De första stegen

Idag har Selma tagit sina första steg! :) Vi var hemma hos Elisabeth, Ralf och Moa när hon plötsligt släppte taget och helt sonika började traska iväg! Först tog hon fyra steg innan hon långsamt satte sig ner. Sedan reste hon sig upp och gick sju steg till! Ha ha, det var precis som om hon redan kunde gå men bara inte velat göra det tidigare.

Eftersom jag filmat när Selma och Fredrik simmade på morgonen så hade jag dessutom med mig filmkameran och kunde föreviga de söta små stegen, inte de allra första, men de näst första. ;)


Stora tjejen kan numera även ha en tofs i nacken :)


Vi följde med Moa hem efter simmet idag för att umgås och äta lite ihop. Vi fick supergod lax och färsk pasta och till efterrätt fick vi rosa prinsesstårta med en krona på! Den hade de köpt för att fira Selma lite i efterskott. Dessutom fick hon ett paket. Så himla gulligt... och mumsigt! Selma åt massa tårta, det lilla kakmonstret. Hon åt duktigt med lunch också, mammas korvstroganoff med "vuxenkryddning". Det har hon mer eller mindre kastat sig över två dagar i rad nu! Jättekul!! Anar lite att det varit del av problemet tidigare, att maten inte smakat något alltså. Så nu blir det normalt kryddad mat för henne framöver. Ikväll åt hon pannkaka med lite grädde på. Hon åt en halv. :)

KRAM!

Gosoverall

Idag har vi varit på öppna förskolan. Vi promenerade dit och hem och Selma somnade givetvis på ditvägen så jag fick leka själv första timmen. Jag lekte läsa tidning och dricka kaffe, en helt ok lek! :) Efter lunch promenerade vi hem igen i solskenet. Soliga höstdagar är fantastiskt fina. Men nu börjar det bli riktigt kallt ute. Ska åka till Ingelsta lite senare och kolla efter en mjuk lurvig gosoverall som hon kan ha att sova i vagnen i. Tänkte först enbart satsa på en vanlig bävernylonoverall denna vinter eftersom hon är en stor tjej nu, men hur skönt kan det vara att sova i en sån? Hon sover ju fortfarande ute varje dag. Så nu blir det att införskaffa en "bäbisoverall" också ändå. Kan ju dessutom vara skönt att åka runt i vagnen iförd en sådan om det är kyligt i Frankfurt när vi är där. Bara två veckor kvar tills vi åker nu!

Imorrn ska vi simma igen och sedan ska vi följa med Moa, Elisabeth och Ralf hem för bus och lunch. Ska bli så kul att ses igen nu när de varit ute och rest så länge!

Kram


Kalas

Idag har vi haft ettårskalas här hemma. God mat, god fika, gott sällskap, en fin dag! Tack alla som kom. :)

En till Bobby Car!


Sitter hos morfar och moster.


Smörgåstårta á la Cim och bullar á la mormor Linda. MUMS!!


Tårta!



Äter tårta i farten tillsammans med kusin Liv.


Testar presenter under uppsikt av kusin Klara.


Nu ligger födelsedagskalastjejen och sover och föräldrarna är inte långt efter kan jag lova. Att ha kalas är hektiskt. ;)

Kram och gonatt!

1 år!

Herregud vad tiden har gått, min lilla bäbis har hunnit bli ett år! Grattis Selma! Så här såg självaste ettårsdagen ut. :)

Paket och sång på sängen.

Det var en traktor och ett släp med en bonde och en massa djur på som spelade musik och gjorde andra roliga ljud. Lite väl höga ljud dock, detta avhjälptes med X antal lager frystejp över högtalaren. :)


Efter paketöppning och frukost åkte vi till Ingelsta för lite födelsedagsfika med Wille och Jessie. Selma fick ett prinsesstält av Wille! Jättefint :)


När sedan pappa kom hem så öppnade Selma resten av sina paket inuti sitt fina tält.


Så här såg skörden ut: Traktorn med släp från morgonen, 3 pyjamaser, en klänning, ett par strumpbyxor och en Långbengosis.


Sen serverades det såklart tårta!


Till sist avslutade vi kvällen med att gudmor Frida och Henke kom och hade med sig en stooor present (bland annat)! En rosa Hello Kitty Bobby Car. :)



Idag har vi haft kalas för Selma. Bilder från kalaset kommer i nästa inlägg!
KRAM


Mera sprutor

Igår fick Selma sina ettårssprutor och klarade av detta galant! Hon var så himla duktig att sköteskan brast ut i ett "Ojdå, det här gick ju ovanligt bra!" Hon grät eller pep inte överhuvudtaget utan kved till lite på slutet av andra sprutan bara. Mamman blev jättestolt över sin modiga duktiga tjej! Hon fick inte feber denna gången som tur var heller, men man märkte att hon hade lite ont på kvällen för hon grät och ynklade fast hon hade nappen och satt hos mig eller Fredrik. Det brukar hon aldrig göra annars, så hon fick en panodil innan hon skulle sova. Sen sov hon som en prinsessa till kl 5 då hon fick välling, och sedan vidare till kl 9. Så underbart att få sova ut!

Igår kväll var Mahtab hos oss och åt tacos och mös. Selma fick ett lite tidigt födelsedagspaket, den Silvriga Barnkammarboken, tack snälla Mahtab!

Idag har vi varit på öppna förskolan en sväng och nu ikväll har jag handlat ingredienser till lördagens smörgåstårtor som Cim ska göra. Det vattnas i munnen på mig vid blotta tanken... MUMS! Ska slå in ett paket till födelsedagsbarnet nu och sedan hoppa i säng. Imorrn blir det "ja må hon leva" och paket på sängen. :) Håll utkik i morgondagens NT efter ett gulligt ansikte i "Firarhörnan"!

Kram och gonatt!

Ma-maaa

ÄNTLIGEN! Igår kom ett klockrent ma-maa. Innan har hon ibland kastat ur sig mamamamama lite då och då, men inte på ett sätt som kunnat förknippas med mig (förutom när hon var ledsen nån gång och det lät som att hon ropade på mig). Men igår så tittade hon på mig, sken upp och sa mamma. Jag dog av lycka och mammahjärtat smälte. Idag har hon sagt det flera gånger. :) Duktig tjej!



Idag har vi varit på öppna föskolan och busat lite. Selma hade jättekul och åt riktigt duktigt innan vi skulle gå hem. Hade med mig en halv burk (hon äter aldrig mer än så) och det klippte hon utan protest, tror hon skulle ha ätit mer om det funnits. Typiskt att jag inte hade med mig mer då såklart. Men hon fick en halv burk frukt till efterrätt så hon blev nog mätt ändå.

I söndags när Cim och Magnus var här och fikade och diskuterade födelsedagstårta (Cim har lovat att baka födelsedagstårta till Selma alla hennes födelsedagar, forever! Ha ha, underbart tycker jag) så övade sig Selma på tårtätning inför kalaset. Supermums tyckte hon! :)



Gudmorsbus


Imorrn är det dags att hoppa i plurret på simskolan igen! Gonatt.

Kram

Bus och politik

Igår var det den 19 september och Sveriges framtid de närmsta fyra åren avgjordes i form av ett val. Detta val kommer att gå till historien genom att SD kom in i riksdagen. Inte helt lyckat dessvärre eftersom inget block nu har majoritet... :( Jag röstade på Folkpartiet eftersom jag sympatiserar med deras skol- och integrationspolitik och det gick ju bra, Alliansen får nu regera fyra år till. :)

Idag var jag, Jessie, Wille och Selma på Busfabriken. Det var så himla kul att se de små härja omkring. Sist när vi var där tillsammans så var pluttarna sju månader och satt mest still och tuggade på bollar från bollhavet. Idag sprang (ja, SPRANG) Wille omkring och Selma kröp och klättrade på bläckfiskar, sköldpaddor, klätterställningar och nät. Hon var t.o.m. på väg att klättra upp på en bänk! Hon var superduktig! De klarar mer än man tror och man får passa sig för att stjälpa mer än man hjälper när de klättrar över en nivåskillnad eller så. Det är ju jättebra att de hittar balansen själva! Vi lekte i bollhavet också, och åkte rutschkana förstås. Det var det allra bästa tyckte Selma!



Grattis Wille som fyller ett år imorgon! :)



Kram!


Borta!

Nu när jag skulle ge Selma sitt vanliga lördagsbad så drog jag bort DuoDermplåstret, och ÄNTLIGEN så satt fästinghuvudet på plåstret istället för i hennes axel! Åh va skönt... Nu ska vi bara hålla det under uppsikt så att det inte blir en röd ring eller rodnad runt. Hon tyckte för övrigt i vanlig ordning att det var jätteroligt att bada och tugga på sina badankor och sin badälg. :)

I går var vi på middag hos Jansson/Larsson. Efter att Macke sprutat välkomstbubblet (som var härligt rosa) över hela det vita köket, inklusive taket, (ha ha, herregud vad det sprutade ÖVERALLT) så fick vi jättegod mat och dricka. Till efterrätt blev det äppelpaj ála Jeanette. Selma tyckte inte att det var någon idé att sova i mammas famn eller på soffan där, fast vi satt på henne pyjamas och gett henne välling, så hon höll sig vaken till kl 22 när vi gav upp och åkte hem så att hon kunde lägga sig i sin säng. Väl hemma slocknade hon direkt.

Idag har Fredrik stått på loppis med lillasyster Zarah och sålt av saker som ändå bara står i förrådet och tar upp dyrbar plats. En dammsugare, micro, kläder och lite annat blev vi av med. Tänk va mycket pengar man har stående i sina gömmor. Eftersom det ösregnade så blev de inte långvariga där, får försöka kränga resten på någon annan loppis framöver. :)

Nu hostar hon knappt något alls längre. Hon är lite rosslig ibland bara, men hostan är i princip helt borta. :)

KRAM!

Undra om några väntar på något särskilt?

Host host

I söndags eskalerade Selmas hosta och på kvällen när hon skulle sova så blev hon så störd av den hela tiden. Hon vaknade stup i kvarten av att hon hostade så till slut så åkte jag till Jessie i Pryssgården och hämtade Mollipect som hon fått utskrivet till Wille när han var sex månader. När hon vaknade nästa gång så gav vi henne samma dos som han fått ordinerad som sexmånadersbäbis. Den spydde hon genast upp, tillsammans med en massa slem, över hela Fredrik. Men vi lyckades rädda hennes pyjamas från slem iallafall! :) Efter det så lade vi henne i sängen igen och hon somnade om direkt. Tack än en gång gode Gud för nappen. ;)

Sen sov hon ganska bra ett tag eftersom hon fått upp allt slem, men vid 00.30 började hon hosta igen. Då gjorde vi ett nytt försök med hosmedicinen eftersom hon spydde upp förra dosen, och därefter sov hon som en prinsessa till 7.45 utan att ens vakna för välling. Bra grejer i den där medicinen... ha ha!

Igår var vi på vårdcentralen och visade upp fästigen. Det var heeeelt normalt att huvudet fortfarande satt kvar menade de, det har ju "bara" gått en vecka. Så vi fick fler DuoDermplåster som vi skulle ha på en vecka till. De hade aldrig varit med om att resterna inte kommit ut förr eller senare sa dem, så jag antar att vi får lita på det. De ss att att man kunde gräva och försöka pilla ut den, men att det inte var värt det obehag och den smärta som det skulle orsaka henne, eftersom den ändå kommer komma ut av sig själv genom att kroppen stöter bort den så småningom.

När vi ändå var där så passade jag på att fråga om vi kunde få Mollipect utskrivet pga hennes hosta. De sa att de skulle prata med hennes doktor (som hon aldrig träffat) och han skulle isåfall ringa in receptet om han tyckte det var ok. Och det gjorde han! Tack doktor Magnus, vem du nu än är. :) Så igår fick Selma en shot innan läggning och sov som en prinsessa, med vällingpaus efter 3 nån gång, till kl 8.30 i morse. Underbart! Hon verkar hyfsat frisk i övrigt faktiskt. Tror inte hon haft nån feber och hon är inte speciellt snorig eller så. Så förhoppningsvis är hostan snart borta igen. Vi har ju ett väldigt viktigt kalas nästa helg och då måste huvudpersonen vara frisk och pigg!

KRAM

Barbaboken är vältuggad kan jag lova! :)


Var är tungan?

I fredags hade vi fredagsmys med hemgjord pizza och lite vin. Selma äter macka med skinkost som aldrig förr och håller sig sysselsatt ganska länge med det när mamma och pappa äter. :) Hon har dock börjat hosta en del de sista dagarna så lite orolig är jag allt när hon har en bit macka i munnen och börjar hosta. Hostan stör henne lite om nätterna också nu, ska höra med dem på vårdcentralen om det finns någon hostmedicin som man kan ha hemma om det blir värre. Ska ju ändå dit och visa upp fästingen imorrn, som för övrigt fortfarande sitter där den sitter. Den trivs i Selmas axel och visar inga tecken på att vara på väg bort. :(

I allt fästing- och hostelände har Selma lärt sig räcka ut tungan på befallning. :) "Var är tungan Selma?" frågar man och då kommer den söta lilla tungan ut följt av ett superstort smile. Underbart! Misstänker dock att jag kommer få lida för denna nya "kunskap" framöver... ha ha!




I går var vi en sväng på Gästabudet i Söderköping. Det var mysigt att knalla omkring lite och vi handlade brända mandlar och åt vildsvinsklämma. På kvällen var vi hos Cim och Magnus och åt och drack gott. Det var supertrevligt som vanligt. :) Henric är så gullig mot Selma, det är så kul att se dem tillsammans. Tror han är ganska förtjust i sin lilla "Helma".

Idag har vi varit och fikat hos Fredriks kusin Christian och hans sambo Jessica. Selma fick en stor och jättegosig bulldogg (ja det stavas med två g) i för tidig ettårspresent som hon genast överöste med pussar och kramar. Det var kärlek vid första ögonkastet. :) Ha ha!


Majskrokspaus i Christians knä.


Just nu bygger Selma och pappa Duplo. Eller, pappa bygger och Selma river. :)

Imorrn ska jag på fotvård, åååh va jag längtar!
Kram!

Majskrokselefant

Idag har vi haft en toppendag! Vi började med att åka till kusin Liv och sedan promenerade vi till Fräcka Fröken på HC och fikade. Livs mamma Zarah och faster Anna var också med. Småtjejerna fick nöja sig med majskrok, inte fy skam det inte! ;)



En majskrokselefant :)


På vägen hem från Zarah och Liv somnade Selma i bilen, helt emot min plan, och när vi kom hem så hade hon sovit en dryg kvart. Då vaknade hon givetvis fast jag hade tänkt lägga över henne i vagnen lite smidigt så att hon skulle sova vidare. Gav henne välling i vagnen och lade sedan filten över sufletten så det blev "natt" hos henne. Sedan gick jag en lång promenad i hopp om att hon skulle somna om, men icke. Hon bara låg där och mös och tuttade sin napp, fullständigt klarvaken.

Vid 17.30 kom sedan Jens, Therese och Alvin och hälsade på. Vi åt pastagratäng och kladdkaka och Selma fick en för tidig ettårspresent. Hennes första duplo! Det var en del av ett zoo med isbjörn, giraff, elefant och en tiger. Kul tyckte Selma och började genast trycka in bitarna i munnen. Nåja, hon kommer nog snart på hur de ska användas... ha ha! Hon måste nog önska sig en rosa plastlåda att ha sina duplobitar i nu också kom jag på. ;)

Hon var så himla duktig hela kvällen trots att hon sovit så lite. Glad och snäll med humöret på topp. Hon hade fullt sjå med att svansa efter Alvin så hon hade inte tid att vara trött. När det sedan var dags för sängen så åt hon sin välling och gosade med sin filt och sin napp och somnade själv (precis som alla andra kvällar sedan hon började använda napp).

Just det! Inatt sov hon hela natten utan att vakna vid 4-5 för vällingpaus! Hon somnade kl 20 igår och vaknade 7.15 i morse. Tänk vad en napp kan vara bra!!! Hon nöjer sig fullständigt med den så det där målet vid 4-5 är säkerligen egentligen helt onödigt. Hoppas detta blir en ny trend nu.

Idag försökte vi pilla bort resterna av fästingen som sitter kvar i axeln på henne. Tog bort plåstret hon haft ett dygn nu, men huvudet sitter som berget fortfarande. Satte på en ny bit DuoDERM-plåster och hoppas på bättre lycka imorrn.

Nu ska jag hoppa i sängen och ta igen lite sömn. Har varit trött hela dagen av någon anledning.

Kram och gonatt!


Dumma fästing :(

Dumma dumma eländiga fästing som hade satt sig på Selmas axel igår. När vi skulle ta bort den så fastnade givetvis huvudet kvar i min lilla älsklings axel. Hon var så himla duktig och sa inte ett ljud fast vi grävde med pincett för att få ut resten. Vi ringde sjukvårdsupplysningen som inte kunde säga vad vi skulle göra. Sköterskan ringde till barnjouren men gav upp när ingen svarat på de två olika nr hon provat. Hon frågade även en kollega som inte heller var säker på vad man skulle göra!? Så vi tvättade rent med tvål och vatten och lät det lilla grynet gå och lägga sig. Nu har vi fått ett DuoDERM-plåster av Petras faster som är sjuksköterska, som vi ska sätta på hennes axel. Det ska "suga ut" resterna av fästingen och motverka infektion. Sen ska vi till vårdcentralen på måndag och visa upp såret så att de kan kolla hur det ser ut. Om det uppstår en rodnad om två veckor så kan det vara Borrelia så nu har jag skrivit upp datum för bettet så att vi kan hålla utkik efter en röd ring runt. Hyser just nu ett otroligt stort agg gentemot detta vidriga lilla kryp. Varför får ett sådant allmänonyttigt djur (är faktiskt ingen insekt utan ett leddjur) finnas? De gör absolut ingen som helst nytta i naturen eller näringskedjan. Död åt dem allihopa. NU!!!!

Så har vi då till slut fått en liten nappunge. Herregud, hur kan man hata något så intensivt, för att sedan vända på en 50-öring och inte kunna leva utan detsamma? Hon har spottat ut nappen omedelbums om man stoppat in den i munnen på henne. Tills i söndags. Nu får man kämpa för att ta den ifrån henne! Hon spottar bara ut den självmant när det vankas välling, frukt eller yoghurt. Annars får man dra ut den mot högljudda protester. ;) Stod och vägde om vi skulle låta henne ha den eller inte, känns ju en smula sent påkommet kan man tycka, men har beslutat oss för att hon får ha den om hon vill. Hon blir så himla gosig med den i munnen, vill kramas och kela hela tiden. När hon är trött blir hon inte ens grinig om hon får ha nappen. Lägger man henne ner i vagnen så gråter hon inte om hon har den. Slår hon sig så är allt bra när nappen kommer. Den botar mirakulöst mot allt dåligt humör! Tror jag älskar nappen... ha ha! MAM Latex-napp ska det vara!

Idag simmade Selma och pappa som vanligt på onsdagar. Hon dök en gång utan att få kallsup idag! Men det var från att ha suttit i instruktörens händer. Från kanten ville hon inte dyka idag, hon började gråta när Fredrik satte henne där. Kanske nästa gång!

Nu ska jag leka lite med Selma som just nu står och gör "tusen nålar" på min arm medan jag skriver. ;)

KRAM!

Önskelista

På allmän begäran publicerar jag nu Selmas önskelista. Inte länge kvar till en mycket viktig ettårsdag ju! ;)

Allmänt:
*Duplo-lego
*Docka (kanske även docksäng?)
*Brio Hello Kitty spis (finns på rea på lekmer.se)
*Höst- & vinterkläder i stlk 80-86 (till vintern har hon nog troligtvis vuxit ur stlk 80 iofs...)
*Vindfleece från Polarn o Pyret att ha under hennes skaljacka. Stlk 86, gärna svart eller cerise (jackan är cerise)
*Leksaker

Överkurs:
*Kiddyguardgrind till övervåningen
*Tripptrappstol

Misstänker att denna lista kan komma att redigeras med något eller några tillägg innan det är dags dessutom. :)

Kram!


Bubblan was here

Nu har tant Josefin åkt hem efter en supermysig helg med shopping, fika, vin, mat, selmismys och massa skvaller. Selma och Jossan, aka bubblan, blev superbundis direkt och lekte massor. De gungade och åkte rutschkana och lekte med leksaker på golvet. "Kom snart igen" säger Selma! :)

Igår var jag och Jossan på stan och shoppade och fikade. Första gången på länge jag var på stan en hel eftermiddag utan Selma. Jag fyndade bl.a. en "tröjklänning" från G-Star Raw som kostat 1199 kr på Sisters. Nu var det 70 % rea så den blev min för ynka 359 kr. Lite lagom tyckte jag! Sen köpte jag en kofta, en concealer och ett par grå jeansleggings till Selma. Allt går liksom så himla mkt smidigare utan en liten dam med stark vilja, som dessutom lätt blir uttråkad. Selma och pappa passade på att åka till pappas kompis Jens och fika lite under tiden.

Idag skulle vi åka till Våffelmakeriet och äta en våffla efter att vi lämnat Jossan vid tåget. Vi parkerade och tog loss Selma ur bilstolen. Redan då började hon smågråta till och från, "ja ja hon vill väl inte att vi ska böka med selen och så i vagnen" tänkte vi och gick vidare. När vi kommit fram till Våffelmakeriet började hon dock GALLSKRIKA gråtandes helt hysteriskt. Vi fattade ingenting och gick ut för att se om hon lugnade ner sig, men icke. Hon kastade sig hejdlöst i pappas famn och när jag tog henne så dög inte det heller. Hon lugnade ner sig efter en stund och då provade vi att gå tillbaka till fiket, men då började hon gråta igen. Sen störttjöt hon hela vägen till bilen när vi beslutat att det där inte funkade. Vi åkte till Statoil och micrade lite välling till henne som hon fick i bilen och sen var hon som förbytt. Helt kolugn och jätteglad. Kan man vara så hungrig att man blir SÅÅÅ ledsen efter att alldeles nyligen ha vägrat sin lunch? Hur som helst så gjorde vällingen susen och vi åkte till Ingelsta för att handla lite. Gick förbi Skopunkten medan Fredrik köade i kebabkön (fick bli kebab istället för våffla) och hittade dessa superfina vinterstövlarna till Selma. Fanns bara ett enda par, som dessutom var rätt storlek (21)! Det var ett tecken... ;)

 

I fredags började hon för övrigt ställa sig upp själv utan att ta hjälp av något, tex en vägg eller soffan eller liknande. En annan, lite oroväckande och oturlig utveckling, är att i morse när vi hämtade Selma i sin säng så satt hon med nappen(!?) i munnen! Sen hade hon den i munnen konstant hela förmiddagen och tuttade den som man ska. Hon har varit totalt ointresserad av detta förut, men nu verkar hon tycka det är toppen. Precis lagom tills hon blir ett år! Känns ju en smula onödigt... Kanske får plocka bort alla nappar som hon har att leka med. (Hon har gillat att leka med dem och tugga på dem tills nu.) Vi får väl se om det var en engångsföreteelse eller vad det var.

KRAM!

Dyksemlan

Igår var det simdags igen. Selma dök för första gången och mammas hjärta befann sig mest i halsgropen. Hon fick kallsupar och hostade så tårarna rann och hon var helt röd i ansiktet. Först dök hon med pappa, det gick sådär. Sen dök hon med instruktören och fick ännu en kallsup. Sen "halvdök" hon en sista gång med bara munnen under vattnet, vilket resulterade i att hon drog in vatten med näsan ist = ännu en kallsup. Stackars mammas hjärta. På slutet var hon lite reserverad i vattnet och inte alls lika plaskig och livlig som i början. Tror jag ska lägga in mitt mammaveto mot dykning nästa gång så hon får "vila" en vecka. Vill ju inte att hon ska bli avskräckt och tycka att vatten är läskigt. Men i övrigt tyckte hon det var jättekul, som vanligt!

Ralf och Moa, pappa och Selma



Idag har vi lekt med Wille på förmiddagen, mysigt och roligt som vanligt. :) Ikväll kommer Cim och Magnus på middag och laxen ligger i marinad. Det blir Hallon- och blåbärspaj med glass till efterrätt. Mums!

Kram

RSS 2.0