Gott och blandat från senaste veckan

Nu har jag konstaterat flera dagar i rad att jag måste blogga, men tiden finns ju aldrig! Och igår när jag äntligen skulle komma till skott så vägrade datorn känna av kameran. Ja ja, bättre sent än aldrig!

I lördags var vi på stan och hade familjemys. Fikade på Espresso House där Selma hittade en söt liten kompis. Tyvärr var kompisen så snabb så han fastnade inte på bild, men Selma var lika glad för det. En riktig liten linslus har hon blivit! :)


I söndags var vi hos farfar Ruben och Catrine. Åt och fikade gott och fick med oss två nyfångade filéade gäddor hem. De ska vi grilla med potatis och grönsaker i foliepaket ikväll. York övervakade Rubens filéteknik för bästa resultat (och eventuellt en smakbit).


Igår kom Tesan förbi som gubben i lådan och förgyllde vår eftermiddag! Jättekul, sånt gillar vi! Vi drack kaffe, skvallrade och sedan lektes det "rulla boll" på golvet. Jättekul tyckte Selma! :)


Just nu sover Selma i vagnen. Vi har promenerat runt kärret med djuren efter en snabbvisit på öppna förskolan. Eftersom Selma sov till nästan 9 idag (med vällingpaus 5.20) så kom vi inte iväg förrän strax innan 11. Hon fick sin lunch där, hon åt drygt en halv burk! Wiiie! Sen åkte vi hem 12.30 när det var slut. Selma har så himla roligt där, känns toppen att ha det så nära. Det finns t.o.m. en annan liten Selmis där som är 4 mån. ;)

Imorrn är det simning igen, pappan längtar som vanligt massor.

KRAM!


Simsemlan

Idag var det start för höstterminens babysim. Selma trivdes som fisken i vattnet och plaskade och tuggade på flytleksaker som adrig förr. Nu är det bara pappa och Selma i vattnet, mamma håller sig på land där hon hör hemma, så himla kul att de får något roligt och spännande att göra ihop såhär mitt i veckan. :) Vet inte vem som tycker det är roligast egentligen - pappa eller Selma. ;) Selmas kompis Moa simmar i samma grupp med sin pappa Ralf, jättekul! Fröken Annsofie berättade att barnen kommer att dyka från kanten, både sittandes och ståendes, åka vattenrutschbana och allt vad det var. Läskigt, men säkert kul för de små!

Idag har jag annars haft en riktigt dålig dag. Selma sov dåligt i natt och vaknade både vid 2 och 4.30, för att sedan vakna för dagen strax innan 6. Vi var bra möra när vi till slut släpade oss upp strax innan 7, för att inte tala om lilla damen själv. Hon höll på att somna i bilen till simmet och när de simmat klart höll hon på att klappa ihop av trötthet totalt. Det var under MYCKET högljudd protest vi fick i henne lite yoghurt innan vi åkte hemåt igen. När hon sovit i bilen i 1,5 timme så var det dags för lunch. Hon totalvägrade. Åt inte ett skvatt och vägrade till och med sin efterrättsfrukt. När vi sedan skulle gå ut med hundarna, vilket hon älskar, satt hon å gnällde och var missnöjd mest hela tiden. Av hunger såklart. Så hon fick gröt och macka när vi kom in och det kastade hon i sig som om hon aldrig sett mat förut, sen var hon lite gladare. Nu när hon skulle få kvällsmat var det samma visa igen, gjorde mig till och kokte potatis och morot som jag mosade och blandade med massa smör eftersom hon gillar smör på mackan, men hon åt som vanligt inte ett dyft. Känner mig så otroligt frustrerad och ledsen över detta. Har provat ALLT nu, burkmat, egen mat, plocka själv, ha egen sked, ALLT. Inget funkar, hon vill inte äta mat - PUNKT. Jag önskar så innerligt att detta vänder snart...

Kram

Selma kollar så att åtminstone Delta äter ordentligt.

Kryptävling

I torsdags utmanade kusin Liv, genom faster Zarah, Selma på kryptävling. Lilla Liv var jätteduktig på att krypa, men kom igen när du kommer upp i samma hastighet som jag hälsar Selma ;) ha ha! Zarah hade bakat en mumsig äppelpaj som vi smaskade på också. Kul att kusinerna får leka lite!



I fredags så var vi inne en sväng på augustifestivalen och botaniserade mellan stånden på marknaden. Vi handlade brända mandlar, munkar och en bit holländsk ost. "Vi tar en liten bit av den, 300 gram räcker" sa vi. Javisst sa mannen och skar upp en bit och lade på vågen. "Det blev drygt 400 gram, går det bra?" ha ha, så HIMLA oväntat! Undra om man får lära sig det otroligt genomskinliga knepet på marknadsståndsskolan? Jag kunde inte sluta garva och hade det inte varit för att Fredrik verkligen gillade osten så hade jag sagt att det inte gick bra så att han blivit tvungen att skära bort en liten bit som han sedan förmodligen skulle ha blivit tvungen att slänga.

Som vanligt passade vi på att ta en latte på Espresso House när vi ändå var i stan.


Igår var vi på BVC för att se hur Selma vuxit över sommaren, hon mäter nu 74,5 cm (lite över kurvan) och väger 8850 gram (lite under kurvan). Vår härliga bvc-sköterska Lin sa att hon nog har den där långa och smala kroppstypen som vi alla eftersträvar, ja vi kan ju alltid hoppas! ha ha! Eller så är det bara så att hennes allmäna matvägran gör att hon ligger lite under kurvan i vikt. Men, hon ligger ändå inom vad som räknas som helt normalt så det fanns ingen anledning att vara orolig sa Lin. Vi ska bara fortsätta att ge henne den enda maträtt hon äter: Hipp Pasta Bolognese från 8 mån, och så hoppas vi att det bara lossnar här framöver. Macka med smör går ner nu också iaf. Eller mest smöret, varannan mackbit suger hon bara av smöret på och spottar ut brödet. Försöker hon dra ner på kolhydraterna mån tro? ;)

Idag var vi på öppna förskolan här i Åby. Jessie och Wille följde också med. Selma hade superkul så dit kommer vi gå fler gånger. Hon behöver mer stimulans nu och blir lätt uttråkad här hemma om man inte leker med henne hela tiden så då är ju detta en toppensysselsättning! Imorrn drar även babysimmet igång igen och pappa längtar massor efter att få simma med sin lilla semla. Ska bli kul!



Kram!


Bye bye Halmstad

Idag var semestern i Halmstad till ända. Åh va mysigt vi haft. Sista dagarna spenderade vi med att fika med Jenny S, shoppa skinnstövlar till mig, hämta kläder till Selma som Erin haft, och åka en sväng till Danmark och handla på oss lite vin, samt fika wienerbröd och äta "hakkeböf". Vi trotsade SMHI:s klass 1-varning om fem gånger den normala mängden nederbörd, och åkte iförda goretexskor och beväpnade med paraplyer samt regnskydd till vagnen. Visst regnade det, men en klass 1-varning kändes en smula överdriven.

Här är pappa och Selma utanför Danmarks äldsta konditori i Helsingör där vi precis hade fikat wienerbröd och kaffe. Vi tänkte vi skulle lyxa till det med ett lite annorlunda wienerbröd men det var lite av en nit, tyvärr. Nästa gång blir det ett gammalt hederligt danskt wienerbröd med chokoläääde på. :)


Så här trött blir man av en dag i "kojan" i ett regnigt Helsingör. Hon var så söt inne i vagnen under regnskyddet där hon satt och kikade ut genom det lilla hålet. Såg ut som en koja, kunde dock inte fota pga regnet :(


Nu är vi alltså hemma i Åby igen och det var så himla härligt att komma hem. Selma blev jätteglad och lekte så det stod härliga till nästan en hel timme past bedtime. Men hon hade så roligt så vi hade inte hjärta att avbryta henne. ;) Dessutom sov hon eftermiddag till nästan kl 17 så det var inte så konstigt att hon inte var lika trött som vanligt vid kl 20.

Vår stora tjej går, sakta men säkert, runt med sin gåvagn nu och klättrar upp för hela trappan - FORT. Hon har kommit på hur man leker tittut genom att själv gömma sig bakom en vägg eller soffa och titta fram för att höra en stolt mammas glada "tittut" 100 ggr efter varandra. :) Efter att tänderna i överkäken gjort en luring och i princip tittat fram, men sedan ändå inte kommit fram så har nu den högra av mittentänderna i överkäken idag äntligen spruckit igenom. Välkommen tanden - du är efterlängtad!

KRAM

Semesterupdate part III

Oj, nu har jag halkat efter igen, men jag skyller på semestern. :) Efter en hektisk målarhelg i Örebro åkte vi hem och skrubbade bäbis och strumpor rena från falu rödfärg. Sen bar det av mot Halmstad, där vi fortfarande befinner oss. Här har vi hunnit med massor av skojiga saker! Jag berättar i bilder:

Vi har fikat på favorit-sommar-fika-stället Espresso House i Drottning Kristina Passagen:
  

Har lunchat med Bonnie, fikat med Susanne, grillat med familjen Johansson i Trönninge, haft vinkväll med Emilie och söta Erin (Erin drack dock inget vin... ha ha). Här sitter Selma i Erins knä:
 

Igår så var Emil och Malin här och hälsade på med tvillingarna Sam och Hugo. De bor i Malmö och åkte upp över dagen för att umgås lite - mycket trevligt! Full fart var det:


På kvällen kom sedan Susanne och nya sambon Jonas på en liten minikräftskiva. Vi åt mängder med kräftor och rökta räkor. Färska rökta räkor är verkligen obeskrivligt gott. Åt så att jag storknade. MUMS!

Kram!

Stig - bäbishypnotisör?

Aldrig har Selma suttit still i ett knä mer än 30 sekunder. Aldrig har hon tittat på tv mer än två minuter. Aldrig har hon varit så lugn i vaket tillstånd utan en leksak att pyssla med eller liknande. Men igår så tog Stig upp henne i knät och satte sig framför Allång på Skansen. Hon gosade in sig i famnen och satt där och tittade på tv, fullkomligt nöjd och lugn. Efter ett tag lade hon huvudet mot hans bröst och gosade om möjligt ÄNNU mer. Så satt de i nästan en timme. Hon var som i någon form av mystrans. Tror nog att han hypnotiserade henne i smyg eller nåt ;)



Strax ska vi åka till Falerum och kika efter ett par tuffa skor till Selma och ett par nya Eccokängor till Fredrik. Hans gamla är knappt hela mellan hålen. Sen bär det av hemåt senare i eftermiddag för lite tvättning och ompackning. Imorrn åker vi till Martin och Emma i Örebro. Fredrik ska hjälpa till att måla huset och jag, Selma och Emma ska fika, shoppa och ta långa promenader. :) Vi kommer hem från Örebro på söndag och på måndag åker vi vidare till Halmstad för 10 dagars semester. Ska bli härligt!

Kram

Stockholmsvisit

Idag kom vi hem från Stockholm. Packade om och slängde i en maskin tvätt, för att sedan bege oss vidare mot Kärnhult. Känner mig som något av en nomad ;) Men jag gillar det! Vi hade det toppen i Stockholm, vi gick på stan och åt en massa gott. I lördags åt vi på "En grek till på Söder" - jättegott!



Nyinköpt boll från BR, Selma blev överlycklig och sken upp som en sol när vi plockade fram den. :)

Vi hade egentligen siktat in oss på vår favoritrestaurang La Cucina på Söder, och promenerade därför från Östermalm, genom Gamla Stan och över bron till Södermalm. Bland trängsel och turister så tog det en dryg timme. Väl framme på Renstiernas gata så upptäcker vi att de har semesterstängt!?! Kunde de inte ha skrivit det på hemsidan? Vi hade alltså väntat på att det skulle öppna kl 17 och sedan promenerat lite lätt dreglandes hela vägen för att mötas av en "stängt-skylt". Vi blev ganska besvikna... Men vi hade gått förbi ett grekiskt ställe på vägen som såg ut att ha mumsig mat så vi gick dit istället och det var som sagt toppen. :)



På söndagen så gick vi till Friday's och åt underbart god mat, för att sedan gå och handla ett par jeans till pappan. Sen högg vi en belgisk våffla på vägen hem och avslutade dagen med en gigantisk kebab på Palmyras kebab i Årsta. Efter att ha smakat maten så förstod vi varför det var kö ut till dörren alla tre gånger vi råkade passera haket första dagen efter deras semester. Bara under tiden Fredrik stod i kö för att beställa så bytte de ut två av de där stora grejerna med kebab som snurrar och som de skär ifrån - TVÅ GÅNGER! Det är en del kebab... ;) Som ni hör så gick vår semester som vanligt mest ut på att äta. Ha ha!

Nu sitter vi på landet och dricker ett glas vin och väntar på att få sätta tänderna i det som luktar så ljuvligt från köket. Selma sover en trappa upp i en spjälsäng helt invirad i insektsnät. Jag har en känsla av att det går åt. Tycker det surrar överallt. ;)

KRAM!


RSS 2.0