakten slutade till sist i hundkorgen där Selmisen fångades in helt odramatiskt och pyjamasen åkte på. :)

Hon upptäckte även tjusningen med Ramlösa under besöket hos mormor och morfar. Eller ja, med flaskan iaf. Bubbelvatten får vänta ett tag tycker mamman. Denna flaska hämtade hon så duktigt alldeles själv i en av de staplade backarna som agerade grind för trappan.




Idag har vi varit hos Wille och Pixie och lekt. Selma hade superroligt och var så trött att hon somnade i bilen på vägen hem, under tiden jag matade henne med lunch och sedan innan hon ens hunnit få huvudet på kudden. Tänk va roligt med är med kompisar och nya leksaker!



När jag sedan skulle väcka henne efter hennes tupplur så hittade jag henne som vanligt i följande ställning. Har svårt att se hur det kan vara skönt att sova med stjärten i vädret på det viset, men vad vet jag? ;) KRAM!


Herreguuuuuuud...

...va längesen det är jag bloggade nu. Katastrof! Men det har varit mycket på sistone. Fredrik har jobbat i Stockholm tors-fre 18-19 nov och då sov gulliga Cim och Henca över här. Kan ju inte rasta hundarna på kvällen när hon sover om ingen är här hos Selma. Sen kom Majlinda och Oskar på fredagen och stannade till söndagen. När de åkte hem runt lunch på söndagen så packade jag in i bilen och jag, Selma, Delta och York åkte till Halmstad. Vi stannade tills i torsdags eftersom Fredrik var på kurs i Stockholm sön kväll till tors. Givetvis drog ett riktigt snöoväder in precis lagom till torsdagen så det var riktigt läskigt att köra hem, men vi tog det lugnt och försiktigt. Igår var jag på julfest med jobbet, åååh va trevligt det var! Vi dansade och drack vin och fortsatte sedan festen till Harrys. Längesedan jag dansade så mycket! ;)

Idag har vi julpyntat huset och nu är saffransbullarna på jäsning. Är så sugen på en färdig bulle nu så det bara vattnas i munnen. Den som väntar på nåt gott väntar oftast för länge... ;)

Här är en bild på Selma med kompisarna Ludde och Nova som hon busar med på öppna förskolan. Bilden togs dock precis innan det var dags att gå hem för dagen så de var bra trötta och griniga och ville inte alls le och vara glada på bilden. ;)

 

Gott med stol.



Nu är det dags att smeta mandelmassegegga på bulldegen. MUMS!
Kram


Göteborgstrip

I helgen har vi varit och hälsat på Sini, Ronny och lilla Mira i Göteborg. Tjejerna hade jätteroligt och Selma var på fantastiskt humör hela helgen. Hon sov dessutom kanonbra där. Nu sover hon från kl 20-08 utan matpaus i princip varannan dag. Stor tjej nu. ;) Vi åt gott och tog en heldag på stan på lördagen. På lördagskvällen piskade jag givetvis alla i Buzz tre av tre gånger. Ha ha! Här sitter tjejerna i Fredriks knä.



Miras minifåtölj nyttjades flitigt. Mest stod hon och klättrade i den, men på nervägen så fastnade ofta ett ben i armstödet. Mamman och pappan lyfte ner Selmisen MINST 200 ggr på två dagar. Jättekul. ;)


Man hade ju nästan kunnat tro att jag och Sini handlat i samma affär samtidigt. Och det har vi gjort också. :) Ha ha! Två trötta blåbär efter en heldag på stan. Nappselmisen till höger förstås.


I torsdags kväll var Moa och hennes föräldrar Elisabeth och Ralf hos oss på lite middag också. Jättemysigt! Hann tyvärr inte blogga innan vi åkte på fredagen så här kommer en bild ifrån torsdags också!


Kram!

Bula

Aj aj aj, idag slog Selma huvudet i pinnen mellan stolsbenen på en av våra stolar. Hon grät helt hysteriskt (hon var redan trött, det var därför hon snubblade) och fick jordens jack i pannbenet som sedan blev en bula. Märket blev blålila men det gick inte hål. Stackars pluttan. Usch va jobbigt det är när de har ont. Men det gick över ganska fort ändå.

Hon har även simmat med pappa idag och åkt streamer i armringar helt själv. Då skrattade hon högt sa Fredrik. :) Annars har hon i ärlighetens namn varit ganska gnällig till och från ett tag nu. Trodde det hade med förkylningen att göra först, men har nog ångrat mig. Är nog bara en fas. Kanske fler tänder på G? Med Fredrik är hon för det mesta glad men när hon är med mig så kommer hon ofta fram och drar mig i benen och tjuter lite så att jag ska plocka upp henne. Så fort hon är hos mamma så är allt toppen. Unge... ;)

Kram!


Klätterapa

Nu har vi inte en lugn stund i Thorellresidenset. Selma har lärt sig att klättra upp på stolarna och vidare upp på bordet. Hon klättrar upp i fåtöljen, soffan och vidare upp på ryggstödet på soffan! Det klättras på vagn, leksakslådor, ALLT!




I lördags var jag och Fredrik bortbjudna på 40-årsfest så då var gudmor Cim och hennes son Henric här och passade Selma. De busade och gosade och nattade till sist Selma. Hon hade blivit lite ledsen när hon skulle sova men efter att Cim tagit upp henne, gett henne nässpray och gosat och sjungt lite för henne så somnade hon till sist och sov sedan som en prinsessa till 9.20 igår! Hon är täppt och lite snorig emellanåt nu och hade lite feber i torsdags kväll, men är ändå pigg och glad. Hoppas det går över snart. Festen var för övrigt mycket trevlig! :)

Kram!

Selma - världens gulligaste bagage.

Selma fick en rosa leksaksresväska av sin kompis Moa när hon fyllde år. Den tycker hon om att lägga lite olika saker i. T.ex. de här sakerna: En napp, en miniatyrdocka och en fårskinnstoffel. Bra-att-ha-saker helt enkelt. ;)


Tittut sakerna!


Nämen, om jag skulle ta och göra toffeln, nappen och dockan sällskap?


I med nappen.


I med toffeln.


Och i med dockan. Alla ska med!



Oh no! Slagsida!


Provar locket istället då. Kom dockan, du får också plats.


Mammas fina lilla bagage. :)

Kram!


Long time - no visit

Nu var det ett bra tag sedan vi var på öppna förskolan sist. Det började med att Selma blev förkyld efter ett besök där och när hon blev bättre så höll vi oss hemma eftersom det var dags att åka till Frankfurt veckan därpå och då ville vi inte riskera att hon skulle bli dålig igen. Efter Frankfurt var vi ju bara hemma och tvättade och packade om innan det var dags att åka till Halmstad och stanna där en vecka. Sen har det bara inte blivit av... Men idag tog vi oss i kragen och gick dit! Och va kul det var! Vi kände oss lite saknade och Selma lekte och busade så att hon blev supertrött. Imorrn ska vi dit efter simmet en sväng för att se om vi kan få fotograferas fast det inte fanns någon tid att boka. Så himla tråkigt att det var fullbokat... :( Men skam den som ger sig! Får plocka fram rådjursögonen och hoppas på det bästa.



Kram!

RSS 2.0