Arga leken börjar NU!

Idag har Moa och Elisabeth varit här och umgåtts med oss. Selma har varit på toppenhumör hela dagen vilket är underbart. Älskar de dagarna! Fler såna tack :) Nu ska vi strax klä på oss och gå ut på familjepromenad med hundarna i regnet så att Selma får ta en liten lur och orka hålla det goda humöret uppe ända till läggdags.

Selma och Moa kör arga leken. Moa förlorar och ler massor ;)



Här är en bild på "nya" vardagsrummet också. Blev tyvärr lite suddigt eftersom jag tog utan blixt.


KRAM!

Jobbarselmis

Idag tog Selma sovmorgon till 8.15. Då gick pappa och Selma upp och började jobba direkt. Bilen fylldes med skräp och sen bar det av till returpunkten. Selma övervakade lastningen av bilen från framsätet.


När bilen sedan var full så bar det av. Volvon sväljer en hel del junk!


När pappa sedan sorterade skräp så blev Selma en smula uttråkad och började gasta i framsätet så då fick hon komma bak till bagaget och hjälpa till lite. Då blev hon nöjd igen.


På eftermiddagen sålde vi sedan vår soffa som vi haft här på mellanplan. Den låg inte ute på annons ens ett dygn och folk ringde som dårar! Fick till slut 400 kr mer än vi satt ut den för mot att de skulle få hämta soffan idag på studs. Ha ha, ångrar nästan att vi inte satte ut den för ett högre pris, men då vet man å andra sidan inte om det varit samma intresse förstås. Vi fick även hjälp av köparen att bära upp soffan från nedre plan hit upp till mellanplan så nu har vi ett helt nytt vardagsrum här. Jättefint!

Planen är sedan att när vi får vår nya säng så ska den gamla sängen ner på nedre plan och utgöra stort mysigt gästrum. Välkomna! :)

Kram

Blöjsemlan

Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon. Underbart! Fredrik gick upp med Selma kl 7.15 efter att jag legat vaken med henne sedan kl 6 och matat henne och myst. Hon sover ganska dåligt sedan ca en månad tillbaka så ibland är det ren tortyr att gå upp på morgonen när Selma tycker att hon sovit klart. Då kan klockan, om jag har riktig otur, vara runt 6 och jag kan ha varit uppe allt mellan 3-5 ggr på natten (gånger två då eftersom jag går upp och tar över henne i vår säng för att mata och sedan lägger tillbaka henne när hon ätit och somnat om). På så sätt är det skönt med helg och toppen att jag har en man som inte har så ont av att gå upp i ottan! :)

I morse låg blöj-Selmisen och ålade runt så fint i sängen så jag var tvungen att föreviga stunden. Hon är så fiiin mammas lilla hjärta.



Sen var vi ute och åkte bil en sväng på förmiddagen och hälsade på tant Tina och farbror macke (och söta Alice och Albin förstås). Pappa hade satt mössan lite på sned, men vad gör väl det ;)


När gnällsemlan sedan blev trött vaggade Tina henne till sömns. Mys...


Imorrn ska vi på huvudgavelsjakt till nya sängen!

Kram

Lunchdate

Nu har jag legat på blogglatsidan allt för länge så nu är det hög tid att jag uppdaterar! I onsdags så var vi på 6-månaderskontroll på BVC med Semlan. Allt såg fint ut sa farbror doktorn och hon var så duktig när han klämde och kände på henne. 7190 gram visade vågen och nu är min stora tjej 67,5 cm lång. Hon följer sin kurva perfekt. De ville veta om hon "pratar", följer en tappad leksak med blicken och vänder sig från mage till rygg och på alla dessa frågor var svaret "ja". Toppen tyckte doktorn :)

I torsdags var vi hos Wille och provade hans bitleksak och hans sittring. Under tiden hon provsatt sittringen låg Wille och sprattlade på mattan. Selma undrade mest vad han sysslade med... ha ha!


När det sedan var dags för lunch så tyckte Wille att de kunde hålla handen lite i väntan på maten. Så himla gulligt!


I går köpte vi en begagnad babyvakt (Padwico 938) på blocket till Selma, precis en sån som vi varit på jakt efter! Har saknat en sån när vi är på resande fot och när hon somnar på annan plats än i sin säng då vår babyvakt är stationär och ihopkopplad med det andningslarm vi har till henne. Och så sparade vi 800 kr på att köpa det begagnat, perfekt! Handlade även en vårjacka till Selma att ha på sig i New York, en röd med nyckelpigor till fickor. Mormor och moster köpte även en rosa fleecejacka till henne igår som vi får när de kommer upp till påsk. Tror att det räcker med jacka, mössa, vantar och tossar när hon sitter i vagnen i sin åkpåse och myser. Det ska vara runt 15 grader där i april. Var förbi Babyland och provade vår Emmaljunga åkpåse i den vagn vi ska köpa i New York och den funkade hyfsat faktiskt.

Idag har vi varit och hälsat på Selmas nyaste kusin Gustav i Söderköping. Kul med massa kusiner tycker hon! Väx snabbt så vi kan leka snart sa hon när hon tuggade på alla hans leksaker i hans babygym. Glömde kameran hemma såklart så tyvärr kunde det inte förevigas :(

Kram och gonatt!


Pipmuggsövning

Idag är det prick tre veckor tills vi åker till New York. Det är med lite skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det måste jag säga... Jag skriver packningslistor och shoppinglistor om vartannat för att inte glömma nåt. Får påminna mig själv om att det inte är något U-land vi ska till emellanåt!

Fick mail av min vän i New York idag som jag inte pratat med på ett och ett halvt år där hon skrev att de flyttar till Paris den 31 mars. Vi kommer alltså att missa varandra med 6 fjuttiga dagar! Så himla tråkigt :(

Nu övar vi ersättningsintag med pipmugg istället och det verkar gå lite bättre än flaska ändå måste jag säga! Hoppas att det kan funka snart eftersom jag tycker att jag får mindre och mindre mat till henne. Eller är det kanske bara så att hon kräver mer? Känns ju rätt troligt. Nu äter hon gröt morgon och kväll och puré till lunch. Hon ÄLSKAR gröt, men puré är inte så mycket mer än ok. Ska prova 5-6-månaderspuré med kött när hon ätit ur den burk med morotspuré som står i kylen nu. Provade att ge henne lite mosad banan idag också men det var det vidrigaste hon smakat sa hon. Ha ha, hon skrynklade ihop hela ansiktet och visade tydligt vad hon tyckte om det! Det var första gången hon smakade frukt så det var kanske inte så konstigt att det var ovant.

Imorrn ska Selma på 6-månaders kontroll hos läkaren på BVC. Återkommer med vikt och längd!

Kram

Hoppla pålle!

Snacks

Idag har vi varit hos Selmas kusin Elin och fikat lite. Det var himla mysigt :) Sen åkte vi och shoppa pipmugg och majskrokar till Selma så att hon kan äta lite snacks när mamma och pappa äter middag så att de kan få göra det i fred... En fin tanke i teorin åtminstone, ha ha! Hur artade det sig då i praktiken? Det gick hyfsat måste jag säga! Men nu blev mamma upptagen med att fota istället så det blev ingen stillsam middag ändå ;)

Titta, jag kan själv! Vatten i rosa pipmugg. Hon tuggade mest på pipen, men jag tror kanske att hon fick i sig någon ml vatten trots allt :)


Majskrok säger ni... hmmm...


Ok, jag provar väl då.


Ja, ni får avgöra av minen vad hon tyckte om dem! ha ha! Skämt åsido så tyckte hon att de var helt ok faktiskt. Lite torra och klistriga kanske, men roliga att stoppa i munnen och sedan slänga på golvet. Delta och York var inte helt missnöjda med detta förfarande och strök som två gamar runt Selmas stol. Gott med majskrok säger de och välkomnar för första gången Selma till familjen med öppna armar :)

Ikväll var det dessutom melodifestivalfinal. Anna Bergendahl vann med This is my life. Det var ju lite tråkigt måste jag säga, fin låt förvisso men den är bra tjatig tycker jag. Jag hejade på Salem al Fakir.

KRAM

SOL!

Åh va underbart väder vi har. Det spritter i hela kroppen och jag känner mig så himla glad. Idag jobbar Fredrik i Stockholm och jag har precis kommit in från en timmes promenad med Selma och hundarna. Eller, jag har hunnit äta en morotskaka och dricka en kopp kaffe också ;) Selma sover fortfarande i vagnen. Frisk luft gör visst susen för sömnen. Delta ligger och solar så gulligt på mattan. Hon är den största soldyrkaren jag känner, mattes finaste randiga tjej med grå hår på nosen. Kan inte fatta att jag haft henne i fem och ett halvt år redan. Time flies...



KRAM!

Vårpromenad

Nu var det längesen jag skrev, har tänkt blogga flera dagar nu men det har kommit något emellan hela tiden. I helgen var vi i Örebro hos Martin och Emma och på söndagen hälsade vi på Camilla och Daniel och lille Hugo i Kumla. Där åt även Selma sin första majskrok :) Så himla gulligt!! Camilla tog foto som jag ska kräva in senare.

Vi fortsätter ihärdigt med napp- och flaskträningen. Idag är det mild havrevälling från 5 mån som finns i flaskan och vi har provat två olika nappar de senaste 10 minuterna. Går som det brukar - dvs inte så bra... :) Men hon vill ha den i munnen och tuggar på napparna osv så det är ju bra iaf. Vi provar imorrn igen!

Idag har vi varit på promenad för första gången på LÄNGE. Solen sken så härligt så jag kunde inte sitta inne. Selma sov gott hela vägen och skumpade till höger och vänster när jag kämpade med vagnen i modden. Bra work out där!

Här är lite mysbilder från idag.




Kram


Kappfin

Idag har vi spontanfikat med Jessie och Wille på Lindahls på Ingelsta. Selma sov hela tiden och Wille var vaken hela tiden... Kul tjej den där Selma tyckte Wille... ha ha.

Passade på att köpa en tunn våroverall till Selma som hon kan ha när vi ska åka långt i bil eller när vi ska gå på stan eller Ingelsta inomhus. Hon blir ju så varm i vinteroverallen då. Sen blir den nog toppen att ha när vi åker till New York också!

Hennes finaste ytterplagg är dock ändå denna. Synd att det varit så fasansfullt kallt denna vinter så hon knappt kunnat använda den :(



Min fina Burberrybaby!

Kram

Gnällig

Nu är nog Selma inne i en utvecklingsfas. Känner inte riktigt igen denna gnälliga lilla bäbis nämligen så jag googlade lite på barns utveckling och där stod det att när barnet ska gå in i en utvecklingsfas (man brukar prata om att de har 7 sådana faser det första året tydligen) så kan barnets sovvanor ändras och barnet kan uppfattas som gnälligt. Precis de saker som ändrats hos Selma sista tiden! Hoppas att förklaringen är så enkel, men det känns ju ganska troligt onekligen.

Mycket har hänt de sista dagarna, det började med att Selma i lördags provade gåstolen hos Petra och Anders. Hon ÄLSKADE den direkt! På kvällen när vi kom hem så provade vi vår egen nedärvda gåstol från kusin Elin. Toppen tycker Selma :)



I söndags köpte vi en ryggsäck att bära Selma i New York i. Selma får bli pappas handbagage :) Skönt att kunna bära henne smidigt på flygplats och så vidare. Funkar bra när hon hjälper pappa laga mat ochså. Så här såg det ut ikväll när det blev pasta och baconsås:



Att laga mat var dock inte det roligaste hon gjort så resultatet blev detta:



Där satt hon och sov medan vi åt. Perfekt!

Nu ska jag gå och ta hand om min gnälliga söta lilla dotter.
KRAM!

RSS 2.0