Semesterupdate part II

Semester = ett fasligt flängande land och rike runt! Ilsa och Johan kom i fredags och stannade till måndag morgon. Vädergudarna motarbetade oss kraftigt och vi fick spöregn NONSTOP hela helgen. Det resulterade i att vi inte kunde göra så mycket mer än att shoppa, fika och äta. Kul att umgås lite iaf! :)

Måndag eftermiddag åkte vi sedan till familjen Protiwa i Jönköping. Jättekul att se dem igen och mysa med småtjejerna Hannah och Nova. Tyvärr hade vi glömt kameran hemma :( Usch va tråkigt... Men det var underbart trevligt och vi passade även på att hälsa på på mitt gamla jobb och på Tommies husbygge i Tubbarp. Fina Jönköping, saknar staden ibland faktiskt.

I torsdags, sista dagen i Jönköping, beslutade sig Selma för att 05.51 var en bra tid att stiga upp. Det tyckte inte mamman. Pappan däremot såg ett gyllene tillfälle att ostört sätta i sig ett wienerbröd och hade lagt på minnet att Napoleons konditori, som vi gick förbi dagen innan inne i stan, visst öppnade kl 6.30. Så han klädde på semlan och begav sig mot stan. Väl framme beställde han en kopp kaffe och en baguett till en början. Selma satt i en barnstol och fick fruktsalladpuré. Personalen tyckte att hon ar såååå söt och snäll och eftersom det gick så bra så beställde pappan in ett wienerbröd och avnjöt detta medan han läste Jönköpingsposten och Selma kröp runt på det nymoppade golvet. I en och en halv timme fikade de i stan, medan jag sov som ett litet barn hemma hos Protiwas. :) Toppen!

Imorrn så bär det av mot Stockholm för att hälsa på familjen Cederlöf och alla deras hundar. De har fått en liten dotter, Vendela, i januari som vi ännu inte träffat, så det ska bli extra kul. På söndag ska vi göra stan och bland annat gå och dregla lite i Louis Vuittonbutiken ;) Ska bli mysigt!

Kram!



Semesterupdate

Oj, det var inte så svårt att komma in i semesterlunket. Tänk om man hade semester och underbart väder jämnt, åh va underbart det skulle vara! Kanske en smula långrandigt i längden, men som det känns nu så vore det enbart fantastiskt :) Selma kryper mycket mer till pappa och vill upp i hans knä nu, och de gör massa roligt ihop. I morse när jag vaknade kl 9.30 så hade de varit på konditoriet och köpt frallor. De hade gått dit och Selma hade varit jätteglad i vagnen och hjälpt pappa välja frallor. Min underbara fina, bästa familj. Är så kär i dem så det är inte klokt! Känns jättekul att Fredrik och Selma får mer tid ihop nu. Är så himla tråkigt att de bara har ett par timmar på kvällen, och helgen förstås, annars.

Semesterschemat har varit späckat hittills. Sini med familj åkte hem i måndags. Vi hade en supermysig helg. Här kommer lite bilder från den:

Vid ankomsten i fredags hade Selma och Mira likadana kläder på sig :)


Poolbad


I väntan på mat på en restaurang i Söderköping i söndags.


Selma fick dock ingen kinamat utan fick nöja sig med välling.


Efter att de begett sig hemåt i måndags åkte vi och åt lunch på Ingelsta och shoppade lite. I tisdags fick i besök av Macke och faster Malin och söta Emilia, Felicia och Elin. Kusin Emilia och Selma fattade tycke för varandra direkt, där har vi en given barnvakt framöver. Så himla söta ihop var de. :) Vi grillade och fikade och hade trevligt hela kvällen.

I onsdags packade vi strandbagen och begav oss ner till Källbukten i skärgården för att möta upp Fredriks syskon på pappas sida, Malin och Mankan, med familjer. Det var så himla fint där! Härligt grönt mjukt gräs att ligga på, långgrunt vatten, bryggor, kiosk, toaletter - you name it! Första gången i år vi unnade våra bleka kroppar lite sol. Givetvis insmörjda i SPF 20 från topp till tå. Man ska ha respekt för solen! Semlan nattade vi i vagnen och ställde i skuggan under ett träd. Toppen :)


Efter sol och bad begav vi oss hem till farfar Ruben och umgicks och grillade. Malin med familj var också där. Selma lekte med kusinerna och hundarna åt sig mätta på fläskfilé och leverpastej. Delta och York behöver sällan åka hungriga därifrån och följer Ruben som en svans överallt i hopp om lite mer kött. 20.30 kastade Selma in handduken och sa att nu ville hon sova. Hon fick på sig pyjamasen och jag matade henne med välling i bilen. Hon somnade som en stock efter vällingen och sov vidare efter att Fredrik lyft över henne i sin säng här hemma. Skönt!

Imorrn kommer Ilsa och Johan hit. Ska bli så himla kul. Har saknat Ilsa massor, vi har inte setts sen i maj förra året. Hon har inte sett vårt hus ännu och har inte träffat Selma - KATASTROF! ;) Men nu kommer de imorrn iaf, bättre sent än aldrig!! :)

KRAM!

Semester

Från och med igår har vi semester. Fredrik är ledig i 5 veckor och vi ska bara mysa och umgås med vänner och familj, bara njuta. Vi går ut stenhårt med besök från Göteborg direkt :) Sini, Ronny och lilla Mira är här. De kom igår och stannar på obestämd tid. Typ till mån eller tis ;) Tjejerna leker hela tiden och de är så fina ihop våra stora tjejer. Så himla kul!

Idag har vi varit en sväng på stan och jag passade på att fynda höstkläder till Selma. En skaljacka med matchande mössa och vantar från Polarn och Pyret-rean. Åh va fin hon kommer va i höstrusket.

Apropå fin, hon har varit den mest underbara bäbis man kan tänka sig de två sista dagarna. Hon har somnat kl 20 och sovit till kl 7 (med en matpaus vid 4-5), sen har hon varit en liten solstråle hela dagarna och inte gnällt EN ENDA GÅNG. Hon har bara varit glad och lekt och krypit runt och varit allmänt nöjd. Kärleken är obeskrivlig... Puss på dig mammas hjärta!

Sovande selmis.


Kram!

Plask plask

Min dotter har skaffat sig en hobby. "Kul!" tänker ni. Ja, hobbys är för det mesta kul, men denna roar bara en enda liten person och det är Selma. Sedan hon lärt sig krypa har jag märkt vilken liten terrorist jag satt till världen. Jag låter bilderna tala för sig själv:




Kort efter att sista bilden togs urartade givetvis leken och Selma har inte längre samma kläder på sig, av diverse olika skäl ;) Hon hade ut drygt hälften av vattnet (de rymmer mer än 2 l de där skålarna) och lyckades sedan sittandes vurpa och kasta sig på rygg mitt i den värsta pölen så hon blev helt dyngsur i hår och på kläder. Istället för att börja snyfta och darra underläpp som hon oftast gör när hon ramlar, så fliande hon upp sig allt vad hon orkade och plaskade vidare med ovansidorna av händerna i pölen på golvet. Hur kan man vara arg då? Omöjligt. Ungeeeeee! ;)

Kram


Poolreunion

Igår kom Elisabeth och Moa och hälsade på i värmen. Efter att ha umgåtts ett tag, och nästan smält bort på kuppen, så fyllde vi Selmas pool till tjejerna. Trots att Moa redan var trött så hämtade hon lite undangömd energi så att hon orkade bada och tugga på leksaker en bra stund innan hon till slut sa att hon ville sova. ;)

Babysimkompisarna återförenade i Selmas pool. Så himla fina...


Så här fin är Selma i sin fina handduk hon fått av familjen Lennestedt, inköpt när de var i Portugal. (Det står "Selma" broderat på huvan :))


Nu ska jag avnjuta en kopp kaffe medan Selma sover. KRAM!

Värmebölja

Det är olidligt varmt just nu. På nyheterna pratar man om den värsta värmeböljan sedan 1994. På många håll har det varit över 35 grader i helgen, så även här. Natten mellan lör och sön vaknade Selma och var näst intill otröstlig, så himla himla varm och svettig liten bäbis :( Drack massor välling och sen somnade hon om efter en dryg timme. Idag hittade vi dessutom ett getingbo i golvet på balkongen precis utanför både vårt och Selmas sovrumsfönster. Fredrik lyfte lite på mattan och upp virvlade genast ett tiotal getingar. Så nu får vi ha fönstrena stängda tills vi kan utrota de rackarna. Blir till att åka och köpa "Radar" idag, och en fläkt till pluttan.

I lördags invigde Selma sin fina pool. Hon ÄLSKADE den! Badade i flera omgångar och blev jätteledsen när det var dags att gå upp. Ha ha...




Fick bada på tråkiga framsidan eftersom det var skugga där. På baksidan var det som en bastu! Vi har köpt ett parasoll men märkte ganska snart att en parasollfot vore rätt bra att ha till... ;) Nävål, allt har sin tid. :)

Kram!

Risgryn

Tänder... Detta g(n)issel! Jag ser dem inte (tycker mig skymta några i underkäken iofs, men jag är osäker) men jag VET ju att de är på gång! Och de "borde" titta fram i överkäken nu tycker jag? KOM NÅN GÅNG DÅ! Eländiga tänder som gör min glada härliga bustjej till en ledsen och gnällig bäbis som mest vill bli runtburen och kelad av mamman.

Glad semla före de nya tandskrällena började spöka. :)


KRAM

Midsommarfirande i Göteborg

Selmas första midsommar firade vi hos Sini och Ronny i Kärna utanför Göteborg. Deras dotter Mira är knappt en månad yngre än Selma och de hade så himla kul ihop! Lekte så fint och var glada mest hela tiden. Bilfärden ner gick ganska bra, hon sov en bra bit och när hon vaknat så stannade vi utanför Mölnlycke för att mata henne lite. Perfekt tänkte vi, "nu har hon ny energi och orkar en bit till, det är ju trots allt inte långt kvar nu." Nej, långt var det ju inte, synd bara att halva Sverige beslutat sig för att åka precis samma väg SAMTIDIGT just då. De sista 4 milen tog nästan två timmar. Det var inte så kul tyckte Selma. Hon var ledsen i omgångar och jag satt där bak och sjöng sånger och klappade händer och vinkade och hade mig. Var helt slut när vi kom fram... ha ha!

Selma och Mira leker.


Midsommar firades i traditionell anda med besök vid midommarstång, intagande av sill och potatis, följt av jordgubbar och glass. I sann småbarnsföräldraranda tror jag att vi var i säng nån gång strax efter kl 23. :) ha ha!

  



Midsommardagen firade Selma med att ta sina första krypsteg. Därefter kröp hon inte mer på några dagar, men igår satte det fart på riktigt! Nu kryper hon som aldrig förr, jätteduktig är hon! :) Delta är inte riktigt lika nöjd eftersom krypande oftast slutar i hundkorgen där det är jättekul att dra i Deltas öron. Snälla fina Delta.

På midsommardagen åkte vi sedan ner till Halmstad för lite mormor- och morfarmys. Resan gick bra - hon sov precis hela vägen. Efter en natt där åkte pappa hem till Åby igen eftersom verkligeheten väntade på måndagen. Så här fint drack Selma vatten när vi tog en liten avskedsfika med pappa innan han åkte.



Efter att pappa åkt hade vi tre späckade dagar av kompismys med Susanne, Emilie och gulliga Erin och sist men inte minst Jessica, Casper och Charlie. På kvällarna har vi hängt med mormor, morfar och moster och även badat i mammas bäbisbalja på gräset.




Emilie och Erin


På vägen hem från Halmstad stannade vi i Jönköping hos Patricia, Nova och Hannah. Åkte från Halmstad när Selma ville sova förmidag, sedan sov hon i princip hela vägen till Jönköping. Där åt hon lunch och mamman fikade och myste med gulliga Patricia. När Selma sedan blev eftermiddagstrött packade vi in oss i bilen och åkte vidare. Klockrent!

Vilken underbar vecka vi haft!
Kram


RSS 2.0