Eget rum...

Idag är en stor dag. Stora Selma har flyttat in i sitt eget rum. Tänk vad tiden gått fort, nyss kom vi hem med ett pyttelitet knyte på drygt 3 kilo och 50 cm, nu väger hon drygt 8 kilo, har växt 21 cm och är 71 cm lång. Strax går hon väl i skolan och sen kommer hon hem med pojkvänner och därefter flyttar hon hemifrån. GAAAAAAAAAAH! ;)

Nädå, fullt så fort ska det väl förhoppningsvis inte gå. Det känns hur som helst bra att hon nu sover i eget rum. Hon har iofs sovit ganska oroligt här nu på kvällen så vi får väl se hur mkt sömn det blir i natt sen. Själv ska jag lyxa till det med att tända lampan i sovrummet när jag ska gå och lägga mig och sen ligga och läsa en bok en stund för att bli sådär härligt trött. Får se hur vi får sova, sover vi hyfsat och vaknar i tid utan att vara som vandrande lik så åker vi nog till IKEA direkt på morgonen och köper en mörkläggningsgardin till Selmas rum eftersom persiennerna där är ganska ljusa. Blir inte alls särskilt mörkt i rummet med hjälp av dem. Hon vaknar ju redan mellan 5 och 6 på morgonen i vårt kolsvarta rum så vi måste göra vad vi kan för att skapa "natt"-känsla inne hos henne, snarast! Återkommer med rapport om hur natten artar sig.

Här kommer lite bilder från veckan som gått.

Kalasfin när faster Zarah fyllde 20 år i måndags.


Pappa och kusin Liv som till varje pris skulle ha sin klänning i munnen.

Selma badar...



...och borstar tänderna.


Kram och gonatt!


Babysim

Idag premiärsimmade Selma på Tummelisa Babysim. 34 grader varmt i vattnet och en jätteglad Telmis som plaskade och log hela halvtimmen det begav sig. Idag mjukstartade vi med lite info och så, men imorrn är vi i vattnet hela halvtimmen. Omklädningsrummet var dock inte lika lattjo, PROPPFULLT med gastande bäbisar, bilbarnstolar, väskor, mammor osv. Skönt att vi var sista gruppen så att det inte var fullt lika trångt när vi var klara.

Efter simmet åkte jag och Selma med Elisabeth och Moa hem, på vägen stannade vi och köpte med oss lunch. Vi fortsatte dagen i premiärens tecken och slog till på sushi som jag av någon anledning aldrig provat tidigare. Helt ok måste jag säga! :)

Sedan på eftermiddagen kom Teresia och lilla Emma 3 månader och anslöt sig till sällskapet. Mycket trevligt att träffa dem och se lilltjejen som jag inte träffat tidigare. Riktig liten tjejliga blev det där på Moas filt på golvet. Passade jag på att ta kort? Givetvis inte :( Ska skärpa mig!!

Kram och gonatt!

Pyjamas-semlan (i Halmstad) som knatar runt i sin gåstol som hon fått av Jessica och Elias att ha hemma hos mormor och morfar.

Matvrak

Miss Selma är ett matvrak. Dock bara nattetid, och dock bara då det bjuds på tutte. Dagarna tycker hon att hon kan välja och vraka bland det som bjuds - vissa saker äter hon hyfsat av (4-månadersgröten och frukt. 6- och 8-månadersgröt är blä), medan annat (som t.ex matpuré) är allmänt äckligt just nu. Hon har förvisso börjat äta liiite mer av purén till lunch nu, men en burk räcker fortfarande till tre måltider... Jag ammar ingenting dagtid sedan en tid tillbaka, men eftersom fröken vägrar dricka ur flaska eller pipmugg (hon kan ta någon klunk vatten om man häller i munnen på henne ur pipmugg eller vanligt glas) så ammar jag henne när hon är hungrig på natten. Nu är det bara det att hon vill ha mat två gånger varje natt, plus mysäta i sängen på morgonen när hon vaknar mellan 6 och 7.

Nu har jag dock bestämt att när man är 8 månader som hon blir nu på måndag så behöver man bara äta MAX en gång per natt. Så inatt skulle jag vara tuff och söva om henne när hon vaknade kl 2.40 och ville ha mat när hon redan ätit 22.30! Mmmm - ofta kofta. Efter en dryg timmes vakna - åla - gny - sjunga & klappa fot - somna - vakna - åla - gny - somna så gav jag upp eftersom jag var så trött att hjärnan bultade på ett skrämmande vis. "Fan, hon vann" tänkte jag till slut när jag kapitulerade och insåg att den gångna timmen varit för jäves. Men hon sög i sig allt som fanns i båda brösten så visst måste hon ha varit hungrig, annars hade hon somnat halvvägs genom första tutten. Kanske ska hon bara få äta två gånger och ge det en månad till för att se om det ger med sig naturligt? Kanske befinner hon sig i en utvecklingsfas? Tur att vi ska till BVC på mån för nu är frågorna många. Tänk va toppen om de kunde födas med en manual i handen, oj va mycket huvudvärk det hade sparat oss arma trötta föräldrar ;)

Men, när morgonen kommer och man möts av det underbara lilla leendet är allt glömt och "förlåtet". Kärleken till min fina Selma är obeskrivlig. Hon är ju så fin :)

Kram!

Långhelg

I onsdags packade vi ihop oss och åkte till Halmstad för att avnjuta en långhelg av att bli bortskämda. Bilresan ner var fasansfull med en arg och frustrerad Selma som inte alls ville sitta fast i bilstolen, utan ville komma loss och sitta upprätt och leka, alternativt vara hos mamma eller pappa. Hon skrek och gjorde plankan med kroppen och grät om vartannat i drygt 2 timmar. Resan som brukar ta 3 timmar och en kvart tog istället 4 timmar med diverse stopp. När vi stannade och tog loss henne var allt frid och fröjd, men så fort vi satte ner henne i stolen igen var det samma visa. Liiite svettigt! Vi har ju en planerad road trip till Sundsvall och Trondheim inbokad i sommar, men vi kanske eventuellt måste tänka om angående det, för 12 timmars bilresa med en lack semla pallar nog inte mammans stackars nerver. Får avvakta och se hur det går nästa gång vi åker till Halmtad helt enkelt.

Nöjd ett par minuter när jag fick tugga på mammas vattenflaska.


I torsdags var vi hemma hos familjen Johansson i Trönninge och fikade Jessicas mumsiga tigerkaka. Något annat sött som fanns i huset var Casper och Charlie. ÄNTLIGEN hade jag med mig kameran dit så jag fick dem på bild:


I fredags gjorde vi en spontanutflykt till Ullared. Samma gamla visa - man handlar inget och ändå har man köpt en massa och gjort av med alldeles för mkt pengar. Selma fick en mössa, jeans och två bodys, sen köpte vi lite smått och gott som brandvarnare, grisöron, en hundfilt, krukor, ramar osv. Så här såg bilen ut när vi åkte hem i söndags!


I lördags var vi hos Susanne, William och Kevin i Lilla Tjärby och åt tacos. Ximena och Christian var också där, supertrevligt! Hemma i huset fanns även 6 vilda små underbara valpar födda på min födelsedag :) Så otroligt söta!! Om ni blir sugna så kan jag meddela att det finns en tik kvar och en hane som ska ut på helfoder.
Kewill's B-kull.


Nu ska jag upp och sova. Snart är det dags för Selmas första nattliga mål mat (brukar inträffa runt 12-01) och mål nummer två vill hon ha mellan 4.30-5.30. Ska höra med BVC på måndag när vi ska dit hur man smidigast vänjer av åtminstone ett mål mat nattetid. Mamman måste soooova!

KRAM!

Sol och glass på SKV

I lördags var jag på Tesans möhippa. Hade en jättetrevlig dag med aktiviteter, mat och trevligt sällskap från 9 på morgonen till 12 på natten. Under denna tid var Selma med pappa och det gick jättebra! Hon var snäll i princip hela dagen och nattningen avklarades på 10 minuter. Inte illa! Det var fösta gången jag var ifrån henne mer än 3 timmar så det känns verkligen som ett seriöst genombrott... ha ha! Det var nog dags nu ;)

I söndags var vi hos Cim och åt amerikansk brunch. Först blev det pannkakor med parmaskinka, paprika, purjo och ost, sen blev det pannkakaor med banan och en syrup-butter-pecan-sås och en vit chokladkräm. Jag var så mätt så jag mådde illa tills jag gick och lade mig fast vi åt vid kl 16!!! Det säger kanske en del om hur gott det var, jag åt nämligen ALLDELES för mycket... :)

I eftermiddag ska jag och Selma till mitt jobb och bjuda på lite glass. Det är så underbart väder så jag blev så sugen på glass och lite sällskap. Dessutom så är det verkligen hög tid att jag och Selma kommer och hälsar på SKV. Saknar alla mina arbetskamrater! Ja, arbetet i sig också för den delen. :) Men nu har vi planerat dagisstart osv och jag har därför en mer konkret bild över när jag kommer att börja jobba igen. Det ser ut som att jag kommer börja den 21 februari (om det är en veckodag) för då tar Fredrik över föräldrarledigheten och är hemma med pluttan tills hon börjar dagis månagen den 4 april 2011. Inskolningen tar fart den 21 mars, dvs. två veckor innan start. Läskiga, läskiga tanke... Men då är hon ett och ett halvt år och kan förhoppningsvis gå och göra sig skapligt förstådd, om inte med kompletta menigar - så med ord och teckenspråk :) Fredrik ska sköta inskolningen om allt går enligt planen. Mamma är alldeles för blödig för sånt ;) ha ha!

KRAM!

Kom igen då! Ligg inte bara där!

Busfabriken

Idag har vi varit med Wille och Jessie och busat på busfabriken. Semlans premiärbus! Vi hängde iofs mest på bläckfiskarna i babyhörnan, men vi åkte även två olika rutchkanor och klättrade lite i en klätterställning. Vi avslutade buset med lite fika i cafét. Jättemysigt! Fick ett superfint halsband av Jessie i 30-årspresent också. Det var lila pärlor och en bricka där det stod SELMA. Blev jätteglad!





Fredagsmys på er!

Fotomodell med hårspänne

Igår var vi och fotograferade Selma i Söderköping hos fotograf Thomas Pettersson som även tog våra bröllopsbilder. Hon var så himla duktig! Till och med fotografen var impad. Hon log och skrattade och var en underbar liten semla. Tror det blev ett gäng toppenbilder! Delta och York var med på några bilder också, ska bli kul att se om han lyckades fånga en bild där alla tre blev bra. :)

Självklart hade hon hårspänne på bilderna. ;) Hon är ju så söt i hårspänne! Denna bilden är från Kärnhult där vi var i söndags och hälsade på farmor och Stig.


Selma och Cim som var här i lördags och myste med oss.


Idag har vi spenderat en heldag med Elisabeth och Moa. Vi tog en härlig promenad i solskenet och fikade sedan hela eftermiddagen lång. Selma tyckte Moas filt med ett pyttelitet snöre på var superrolig och spenderade större delen av eftermiddagen med att dra i detta lilla snöre. Som tur är så är hon ju inte så stark ännu så det höll. Sen tuggade hon på Moas leksaker och var allmänt nöjd med lite omväxling av miljö och underhållning. Nästa gång ska vi gå och mumsa våfflor på våffelmakeriet har vi bestämt. Ser redan fram emot det!

Kram!

Skrikmetoden - en andra uppföljning

Sådär, nu har vi anammat denna metod i en vecka. Vilket faktastiskt resultat! Jag var en smula anti i början, men med facit i hand så var det väl värt varenda liten tår. Faktum är att hon bara var ledsen de två första kvällarna och då satt jag där hela tiden och strök henne över håret och höll henne i handen och sjöng för henne, så tårarna handlade mer om att det inte riktigt gick som Selma ville än att hon saknade något. Nu sover hon hela nätterna med 2 matpauser. Hon somnar i sin egen säng på två-tre minuter. Jag sover bättre, hon sover bättre, ja det är verkligen en win-win-situation! :) Jag är en mycket mer utvilad och glad mamma nu och jag har en mer utvilad och pigg semla.

Nu sover mitt lilla hjärta i vagnen utanför huset sedan 2,5 timme tillbaka. Så fort hon vaknar ska hon få lite lunch, sen ska hon badas och kammas inför dagens stora event. Fotografering! Hoppas vi kan få lite fina bilder och att hon är glad hos fotografen. Uppdaterar hur det gick vid nästa bloggning. Då kommer det lite bilder också, har varit dålig på att lägga över bilderna i kameran till datorn. Men jag ska bättra mig! Lovar :)

Kram sålänge!

Skrikmetoden - en första uppföljning

Ja nu har vi provat denna metod tre kvällar i rad. De första två kvällarna tog det runt en halvtimme av protester, runtålande och gråt om vartannat. Jag satt bredvid och sjöng de få barnvisor jag kan och klappade henne på huvudet och höll henne i handen så att hon skulle veta att jag var där. Det var inte så jobbigt som jag hade trott, det var nog värre för stackars pappa som satt här nere och lyssnade. Igår somnade hon dock efter 10 min och helt utan protest. Hon gosade sin snuttefilt lite, bökade runt lite och lade sig sedan till rätta och somnade. Behövde nog bara sjunga bä bä vita lamm 15 ggr... ha ha!

Det stora problemet nu tycks istället vara det faktum att hon aldrig kommer ner i djup sömn utan vaknar stup i kvarten heeeeela nätterna. Igår vaknade hon med ca 10 minuters mellanrum ända fram till kl 1! Jag höll på att bli tokig av trötthet. Jag tänkte att hon kanske faktiskt var hungrig så jag tog upp henne och matade henne 22.40, men det fortsatte likadant efter det också. :( Hon hade fått en panodil innan sänggåendet eftersom hon hade 38 graders feber så hon bör inte ha haft ont nånstans heller tycker jag. Hoppas att även detta ska rätta till sig SNART! Just nu sitter jag upp och ammar och lägger sedan tillbaka henne direkt i sin säng, inget mystuttande nätterna i ända längre. Hoppas, och tror nog, att hon ska ha förstått det snart och därför somnar in djupare.

Eftersom pappa är hostig och snorig så har nu även Selma börjat få en lite rinnig näsa. Den började rinna lite igår och hon nös minst 40 ggr under dan, men idag har vi inte torkat nåt snor än så jag hoppas att hon bara fått en minisläng av pappas förkylning som försvinner lika snabbt.

Nu ska vi ut och åka en sväng och se om det finns nåt att hitta på denna söndag på en lördag.

KRAM!
 
Selma och mamma på en diner i New York

RSS 2.0