Kryptävling

I torsdags utmanade kusin Liv, genom faster Zarah, Selma på kryptävling. Lilla Liv var jätteduktig på att krypa, men kom igen när du kommer upp i samma hastighet som jag hälsar Selma ;) ha ha! Zarah hade bakat en mumsig äppelpaj som vi smaskade på också. Kul att kusinerna får leka lite!



I fredags så var vi inne en sväng på augustifestivalen och botaniserade mellan stånden på marknaden. Vi handlade brända mandlar, munkar och en bit holländsk ost. "Vi tar en liten bit av den, 300 gram räcker" sa vi. Javisst sa mannen och skar upp en bit och lade på vågen. "Det blev drygt 400 gram, går det bra?" ha ha, så HIMLA oväntat! Undra om man får lära sig det otroligt genomskinliga knepet på marknadsståndsskolan? Jag kunde inte sluta garva och hade det inte varit för att Fredrik verkligen gillade osten så hade jag sagt att det inte gick bra så att han blivit tvungen att skära bort en liten bit som han sedan förmodligen skulle ha blivit tvungen att slänga.

Som vanligt passade vi på att ta en latte på Espresso House när vi ändå var i stan.


Igår var vi på BVC för att se hur Selma vuxit över sommaren, hon mäter nu 74,5 cm (lite över kurvan) och väger 8850 gram (lite under kurvan). Vår härliga bvc-sköterska Lin sa att hon nog har den där långa och smala kroppstypen som vi alla eftersträvar, ja vi kan ju alltid hoppas! ha ha! Eller så är det bara så att hennes allmäna matvägran gör att hon ligger lite under kurvan i vikt. Men, hon ligger ändå inom vad som räknas som helt normalt så det fanns ingen anledning att vara orolig sa Lin. Vi ska bara fortsätta att ge henne den enda maträtt hon äter: Hipp Pasta Bolognese från 8 mån, och så hoppas vi att det bara lossnar här framöver. Macka med smör går ner nu också iaf. Eller mest smöret, varannan mackbit suger hon bara av smöret på och spottar ut brödet. Försöker hon dra ner på kolhydraterna mån tro? ;)

Idag var vi på öppna förskolan här i Åby. Jessie och Wille följde också med. Selma hade superkul så dit kommer vi gå fler gånger. Hon behöver mer stimulans nu och blir lätt uttråkad här hemma om man inte leker med henne hela tiden så då är ju detta en toppensysselsättning! Imorrn drar även babysimmet igång igen och pappa längtar massor efter att få simma med sin lilla semla. Ska bli kul!



Kram!


Kommentarer
Postat av: famo

Jag tycker det är så roligt att läsa om vad ni gör.

Puss o kram, längtar lite efter dig o Selma

2010-08-25 @ 19:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0