Vaccinerad

Idag har Selma vaccinerats med första dosen av difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och pneumokocker. En spruta i varje ben fick hon och tårarna sprutade hejdlöst. Stackars lilla pluttan fick jätteont. Som tur var så gick det över ganska fort och efter det så har hon bara sovit och varit glad. Hoppas att hon inte ska få feber och bli dålig av vaccinet nu bara. Håller tummarna!

Hon vägdes och mättes också och nu mäter hon hela 61 cm över havet och har en matchvikt på 5725 gram. Så himla stor tjej nu, mamma hinner knappt med i svängarna! ha ha! Det slog mig igår när jag tittade på hennes händer att det är ju inte spädbarnshänder längre, det är ju en liten barnhand nu. :)

Just nu ligger hon i babygymet och fäktar efter katten Jansson, det är utan tvekan hennes favorit av Bamse och hans vänner. Ska gå upp och byta blöja nu när jag bloggat klart och ta bort plåsterna på benen. Apropå ben så har hon fått en supergullig leverfläck på ena benet för någon vecka sen. Så himla fiiin!


KRAM!

Julfirande nr 2

Igår var det dags att fira jul igen. Denna gång firades det i Kärnhult med Eva, Stig, Anna, Linus, Zarah, Patrik och Stigs söner Fredrik och Niklas med familjer och vi åt jättegod kalkon och bytte klappar. Selma fick ett gosedjur, burk till välling och nappar samt lite kläder. Här sitter hon i mitt knä och iakttar nissarna som delade ut klapparna:


Vi passade på att stanna på landet över natten för att mysa lite extra men det tyckte lilla damen var sådär roligt. Hon sov bara sex timmar natten till idag och fick inte riktigt ro i den stora sängen med mamma och pappa när hon vant sig att sova så duktigt i sin egen säng. Men vi hoppas på bättre lycka nästa gång! Skam den som ger sig.

Här ligger hon och pratar med spöket laban i vagnen i väntan på att gå ut till lilla huset i Kärnhult och sova.


Nu är hon nybadad och blir runtburen av pappa i hopp om att hon ska bli trött och vilja sova. Imorgon är det dags för vaccination på BVC och en spruta i vardera ben väntar. Det ska nog gå bra.

Kram och godnatt!

God Jul!

Igår var det julafton och vi firade här hos oss i år, både familjen Thorell och familjen Johansson. Det var supermysigt med massa god mat och fina klappar. Tänk att vi dessutom fick en vit jul! Tror knappt att det kan bli bättre :) Nu har vi dock två kylar fulla med julmat som blev över så det är bara att äta tills man storknar... ha ha!




Selma fick ofantliga mängder julklappar, allt från leksaker, presentkort och kläder till böcker, gosedjur och väggprydnader. Toppen med stor släkt tycker hon! Ha ha! Jag fick också superbra klappar; termobrallor, mössa, presentkort på olika affärer, en Gant-tröja, badrock, Shakira-cd, Elizabeth Arden Eight Hour Cream å lypsyl m.m, m.m... Dessutom fick vi nya lakan och handdukar och TVÅ gjutjärnsgrytor... ha ha. Har lärt mig att inte önska mig samma saker från både mina och Fredriks föräldrar nu ;)



I morse bar det av hemåt igen för familjen Johansson efter att meterologerna utfärdat katastrofvarningar inför morgondagens trafikväder. Men det var mysigt att ha dem här och de hann gosa massor med Selma innan de åkte iallafall. Nu ska jag ta hand om alla klappar och tvätta och fixa. God fortsättning på er! KRAM

Selma med morfar dan före dopparedan och med mormor på julaftons kväll.


Moster på besök

Idag har Tesan och hennes mamma Maria varit hos oss och fikat lite och kelat med Selma. Selma fick en jättefin rosa och grön vårfin dress att ha på sig i vår av Maria som även ska döpa vår lilla tjej den 30:e januari. Var jättemysigt att de kom förbi så här i all julstress! :)

Nu är moster hos oss och håller oss sällskap om dagarna. Härligt tycker Selma och jag! Här kommer en bild på moster och Selma.


Nu ska jag plocka upp en missnöjd tjej från babygymet.

KRAM!

Helg

Hej! Igår var vi i skärgården hos Selmas farfar Ruben. Det hade kommit massa snö och vägen var inte plogad så det var på egen risk vi slirade in på väg 210 mot Sankt Anna. Det var mysigt att komma ut en sväng och Selma var snäll och glad hela tiden. Efter kaffe och chokladtårta, och en buffé av korv och kött till hundarna, åkte vi hem igen. Med oss hade vi då en superfin bit oxfilé som vi lagade till här hemma på kvällen, och ett rejält stycke rökt ål till julbordet till mormor och morfars stora lycka! :)

Selma, pappa och farfar.


Selma hos mamma.


Idag har Cim och Magnus varit här på vår traditionella adventsfika. Vi åt en supergod laxpaj och sedan blev det tårta och kaffe. Tänk att det redan är fjärde advetnt! Om en stund kommer moster Elise och Troja hit för att vänta in julen med oss. På onsdag kommer sedan mormor och morfar. Längtar massor till jul nu!

KRAM!


Nu har det vänt!

Idag har jag varit på julmys på jobbet. Jättekul att träffa alla igen! Vi åt julmacka, ischoklad, knäck och drack glögg. Sen hade vi vår årliga julklappslek och jag gick som en vinnare ur den med en grön braständare :) ha ha! Under tiden körde Selma slut på pappa här hemma och tvingade honom gå runt, runt, runt, runt för att hon skulle vara tyst. Har snart gångspår runt köksön här! Idag känns det för övrigt som om Selmas förkylning vänt på riktigt. ÄNTLIGEN!!

Nu har vi massa snö ute, vitt och fint och sååå mysigt. Här är utsikten från vårt fönster tidigare idag:



KRAM

Julgran och julshopping

Granen står så grön och grann i stugan, fa la la la... osv. :) I lördags slog vi till på en kanonfin plastgran som nu står pyntad och fin här med massa klappar under. Plastgran (?) tänker ni då, javisst, sparar både miljö, pengar i långa loppet, barrning, transporter, spindlar m.m! Kolla bara va fin!



Idag har jag trotsat beslutet att inte vistas i folksamlingar till förmån för inhandling av de sista julklapparna. Nu har jag handlat alla julklappar utom den sista till svärmor. Ska försöka få till den i helgen tänkte jag. Bestämde mig för att vara på stan när det öppnade i förhoppning om att det inte är så mycket folk på stan en måndag strax efter 10. Hade både rätt och fel, visst var där folk, men det går absolut inte att jämföra med t.ex. en lördag eftermiddag! Jag var som en hök över vagnen med sufletten utdragen till max så att inga basillusker skulle nå min semla. Tyckte det gick bra ändå. Förutom en liten rulltrappsincident där jag nästan åkte baklänges ner när jag försökte skjuta av vagnen vid rulltrappans topp utan större framgång... ha ha! :)

Förutom julklappar blev det visst en hög kläder till Selma också, hon växer ju som ogräs och vips så hade hon bara typ fem vettiga bodys som passar och tre par byxor. Det håller ju såklart inte, så det rådde jag bot på. Dessutom fick hon världens finaste lilla Bamse-klänning med matchande tights av tant Cim i för tidig julklapp. Den får hon dock växa i lite eftersom den är i stlk 68. Tack snälla Cim!

Nu ligger Delta och den nybadade semlan på pappa och myser i soffan. Jag ska ansluta mig till myshögen tänkte jag. Ha det så bra!

Massa kärlek!


I väntan på snor-upphör

I väntan på att lilltjejen ska bli frisk så lever vi ett ganska stillsamt liv... Lite FÖR stillsamt faktiskt. Kom på att jag inte gått utanför dörren på en vecka förutom besöket på BVC i måndags. När detta slog mig fick jag panik och Fredrik tog med lite arbete hem så jag kunde få åka och köpa lite julklappar och få lite miljöombyte en stund. Underbart! :)

Tidigare idag tog jag lite bilder och Tesan var förbi och fikade lite och tog en bild på Selma i mitt knä också, så jag lägger ut dem sålänge i väntan på att nåt värt att skriva om ska hända i våra liv. Nu hoppas vi bara att Selma ska sluta snora a.s.a.p, mamma blir så ledsen när hon mår dåligt :(

KRAM!




Täppt

Idag har vi varit på BVC igen och nu är Selma 59 cm lång och väger 5220 gram. Hon följer sin kurva jättefint :) Innan vi åkte till BVC så skrämde hon livet ur sin mamma genom att inte få upp slem från halsen och inte få luft genom den täppta lilla näsan. Jag skakade som ett asplöv när jag jonglerade runt henne för att hjälpa henne få upp slemmet. Fy alltså... Men BVC-sköterskan försäkrade mig om att hon inte kommer kvävas av slem och nästäppa även om det ser ut så, så jag får försöka lita på det. Hon berättade dock att förkylningar hos sådana här små har en tendens att hålla i sig länge eftersom de inte kan snyta sig eller få ut det som sitter i gångarna. Hon har iallafall varit feberfri igår och idag så det känns ju positivt åtminstone! Nu hoppas vi på att nästäppan ger sig inom väldigt snar framtid så att hon kan bli en sån här glad liten semla igen. Helst igår...

 

KRAM!

Sjuk

I torsdags blev min älskade lilla pluttis sjuk. Hon låg och sov på mitt bröst när hon vaknade till och var jättegrötig i gångarna. Hon hade hostat någon enstaka gång innan dess men inte så jag blivit orolig. Jag bar upp henne för att byta blöja och plötsligt var hon så geggig i näsa och hals att hon knappt fick luft. Jag försökte panikartat få ut snor från hennes näsa med en nässug och koksalt när hon började klökas och kippa efter andan. Jag lyfte upp henne och vände henne med ansikte och mage neråt över min arm och slog ett par gånger i ryggen på henne och vände henne sedan upp på mitt bröst när hon plötsligt spydde upp en massa slem. Så skönt när det äntligen kommit upp och hon kunde andas igen. Ganska fantastiskt hur handlingskraftig man blir när man egentligen har FULLSTÄNDIG panik.

Senare på kvällen fick hon feber och den var uppe i 38,5 grader som högst. När klockan var 5 på fredagsmorgonen hade jag sovit i 55 min totalt eftersom hon inte ville sova utan bara grät när jag lade ner henne. Hela fredagen mös hon i blöja under en tunn filt för att hålla kroppstemperaturen nere och idag verkar febern ha gått ner och ligger mellan 37,5 och 37,8. Hon är dock fortfarande snorig det lilla livet. Mammas duktiga tappra tjej som håller modet uppe fast det är svårt att äta osv när det är geggigt i näsan.



Nu ska jag mysa med min semla i soffan.

KRAM!

Fika och baconspruta

Hej! Idag har vi varit på landet hos Petra och Ella och haft det mysigt. Hann fika två gånger och äta lunch där emellan på drygt 5 timmar ;) ha ha! I övrigt snackade vi mest skit och tog en liten promenad i det fina vintervädret. Runt 5 minusgrader och strålande sol har det varit hela dagen! Dags att införskaffa ett par termobrallor märkte jag idag, låren var inte direkt jättevarma när vi kom in... Jag glömde givetvis kameran hemma men Petra tog några bilder som hon lovade att maila. De kommer på bloggen om/när det löftet införlivas. ;)

Igår var Selmas kompis Wille och hans mamma Jessica här och fikade. Wille är bara tre dagar äldre än Selma, men det kan man inte tro när man ser dem bredvid varandra:


Han är 4 cm längre, 2 kg tyngre och har 3,5 cm större huvudomfång! Men han är ju kille så han ska vara lite större :) Jättekul med en jämngammal kompis, de kommer sitta och bråka om samma leksak på en filt innan vi vet ordet av. Jättekul!! Tills dess får de nöja sig med att ligga och dregla brevid varandra på en filt... ha ha!



Igår eftermiddag gick vi även och tog svininfluensavaccinet, a.k.a baconsprutan. Vi fick köa drygt en timme ute i minusgrader och sedan i en och en halv timme inomhus. Blev nästan tokig! Hur lång tid kan det ta att sticka en spruta i armen på någon? Men nu är det gjort iallafall. Är lite öm i armen och har lite ont på huden som man kan ha när man har influensa idag och Fredrik hade 38,9 graders feber i morse så vi blev lite skruttiga av den, men det sa dom var helt normalt när vi tog den så det var väntat.

Nu ska jag äta en grillad macka till middag. Det är ungefär vad orken räcker till idag ;)

KRAM!

RSS 2.0