Host host

I söndags eskalerade Selmas hosta och på kvällen när hon skulle sova så blev hon så störd av den hela tiden. Hon vaknade stup i kvarten av att hon hostade så till slut så åkte jag till Jessie i Pryssgården och hämtade Mollipect som hon fått utskrivet till Wille när han var sex månader. När hon vaknade nästa gång så gav vi henne samma dos som han fått ordinerad som sexmånadersbäbis. Den spydde hon genast upp, tillsammans med en massa slem, över hela Fredrik. Men vi lyckades rädda hennes pyjamas från slem iallafall! :) Efter det så lade vi henne i sängen igen och hon somnade om direkt. Tack än en gång gode Gud för nappen. ;)

Sen sov hon ganska bra ett tag eftersom hon fått upp allt slem, men vid 00.30 började hon hosta igen. Då gjorde vi ett nytt försök med hosmedicinen eftersom hon spydde upp förra dosen, och därefter sov hon som en prinsessa till 7.45 utan att ens vakna för välling. Bra grejer i den där medicinen... ha ha!

Igår var vi på vårdcentralen och visade upp fästigen. Det var heeeelt normalt att huvudet fortfarande satt kvar menade de, det har ju "bara" gått en vecka. Så vi fick fler DuoDermplåster som vi skulle ha på en vecka till. De hade aldrig varit med om att resterna inte kommit ut förr eller senare sa dem, så jag antar att vi får lita på det. De ss att att man kunde gräva och försöka pilla ut den, men att det inte var värt det obehag och den smärta som det skulle orsaka henne, eftersom den ändå kommer komma ut av sig själv genom att kroppen stöter bort den så småningom.

När vi ändå var där så passade jag på att fråga om vi kunde få Mollipect utskrivet pga hennes hosta. De sa att de skulle prata med hennes doktor (som hon aldrig träffat) och han skulle isåfall ringa in receptet om han tyckte det var ok. Och det gjorde han! Tack doktor Magnus, vem du nu än är. :) Så igår fick Selma en shot innan läggning och sov som en prinsessa, med vällingpaus efter 3 nån gång, till kl 8.30 i morse. Underbart! Hon verkar hyfsat frisk i övrigt faktiskt. Tror inte hon haft nån feber och hon är inte speciellt snorig eller så. Så förhoppningsvis är hostan snart borta igen. Vi har ju ett väldigt viktigt kalas nästa helg och då måste huvudpersonen vara frisk och pigg!

KRAM

Barbaboken är vältuggad kan jag lova! :)


Kommentarer
Postat av: famo

puss till gullisen - hoppas det blir bättre m hostan och att fästningen trillar bort

2010-09-15 @ 21:13:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0