Pluttan har fått ett namn!

Nu har vi bestämt oss. Hon är en liten Selma. Mammas finaste lilla Selmis...
Det känns jättebra :)

Idag var vi på BB på återbesök för ytterligare en viktkontroll. Nu hade det vänt och hon hade gått upp till 3175 från 3135 sedan igår. Tur att man själv inte ökar i den takten... ha ha! Ställde mig på 20-kronorsvågen från Ikea som står och dammar i klädkammaren idag. Om man ska tro den (och det ska man med största sannolikhet inte) så har jag redan gått ner 13 kg!! Det vore riktigt nice om det stämde dock... :)

Nu ska vi mysa i soffan, lilla familjen. Jag är nog världens lyckligaste just nu...

PUSS!


Första promenaden

Idag har vi varit och vägt den lilla guldklimpen. Hon hade tappat lite mer i vikt så det blir ytterligare ett besök imorrn för att kolla att trenden vänder. Då ska vi passa på att fråga barnmorskan om naveln, den har blivit lite läbbig och luktar lite skumt. Lufta rekommenderar boken, men det blir lite svårt i ett hus som håller ett genomsnitt på ca 19 grader. Sovrummet är utrustat med 2 element och extra isolering runt fönstret nu, eländiga köldhål till hus :( Längtar tills vi kan slå på golvvärmen i badrummet där uppe, men det dröjer ca 10 dar till.

Idag har vi även invigt vagnen på pluttans första promenad. Hon mös hela vägen och sov som en stock, jättemysigt! Skönt att komma ut lite också, man har ju en smula extra kroppshydda som man gärna blir av med right about now ;)

Här kommer lite bilder som farmor Eva tog när de var här och hälsade på igår!





Ha ha, lilla varulvsbarn med fjun i pannan! Vill dock påpeka att dessa inte syns i verkligheten förutom på denna bild av någon anledning? ;)

Pluttans första dag hemma

Idag har hon sovit, ätit, kissat och badat. Ja, det var nog allt. Ha ha, härligt liv!
Här kommer lite bilder :)


Provar min nya overall på BB. Jättefin :)


Sover på pappas kudde.


Sover på mamma när jag egentligen borde äta...

Hemma

Igår kväll fick vi äntligen komma hem. Efter att ha bölat i omgångar av oro och nervositet under eftermiddagen (och fått det bekräftat av barnmorskorna att detta var fullt normalt, ha ha!) så började förberedelserna för hemfärd vid 17.25 då hon var exakt 48 timmar gammal. Då var det dags för ett s.k. PKU-test men det var lättare sagt än gjort! Pluttan ville inte ge ifrån sig nåt blod (deras blodkärl är tydligen som sytrådar sa barnmorskan) så hon fick sticka henne två ggr :( När detta var klart fick jag fylla i en enkät om hur jag upplevde förlossningen - fantastisk eller fruktansvärd på en skala mellan 1 och 10. Hade de frågat mig 17.26 i torsdags hade svaret blivit FRUKTANSVÄRD!!!!!!! Igår blev istället svaret att det var fruktansvärt och fantastiskt på samma gång. Så fort pluttan kommit upp på magen så lättar ju all smärta direkt! Rätt fantastiskt egentligen...

Inatt har hon vaknat ca 1 ggr i timmen och velat ha mat. Hon piper lite och grimaserar då, men jag tror inte jag hört henne gallskrika en enda gång ännu! Härligt :) Hade tänkt att lägga in en bild från i morse nu men eftersom hon ligger här i min famn så blir det nästintill praktiskt omöjligt just nu. Bilden kommer under dagen istället! Nu ska vi gå och byta blöja här.

Kram från oss!


Nu är hon här!

Kl 17.25 kom vår prinsessa till världen på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Hon vägde 3425 gram och var 50 cm lång, alldeles lagom! Massa mörkt hår har hon och hon är så otroligt söt så jag kan inte sluta stirra på henne. Näsan är så gullig så jag vill äta upp den. Tänk att man lyckats skapa något så fint, det är helt otroligt!! :)

När vattnet hade gått vid kl 3 natten till igår så kom värkarna snart igång. Vid kl 7 på morgonen bestämde vi oss för at åka in till förlossningen. Vid kl 13 så var jag helt öppen och jag tänkte att nu är bäbis snart här! Hon trivdes dock lite för bra där inne och det tog till kl 17 med krystvärkar innan hon var så långt nere att det var dags att krysta ordentligt. 25 min senare var hon här. Efter några stygn, lite fika och en dusch fick vi gå över till BB. Hon var så snäll hela kvällen och sov som en stock. På natten låg hon vaken långa stunder, men hon låg mest och kollade och mös i sin lilla balja. När hon pep lite fick hon komma och sova hos mamma eller pappa. Just nu ligger hon under sin tummenfilt och myser med pappa medan mamma bloggar.



Mer bilder kommer snart! Kram sålänge


Punktlig bäbis :)

Ja mina vänner. Kl 3 inatt vaknade jag av att jag hade den sedvanliga molande mensvärken, a.k.a förvärkar. Jag reste mig upp och splash!! VATTNET GICK!! Ringde förlossningen som gav mig en tid kl. 9.30 för undersökning eftersom jag inte hade något värkarbete och då första barnet ofta tar tid på sig. "Gå och lägg dig igen" tyckte tanten i tfn. Hallå, har hon fått några egna barn eller? Knäskålarna hoppar av nervositet och sova är det sista jag kan göra nu. Därför tvättar jag istället lite kläder och packar ner det sista i väskan. Ca 30 min efter att jag ringt förlossningen satte värkarna igång. Nu kommer de med jämna mellanrum och vi har uppesittarnatt med tända ljus och mumsar mackor och väntar på bäbis, precis som ett barn väntar på tomten. Mysigt! :)

Nästa gång jag skriver här så har vi förhoppningsvis en bäbis!!! Jag hade ju beställt den till den 24:e, skönt när en leverans funkar som den ska. ;)

Hörs snart!!!

Puss och kram

Ond morgon.

Ja, god är den iallafall INTE! Är omänskligt trött och har så ont i benen (?) så det är inte sant. Ligger jag på vänstersidan så får jag ont i båda låren men det gör inte så ont i magen eftersom den ligger med ryggen på madrassen då. Ligger jag på högersidan så är det obekvämare i magen eftersom bäbisen blir mer "ihopknycklad" då, men då har jag iaf bara ont på ovansidan av vänsterlåret... Sen har vi händerna, hur kan man få så ont i händer och fingrar??? Kan inte knyta näven pga all vätska i fingrarna och om jag somnar med handen det minsta böjd i nån riktning så känns det som om handleden ska gå av när jag vaknar för att vända mig nästa gång (typ 10 min senare). Som om detta inte vore nog så tvingar vätskan min högra tumme ur led varje natt och det är INTE någon behaglig känsla att trycka tillbaka den! Bara så ni vet ;) När jag måste gå upp på toa på natten (vilket är minst en, men oftast två ggr) så gör det superont att sätta ner de vätskefyllda bollarna till fötter i golvet och det tar några steg innan man kan sluta gå som ett mongo.

MEN

Det är såklart värt varenda pina när det lilla knytet äntligen kommit ut sen!!! :) Bristen på sömn i natt kan även ha lite att göra med min sjuka dröm om att jag och Fredrik kommit ifrån varandra och en ond man gömde all flaskpost Fredrik skickade till mig för att vi skulle återförenas... ha ha ha ha!! 

Idag ska jag packa väskan tänkte jag, kan ju va bra med tanke på att bäbisen är beställd till I MORGON! Den måste komma då. MÅSTE MÅSTE MÅSTE!!! :)

Kram på er!

Pimp my baby!

Fynden från Barcelona i maj. Det blir en Burberry-baby!!! :)



Klart bäbisen måste ha en Burberry handduk... ha ha!!



För övrigt så vore NU en bra tid att komma ut bäbis....

På bäbisfronten - intet nytt.

Ingen bäbis i sikte än. Sov faktiskt hyfsat inatt så idag är jag inte så trött. Har precis avnjutit en förmiddagslatte (de-caf såklart! ha ha) från vår fantastiska kapselespressomaskin med Tesan och ska nu släpa mig ut med djuren i snigelfart på en promenad i regnet. Undra om man kan lära dem att gå på låda när det regnar istället? Delta skulle nog fixa det, men det skulle nog bli värre med York...

Hur som helst, här kommer en bild på liggdelen av vagnen som är en Emmaljunga Citycross. Har bäddat med Labanlakan som vi fått av Fredriks snälla syster Malin och hennes Macke. Tack! Ser dömysigt ut, skulle vilja krypa ner själv och gosa lite (om den bara var 1,5 meter längre eller så) :) Kram på er!


Här ska bäbis sova!


Vi tänkte bryta trenden med vit spjälsäng och istället köra på en svart. Lite wild and crazy ;) ha ha! Eftersom vi inte vet om det blir en tjej eller kille så blev det vita lakan från Lundmyr of Sweden, så himla söta!


Örngottet :)


I väntans tider...

Välkomna till mitt premiärinlägg i min alldeles nya fina blogg som Anna (februuari.blogg.se) gjort åt mig!!
Nu är det inte många dagar kvar tills vi blir 3 i familjen Thorell :) Ok, de som gjort detta förr hävdar att det kan ta några extra veckor när det är ens första bäbis, men MIN bäbis ska minsann komma på utsatt tid har jag bestämt!! ;) Torsdag den 24 september är den beställd till.

Vagn och spjälsäng är bäddade (bilder kommer givetvis) och nappar och nappflaska är kokade. Mamma är redo!! Fredrik tjatar om att jag ska "släppa ut" den nu och sluta hålla på den. Som om det är så hiiiimla roligt att vagga runt med 22 extra kilon och X antal liter vätska i fötter, anklar och händer!! Och sova? Hur är det nu det känns igen? Det var nämligen ett tag sen... Inte för att det kanske kommer bli så himla mkt mer av den varan sen när den lille/lilla väl kommit, men ändå ;)

Här ska jag efter bästa förmåga uppdatera er om mina upplevelser, först i samband med att bäbis kommer till världen, och sedan som mammaledig. Det kan bli spännande eftersom mina erfarenheter av barn är näst intill icke-befintliga... ha ha!!

Kram på er sålänge!

RSS 2.0